Görüş Bildir
Haberler
Anamur’da Gezilecek Yerler: Ruhunuzu Dinlendirecek Tatilde Anamur’da Gidilecek Yerler

Anamur’da Gezilecek Yerler: Ruhunuzu Dinlendirecek Tatilde Anamur’da Gidilecek Yerler

Nur YILMAZ
26.05.2023 - 14:32 Son Güncelleme: 26.05.2023 - 15:17

Mersin iline bağlı Anamur ilçesinin kendine özgü kültürü ve tarihi ile misafirlerini bekliyor. Özellikle yerli turistlerin akın ettiği Anamur, Akdeniz Bölgesi'nde yer alan bir ilçedir. Caretta caretta ve Akdeniz foklarına da yuvalama için ev sahipliği yapan Anamur ilçesinde muz, yer fıstığı, çilek gibi besinler yetişmektedir. Yöresel olarak bağlı olduğu kentin özelliklerini ilçenin mutfak kültüründe ve yapılarında görebilirsiniz. Antik çağlardan itibaren birbirinden farklı uygarlıklar yaşayan ilçede Roma, Bizans ve Selçuklu ve Osmanlı gibi imparatorlukların uzun yıllar korumasında kalmıştır. Yalnızca bu büyük imparatorluklar değil Arap ve Ermeni uygarlıkları da bir dönem Anamur ilçesinde varlığını sürdürmüştür. Peki Anamur tatilinde gezilecek yerler, görülmesi gereken yerler nerelerdir?

İşte, Anamur'da gezilecek yerler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anamur Tatilinden Önce Bilmeniz Gerekenler

Anamur

Günlük yaşamın stresinden uzaklaşmak için gittiğiniz tatilde Anamur doğru bir seçenek olacaktır. İlçe gerek doğası gerek ise tertemiz denizi ile sizleri misafir etmeyi bekliyor. Bölgedeki oteller misafirlerine ev konforu sunarken tatilinizi hem hesaplı hem de doğal güzellikleri keşfederek yapmanıza yardımcı oluyor. 

  • Anamur ve çevresinde bulunan doğal güzellikleri ve tarihi kalıntıları gezmek gibi bir düşünceniz varsa merkeze yakın bir otel tercih etmenizde fayda var. Böylelikle dilediğiniz yerlere daha pratik bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

  • Tatilinizi deniz, kum güneş olarak hayal ediyorsanız denize sıfır olan oteller tercih etmeniz için sizi bekliyor. Ancak daha sakin ve samimi bir ortam istiyorsanız iç kesimlerde var olan otelleri tercih edebilirsiniz.

  • İlçede doğa tatili yapmak isteyenler kamp alanları bulunmaktadır. 

  • Son olarak tatil planınızı son dakikaya bırakmamanızı öneriyoruz. Böylece hem daha çok yeri görür hem de deniz, kum, güneşin keyfini çıkarabilirsiniz.

Gelin, sizin için hazırladığımız Anamur tatili gezi rehberini birlikte inceleyelim... 👇

Anamur İklimi Nasıldır?

Anamur

Anamur ilçesi tipik bir Akdeniz iklimi özelliklerin taşımaktadır. Yazları sıcak, kışları ise ılıman ve yağışlı olan Anamur'un kelime anlamı rüzgârlı burundur. Anlamı rüzgârlı burun olan bir yerin rüzgârlı olduğunu söylemeye gerek var mı, bilemedik. Yağış ve rüzgârlı havası olan Anamur'da sert kış şartları yok. Yaz aylarında ise sıcak ve nemli olan Anamur özellikle temmuz ve ağustos aylarında sıcaklığın etkisi artıyor. Yaz tatili için genellikle bu aylar tercih edilirken ilçenin her mevsim de ziyarete uygun olduğunu belirtelim.

Anamur'a Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Anamur

Mersin il merkezine 232 kilometre uzaklıkta olan Anamur'un yollarının virajlı olduğunu söylemekte fayda var. Ancak bu virajlı yollarda doğa manzaraları size eşlik ediyor.

Anamur'a özel aracınız ya da otobüs firmaları ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Uçak ile gelecekseniz Mersin ilinde havalimanı olmadığı için Alanya sınırları içinde bulunan Gazipaşa - Alanya Havalimanı veya Antalya Havalimanı'nı kullanabilirsiniz. Burada unutmamanız gereken bir konu daha var. Uçuş sonrası Mersin il sınırları içerisinde yer alan Anamur'a ulaşmak için karayolu ile bir yolculuk daha yapmanız gerekmektedir. Gazipaşa Alanya Havalimanı ile Anamur arası 82 km, Alanya Havalimanı ile Anamur arası ise 248 km'dir. Dilerseniz, havaalanından kalkan servis ya da otobüs ile Anamur'a ulaşım sağlayabilirsiniz.

Uçakla gitmeyi tercih etmeyenler için özel otobüs firmalarının ilçeye düzenli olarak seferleri olduğunu söyleyebiliriz. 

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Anamur Gezilecek Yerler

Anamur

Turizm faaliyetleri açısından bulunduğu bölgenin gözde yerlerinden birisi olan Anamur, temiz denizi ve kumsalları ile sizleri misafir etmeyi bekliyor. Anamur'da gezerken aynı zamanda da kumsallarında serinleyebilirsiniz. Kumsalların yanında var olan sokaklarının güzelliği ile de sizi büyüleyecek olan Anamur'da Roma döneminden kalma evleri yakından inceleyebilirsiniz.

1. Anemurium Antik Kenti

Anemurium Antik Kenti

Anemurium Antik Kenti, 1,5 km uzunluğundadır. İsmini eski Anamur'dan alan Anemurium Antik Kenti, UNESCO tarafından koruma altına alınmıştır. İngilizler tarafından inşa edilen Anemurium Antik Kenti, şimdiki zamana dek varlığını koruyabilen tarihi eserlerden birisidir. Çoğu bozulmuş olsa da günümüzde genel olarak varlığını korumayı başarmıştır. 

Özellikle sur gibi olan görüntüsü ile bölgeyi çekici hale getirmektedir. 

Adres: Ören, 33630 Anamur/Mersin

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Ziyaret saatleri: 08.00- 17.00

Ücretlendirme: 40 TL

Telefon: (0324) 814 16 77

'Kent Anamur ilçesinde yer alıyor. Günümüzdeki şehir de bu kentin antik ismin devamı. Tarihi olarak Helenistik - Roma ve Bizans dönemlerinin izlerini taşıyor. Günümüzde giriş kısmı nekropol bölümünden. Mistik bir havası olduğu aşikâr. Sanki ölüler şehri denebilecek bir atmosfere sahip. Asıl kent yüksek tepeye inşa edilmiş. Antik bir liman var. Hamamları , tiyatrosu vs. bölümler günümüze kadar iyi kötü ayakta kalabilmiş. Kendine ait güzel bir plaja sahip. Biraz zaman harcayıp gezilmesi gereken yer. Gezmesi uzun ve yorucu olsa da keyifli. Gezerken titiz davranır isek gelecek için uzun vadeli bir çekim noktası oluşturulabilir. Giriş ücretli olmasının yanında müze kart geçerli.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Mamure Kalesi

Mamure Kalesi

Mamure Kalesi'nin tarihi olarak geçmişi oldukça köklüdür. Akdeniz bölgesinde geçmiş olan medeniyetlere ev sahipliği yapan Mamure Kalesi, denize sıfırdır. Tarihi geçmişi ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken bu Mamure Kalesi'ne yolunuz düşerse gitmenizi öneririz. 

Mamure Kalesi, Romalılar tarafından inşa edilmiş ancak Selçuklu Sultanı olan Alâeddin Keykubat tarafından Türklere kazandırmıştır. Mamure Kalesi'nin içerisinde bir adet de camii bulunmaktadır. 

Adres: İskele, 33650 Anamur/Mersin

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Ziyaret saatleri: 08:00–17.00

Mimari tarz: Orta Çağ tarzı, Roma Mimarisi

Ücretlendirme

Giriş 40 TL

Müze karta ücretsiz. 

Gezgin Yorumları

'Restorasyondan sonra çok ama çok yeni bir görüntüye kavuşmuş yeni yapılmış gibi. Bizimkiler gerçekten restorasyon işini yapamıyorlar. Yinede görülmeye değer. Denize sıfır bir konumda. İçinde çok tatlı bir cami var. Giriş ücretli. Değer ama ambiansı güzel.'

3. Köşekbükü Mağarası

Köşekbükü Mağarası

Anamur ilçesinin 9 km Kuzeybatı'sında yer almaktadır. Köşekbükü Mağarası'nın 20 bin yıllık bir geçmişi bulunmaktadır. Günümüzden 15 sene önceye kadar fenerler ile ve yakılan çıralar ile içeri girilmekteydi. Bu mağara özellikle astım hastalarına iyi gelmesi ile bilinmektedir. 

Adres: Akdeniz, Alparslan Türkeş Blv. No:143, 33640 Anamur/Mersin

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Telefon: 0539 215 75 69

Ziyaret saatleri: 08:30–21:00

Ücretlendirme

Giriş 10 TL

Gezgin Yorumları

'Anamur merkeze 12 kilometre. Yolu güzel her arabayla gidilebilir. Mağara girişinde yöresel reçeller sabun kolonyalar satila  minik bir yer var. Oturup çay içip birseyler atistirilabilecek bir kac tane ücretli bank var.magara girişi kişi başı 7 tl. Magara içerisi ışıklandırılmış merdivenli güzel soğuk yüzünüze vuruyor. Görülebilecek bir yer. Fakat taş kuyu mağarası kadar büyük değil.'

4. Alaköprü

Alaköprü

Ana yatak üzerinde 19.65 metre açıklığında olan tek gözlü bir köprü olan Alaköprü'nün yapısı önemli bir işçilik ve sağlam traverten malzeme ile inşa edilmiştir.  Alaköprü'nün uzunluğu 54 metredir ve 14. yüzyılda Karamanoğulları tarafından yaptırılmıştır. 

Adres: Efeler, Anamur Ermenek Yolu, 33660 Ormancık/Anamur/Mersin

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

'Manzarası şahane hele ki gece dağın zirvesine çıkıp bütün Anamur'u ayaklarının altında hissetmek anlatılmaz yaşanır denilen kavram tam olarak bu olsa gerek herkesin bu eşsiz manzarası olan yere gelip görmesini dilerim tamamı ile doğa ile iç içe olmak isterseniz eğer gelin doğada kuşların cıvıltısını suların şırıltısını burada yaşayın derim'

5. Abanoz Yaylası

5. Abanoz Yaylası

Abanoz Yaylası, Anamur Ermenek yolunun ellinci kilometresinde yer almaktadır. Bu yayla iki tepe yamacında ve dere yatağında yer almıştır. Yaylada taş, ahşap evlerin yanı sıra yazlık evlerde bulunmaktadır. Abanoz Yaylası'nı Anamur'dan kalkan minibüsler ile ziyaret edebilirsiniz. Temel ihtiyaçlarınızı karşılamak için yerler bulunan Abanoz Yaylası'nda elektrik, telefon ve su şebekesi de vardır. 

Adres: Çeltikçi, 33650 Anamur/Mersin

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

'Çok güzel bir yayla her şey var fırın iki üç tane var kasap iki üç tane var büyük market var manav var hırdavatçı var elektrik ci var su tesisatçısı var yani demem oki her şey var kış gelince pek kimse kalmaz kışı başka yazı başka güzel bir yer.'

6. Titiopolis Antik Kenti

Titiopolis Antik Kenti

Anamur'un Ovabaşı köyü yakınlarında bulunmaktadır. Hem turistlik hem de kültürel değeri çok önemlidir. UNESCO gibi pek çok kurum tarafından korunması altında olan bir bölge olarak bilinmektedir. 

George Evart Bean ve Terence Bruce Mitford tarafından 1964 ve 1968 yılları arasında Kilikya'da yaptıkları incelemeler sonucunda ortaya çıkmıştır. Batı Kilikya'da yer alan antik yerlerin gösterildiği haritalarda günümüzdeki Kalınören Köyü yerine Titiopolis olarak belirlenmiştir. 

Adres: Cami Şerif Mahallesi, Ovabaşı Köyü Yolu 5. Km, 33060 Anamur/Mersin

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

'Belli bir noktaya kadar arabayla gidip yarım saat ormanın içinde yürüme mesafesi olan güzel bir yer Kral lahiti lahitler ve kilise mevcut ormanın içinde olduğu için çok zor bulabilirsiniz'

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Anamur Çayı

7. Anamur Çayı

Mersin'in Anamur bölgesinde yer alan Anamur Çayı'nın diğer ismi Dragon Çayı olarak da bilinmektedir. Toros dağlarının yeraltı akarsuyu kaynağının da bulunduğu zengin bir bölgede yer almaktadır. Bol yeşillikli, doğa içerisinde yer alan Dragon Çayı, doğa yürüyüşü gibi egzersizleri sevenlerin ilk tercihi olabilecek bir yer. 

Dragon Çayı, 35 kilometrelik uzunlukta Toroslar'ın eteklerinde Çatalyatak, Yellice ve Kızcağız tepelerinden yeraltı nehri olarak doğmaktadır. Sugözü Köyü'ne yakın bir mesafede yer alan Dragon Çayı, ilkbahar mevsiminde suyun çıkışını görmenizi öneririz. Dragon Çayı, Kaş, Masat ve Gökçe dereleri ile birleşir ve Akdeniz'e dökülür.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

'Harika bir yer...Sabah erken ve ikindin gün batımı saatlerinde fotoğraf çekmek için görsel bir şölen sunuyor...'

8. Pullu Orman Plajı

Pullu Orman Plajı

Anamur ilçe merkezine 8 kilometre uzakta Pullu Mesire Yeri’nin yanında yer alan Pullu Orman Plajı'nın sığ bir denizi vardır. Plaj ortalama 800 kilometrelik bir uzunluğa sahiptir. Dilerseniz kamp yapabileceğiniz bu plajda gelen misafirlerlere  çadır, karavan ve günü birlik hizmetler verilmektedir.

Adres: Bozdoğan, Mersin - Antalya Yolu, 33660 Anamur/Mersin

Ücretlendirme

  • Çadır yeri bedeli (4 kişilik) günlük ücreti: 150TL

  • Karavan yeri kullanım bedeli günlük ücreti: 160TL

  • Çadır (4 kişilik yatak takımları ile birlikte) + elektrik + buzdolabı + masa kullanım ücreti (1 gün) günlük kullanım ücreti: 380TL

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

'Tabiat harikası bir yer. Burada dilerseniz piknik yapıp denize girebilir, dilerseniz de çadırınızla kamp yapabilirsiniz. Çadır kiralama olanağınız da var. Biz piknik için gittik. Ev, duş ve giyinme kabini mevcut. İnsanlarımız doğaya karşı duyarlı olup çöplerini bırakmazlarsa uzun yıllar güzelliğini koruyabilir diye düşünüyorum.'

9. Anamur Belediye Halk Plajı

Anamur Belediye Halk Plajı

Anamur'un sahil kesiminin tam ortasında bulunan Anamur Belediye Plajı'nın sahil genişliği 10 metre ortalama uzunluğu ise 700 metredir. 

Sunduğu Hizmetler

  • Duş,

  • Tuvalet,

  • Restoran

  • Soyunma kabini 

  • Otopark.

Adres: İskele, 33650 Anamur/Mersin

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

'Çok sakin, özellikle kalabalık sevmeyen aileler için birebir. Sahili kumu çok güzel, denizi temiz, sıcak öğleden önce gelirseniz çarşaf gibi öğleden sonra hafif dalga çıkabiliyor. Plaj halk plajı olduğu için kendiniz sandalye şemsiye şezlong gibi katlanabilir ve portatif ürünler kullanabilirsiniz. Veya plaj üzerinde fiyatı sürekli değişken olan şezlong gibi ürünleri kiralayabilirsiniz.'

Bu içerikte ilginizi çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
57
55
51
45
38
36
34
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın