Görüş Bildir
Haberler
Amazon, Apple TV Alternatifi Fire TV'yi Resmen Tanıttı

Amazon, Apple TV Alternatifi Fire TV'yi Resmen Tanıttı

Batuhan
03.04.2014 - 15:52

Amazon, Apple TV Alternatifi Fire TV'yi Resmen Tanıttı

Online televizyon servisleri giderek yaygınlaşırken firmalar bu alandaki hakimiyetlerini artırmak için kendi cihazlarını piyasaya sürmeye devam ediyorlar. Bu alanda şu an için en popüler seçenekler Apple TV ve Google’ın Chromecast’i. Sonunda Amazon da kendi alternatifi Fire TV’yi resmen tanıttı.

Fire TV’nin tanıtımda “Amazon.com’da milyonlarca online medya cihazı satıyoruz ve neyin işe yarayıp, neyin yaramadığını biliyoruz” diyen Peter Larsen cihazın pek çok popüler online TV servisini içerdiğini ve rakiplerinden üç kat daha hızlı çalıştığını söyledi.

Peki 99 dolarlık satış fiyatına sahip Fire TV’nin online viodenun dışında oyunları da destekliyor olması ilgi çeken özelliklerinden biri..

Android ve HTML5 tabanlı Fire TV; Netlifx, Hulu, MLB, Crackle, WatchESPN, MLB, Vimeo, NBA ve YouTube gibi online video servislerini barındırıyor. Dört çekirdekli işlemci, 8 GB depolama alanı, 2 GB bellek ve GPU ile Fire TV video izlemenin ötesinde oynama seçeneği de sunuyor. Fire TV’nin kumandası veya ayrı olarak 39,99 dolara satılan oyun kontrol aparatı ile oynanabilen oyunların 2 doların altında bir fiyata satılacağı açıklandı.

Bu özelliği sayesinde Fire TV bir yandan Apple TV’ye rakip olurken, diğer yandan ise oyun konsollarına da rakip olabilir gibi görünüyor. Tabi ki Fire TV’nin, Xbox veya Playstation gibi çok daha güçlü konfigürasyonlara ve çok geniş oyun seçeneklerine sahip konsollara doğrudan rakip olması imkansız gibi. Fire TV’nin bu anlamdaki hedefi daha çok “casual gamers” olarak da tanımlanan gündelik oyuncular. Buna rağmen Minecraft ve Asphalt 8 gibi oyunları Fire TV’de görmek mümkün olabilecek.

Fire TV’nin ilgi çeken diğer bir özelliği ise uzaktan kumandasının sesle kontrol özelliğine sahip olması. Bu özellik sayesinde kullanıcılar Fire TV üzerinde sesli arama yapabiliyorlar.

Amazon’un açıklamasına göre Fire TV’nin 99 dolarlık fiyatı neredeyse cihazın maliyetine denk. Yani Amazon, Fire TV satışlarından ya hiç, ya da çok az gelir elde edecek. Amazon’un asıl gelir hedefi Fire TV üzerinden gerçekleşen satışlardan oluşacak.

webrazzi

Kaynak: http://www.webrazzi.com/2014/04/03/am...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0