Görüş Bildir
Haberler
Akşener 128 Milyar Doların Akıbetini Özetledi: 'Ekonominin İnek Şaban'ıyla Badi Ekrem'i El Ele Verip Sattı'

Akşener 128 Milyar Doların Akıbetini Özetledi: 'Ekonominin İnek Şaban'ıyla Badi Ekrem'i El Ele Verip Sattı'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. 128 milyar dolar hakkında konuşan Akşener, 'Ben size, kayıp 128 Milyar doların ardındaki gizemi kısaca özetleyeyim. Ekonominin İnek Şaban’ıyla Badi Ekrem’i, el ele verip, döviz kurunu baskılamak için, hazinemizdeki dövizi sattı' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akşener'in açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

Akşener'in açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:
  • Cumhuriyet’i kuranlar, bundan 101 yıl önce, bu iki kötülüğün altını çizerek, ortaya, millet iradesiyle, evlatlarımızı bir araya getiren, böyle bir vizyon koyarken, 101 yıl sonra bugün ise, maalesef, millet iradesini hiçe sayan bir iktidarla ve çocuklarımıza yapılan her tür kötü muameleye sessiz kalabilen, çirkin bir anlayışla yüz yüzeyiz.

  • Milletimizi ilgilendiren her konuda olduğu gibi, salgın konusunda da, ilk günden beri tüm uyarılarımızı yaptık. Bilim insanlarıyla, alan uzmanlarıyla çalışıp önerilerde bulunduk, kaynakları gösterdik. İstedik ki, milletimiz iktidarın beceriksiz ellerinde, bari bu konuda hırpalanmasın.

'Ancak maalesef, bilim ne derse desin, tıp ne derse desin, Sayın Erdoğan, o meşhur cahil inadıyla, bildiğini okumaya devam etti. '

'Ancak maalesef, bilim ne derse desin, tıp ne derse desin, Sayın Erdoğan, o meşhur cahil inadıyla, bildiğini okumaya devam etti. '
  • Vatandaşlarımıza 'maske' dedi, 'mesafe' dedi, kendisi, lebalep kongreler düzenleyip, Kovid Elçiliği’ne soyundu. Bilim '15 gün tam kapanma' dedi, kendisi duymazdan geldi. Salgın büyüdü, bilim '28 gün kapanma şart' dedi, kendisi oralı bile olmadı. En son geçen hafta, yine uzmanlara ve bilime direndi, ve sonuç ortada. Salgın yavaşlamadı, tam gaz devam ediyor.

  • Büyük illüzyonist Sayın Erdoğan’ın becerikli ellerinde, memleket adeta bir kayıplar ülkesi oldu. Sipariş edildiği söylenen aşılar kayıp. Gri pasaportla yurtdışına gönderilen, belediye görevlileri kayıp. Ege’de adalar, Mısır’da Rabia kayıp. Uçan ekonomi masalları anlatılırken, 128 Milyar dolarlık rezerv kayıp.

  • Milletimiz için hak kayıp, hukuk kayıp, huzur kayıp. Kadınlarımızın mutluluğu, gençlerimizin umudu kayıp. Ahlak kayıp, vicdan kayıp, ciddiyet kayıp. E tabi haliyle, 128 milyarı kaybeden, Powerpoint sunumlarının efendisi Damat Bakan da kayıp.

'Siz, iktidarın meseleyi, Agatha Christie romanına çevirme gayretine bakmayın'

'Siz, iktidarın meseleyi, Agatha Christie romanına çevirme gayretine bakmayın'
  • Ben size, kayıp 128 Milyar doların ardındaki gizemi kısaca özetleyeyim. Ekonominin İnek Şaban’ıyla Badi Ekrem’i, el ele verip, döviz kurunu baskılamak için, hazinemizdeki dövizi sattı. 

  • Üstelik bu pandemi döneminde olmadı. Daha 2019 Mart’ındaki yerel seçimlerin öncesinde, dövizin yükselişini durdurmak gibi, siyasi bir amaçla satmaya başladılar. Bir puan faiz artırmamak için, sattılar da sattılar. Sonunda ne oldu? Ne faizi tutabildiler, ne de dövizi tutabildiler' dedi.

  • Şimdi de çıkıp, 'Bilançoda eksilen bir şey yok' diyorlar.Kasadaki dolarları sattınız, karşılığında Türk Lirası veya Türk Lirası cinsinden tahvil aldınız.Bir yandan da, kredi ve swaplarla borçlandığınız dövizleri, ölü fiyatına sattınız. Bir de utanmadan, bunu savunuyorsunuz.Böyle cahillik, böyle ciddiyetsizlik olabilir mi?

  • Kendi dolarını satıp, bunu swapla geri alıp, kasana koyunca, hiçbir şey değişmemiş mi oluyor?Swaplardan kaynaklanan yükümlülükleri, bilanço içinde değil, bilanço dışında gösterince, bunun bir borç olduğu gerçeği ortadan kalkmış mı oluyor?

'Kimlerin cebine, 250 milyar lira koydu?'

'Kimlerin cebine, 250 milyar lira koydu?'
  • Tüm bu yalan rüzgarı içerisinde, iktidarın sorulmasını istemediği başka bir soru var: Milletin hazinesindeki dövizi, ortalama 6.20 liralardan satan bu iktidar, bugün 8.1 lira olan döviz kuru dolayısıyla, kimin, ya da kimlerin cebine, 250 milyar lira koydu? 

  • Salgında zora düşen esnafımıza, 5 milyar liralık yardımı reva gören bu iktidar, döviz işlemleriyle, kimlerin cebine bunun 50 katını koydu? Pandemide vatandaşına, 10 milyar liralık desteği reva gören bu iktidar, kimin cebine, tek kalemde bunun 25 katını aktardı?

  • İktidar mensupları saraylarında, kendi kendilerine şahlanıyor olabilirler. Pandemi şartlarında, çocuğuna tablet alamayan babalar şahlanmıyor. 

  • Ne zaman aşı olacağı belli olmayan insanlarımız şahlanmıyor. 

  • Geleceğe dair hayal kuramayan gençlerimiz şahlanmıyor. 

  • İş aramaktan yorulup, evine kapanan üniversite mezunları şahlanmıyor. 

  • Mutfağında tenceresi kaynamayan ev kadınları şahlanmıyor. 

  • Patates-soğana muhtaç hale getirilen milletimiz şahlanmıyor. 

  • Onlar şahlanabilir ama, milletimiz, tam tersi çile çekiyor, zorluklarla mücadele ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
143
22
17
6
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın