Görüş Bildir
Haberler
AKP Adayı AKP'ye Bilirkişi Çıktı

AKP Adayı AKP'ye Bilirkişi Çıktı

Onedio Medya
05.02.2014 - 01:01 Son Güncelleme: 05.02.2014 - 01:12

AKP Adayı AKP'ye Bilirkişi Çıktı

Atatürk Orman Çiftliği’nin (AOÇ) imara açılmasına karşı açılan davada olumlu görüş veren bilirkişi Rahmi Erdem’in AKP’den Mersin Erdemli Belediye Başkanı aday adayı olduğu ortaya çıktı.

Evrensel gazetesinden Tamer Arda Erşin'in haberine göre, Ankara Atatürk Orman Çiftliği’nin imara açılarak, Başbakanlık Sarayı yapılması kararına karşı TMMOB’ye bağlı oda Danıştaya dava açmıştı. Danıştay bilirkişi raporu istedi ve bilirkişi heyeti raporunu oluşturdu. Ancak raporda iki farklı görüş yer aldı. Bilirkişide yer alan 5 kişilik heyetten 3’ü AOÇ’ye Başbakanlık Sarayı binası yapımına olumsuz görüş belirtirken, ikisi ise binanın yapılmasında herhangi bir sakınca görmediğini söyledi .

Binanın yapımında olumlu görüş bildiren Doç. Dr. Rahmi Erdem’in, önümüzdeki yerel seçimlerde AKP’den Mersin Erdemli Belediye Başkanı Aday Adayı olduğu ortaya çıktı.

ŞEHİRCİLİK İLKELERİNE AYKIRI

5 kişilik bilirkişi heyetinde olan Prof. Dr Cengiz Acar, Doç Dr. Hatice Ayataç, Doç Şevkiye Sence Türk yer ile ilgili raporunda şunları tespit etti: “Şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına aykırıdır, Kent belleğinde iz edinmiş sadece Ankara’da yaşayanlar için değil, Türkiye’nin diğer yörelerinde yaşayanlar için de kentsel anlama sahip bir alandır. Üst ölçekte koruma alanı olarak tanımlanmış alanın kentsel dönüşüm alanı olarak belirlenmesi anlamlı değildir.”

Heyetteki Prof. Sevgi Yılmaz ve Doç. Rahmi Erdem ise bina yapımını uygun bularak “Mutlak koruma zorunluluğu gerektirecek kaynak değerleri gözlemlenmemektedir. Kamu yararına uygundur” diye rapor etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Peyzaj Mimarları Odası (PMO) “Bugün geldiğimiz durum bilimsel bilginin iktidarı değil, günümüz siyasetinin yandaşlığı iktidarıdır” dedi.

Odatv.com

Kaynak: http://www.odatv.com/n.php?n=akp-aday...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0