Görüş Bildir
Haberler
Amazon Kindle Fire Hdx Tablet İnceleme

Amazon Kindle Fire Hdx Tablet İnceleme

Philodoks Net
28.03.2014 - 23:02 Son Güncelleme: 28.03.2014 - 23:50

Amazon Kindle Fire Hdx Tablet İnceleme

Bugünkü yazımızda sizlere Amazon Kindle Fire HDX modelini tanıtmaya çalışacağız. Tüm zamanların en iyi tableti diyemeyiz belki ama, sıkıştırılmış dahili gövdeye yerleştirilmiş donanımı, ince yapısı ve kalitesiyle Kindle ekosisteminde kendisine iyi bir yer edinen tabletolarak karşımıza çıkıyor yeni jenerasyon kindle fire. 2014 model Amazon tabletbook olarak iyi sonuçlar da veren HDX modeli sayesinde 8.9 inçlik bir cihazı sadece 400$ dolar civarında edinebileceksiniz.

Amazon'un en iyi özelliklerinden bir tanesi de fiyatının periyodik olarak düşmesidir. Fire OS işletim sistemi ile sınırlandırılmış bir yapıya sahip olsa da, yine de kendi çizgilerinde ilerlemesi, aynı Apple şirketinin politikasına benzemektedir. Bizce doğru da yapıyorlar. Sadece uygun fiyatı ile mi cazip? Yoksa gerçekten kayda değer iyi bir tablet mi? Işte yazımızın devamında bunun cevabını bulabileceksiniz.

7 inçlik kindle ile aynı zamanda tanıtılan 8.9 inç Fire HDX ortak noktaları arasında, kompakt yapıları, incelikleri gelirken, Kindle Fire HDX 8.9 inç, 7 inçlik modeline göre biraz daha ince olmasından dolayı daha estetik duruyor. Arka taraflarına baktığımızda hiçbir fark göremiyoruz. Dokunurken gerçekten hoş bir deneyim yaşıyoruz. Amazon logosu adeta parlıyor. Cihazın arka tarafının mat bir materyalden yapılması elde tutmayı daha da kolaylaştırıyor. Fiziksel tuşların büyüklüğü de yine artı yönleri arasında kendilerini gösteriyor.

8MP kamerası ile de yine 7 inlik model ile fark yaratıyor. Sağ tarafında kulaklık ve micro-USB girişi yer alıyor. Üst tarafda çift mikrofon çıkışları da yine gözümüze çarpan detaylar arasında. HDMI çıkışı Amazon Kindle Fire HDX modelinde maalesef bulunmuyor. Amazon açıkça, ikinci ekran (second screen) teknolojisi üzerinden görüntüleri TV'ye aktarmanızı istiyor. Yine ve yeniden microSD kart girişi yine göz ardı edilmiş.

8MP 1080p'lik bir kameraya sahip olan Fire HDX, gayet iyi sonuçlar veriyor. Biliyoruz, 8.9 inç tabletle fotoğraf çekmek çok daha kolay değil, ancak tamamen olmamasından 1000 kat daha iyidir. Ön kamerası webcam olarak kullanılırken, kalite 720p'ye düşüyor. Enteresan ancak, neredeyse 9 inç olan HDX kamerası gayet iyi işler çıkarıyor.

Tüm özelliklere ek olarak, Fire OS program çeşitliliği kamerası üzerinde maalesef yetersiz kalıyor. Flash açıp, kapama, fotoğraf çekme modundan, video çekme moduna geçmek yine çok kullanışlı değil maalesef. En azından Android kadar …

Amazon cloud sistemine en çok güvenen şirketlerden bir tanesidir. Ancak yine de 16GB, 32GB ve 64GB modelleri kullanıcılara sunulmaktadır. Amazon Kindle Fire HDX fiyatları yine depolama alanlarına göre sırasıyla, 400$, 500$, 560$ olarak karşımıza çıkıyor. Çok pahalı değiller, hatta normal diyebiliriz. Eğer Amazon reklamları Kindle Fire tabletten nasıl kaldırılır? Işte böyle bir isteğiniz varsa, “special offer” sisteminden vazgeçerek, 25$ daha fazla ödemeniz gerekmektedir.

Dört çekirdekli quad-core 2.2GHz Snapdragon 800 processor gayet iyi performans sergiliyor. 2GB RAM, tahminimizce 2014'ün en çok tercih edilen standart ram miktarı olarak yine karşımızda. 4G Kindle Fire HDX modeli de yine seçenekler arasında yer alıyor. Adreno 330 GPU “console-quality” teknolojisi ile görüntü kalitesi ve performansı da yine yükseklerde. Tabiki de bir Playstation 4 değil, ancak yine de bir tabletten bekleyebileceğiniz herşeyi size sunacaktır.

MAYDAY , Kindle Fire HDX'in öldürücü programı olarak karşımızda!, birçok kolaylığı beraberinde getiren bu program gerçekten Fire OS kullanıcılarına sunulan bir nimet. Hızlı ayarları, ekran ışığını, bildirim açma kapama gibi birçok özelliği mayday ile ulaşabileceksiniz.

Amazon Kindle Fire HDX nereden alınır diye soracak olursanız, bu linki takip edebilirsiniz. Philodox yazılarıyla daha fazla bilgiye ulaşmak iştiyorsanız, Facebook, Twitter veya G+ sosyal medya sayfalarımızı beğenmeyi unutmayınız! Yorumlarınızın bizim için önemli olduğunu ve sosyal ağlar ile yapacağınız paylaşımların hem bilgiyi büyütmek için, hem de başkalarının da yazıdan haberdar olması yönünden yararlı olabileceğini de lütfen göz önünde bulundurunuz. Görüşmek üzere…

Kaynak: http://philodox.net/amazon-kindle-fir...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın