Görüş Bildir
Haberler
Bu Yaz Tatilinizi Anamur'da Yapmanız İçin 10 Sebep

etiket Bu Yaz Tatilinizi Anamur'da Yapmanız İçin 10 Sebep

Nazmi Okbaz
24.10.2014 - 13:35 Son Güncelleme: 24.10.2014 - 14:01

Yıllarca Antalya, Muğla, Aydın, İzmir ilçelerinde tatil yaptınız. Tatile gittiğiniz yerleri de İstanbul gibi kalabalıklaştırdınız. Aynı kalabalıkta sırf denize girebilmek için astronomik rakamlar ödediniz. Tatilden dönerken daha yorgun bir haldeydiniz. Artık bunu değiştirmenin vakti geldi. Bu yaz başka bir plan yapmayın. Tatile Anamur'a gidiyorsunuz. Neden mi ? İşte sebepleri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bozulmamış Doğası

Bozulmamış Doğası

İlk maddede bir itirafta bulunacağım. Anamur'un yolları gerçekten kötü. Ama telaş yapmayın. Antalyadan 4, Alanya - Gazipaşa Havaalanından 1.5 saatlik bir yolculuk ile Anamur'a varabiliyorsunuz. Yol boyunca keskin virajlar ve başka hiç bir yerde göremeyeceğiniz bir manzara sizi bekliyor olacak. Yolların tadını çıkarmaya bakın. Manzaraya odaklanın ve yanınızda bir poşet bulundurun.

Caretta Carettalarla Yüzme Fırsatı

Caretta Carettalarla Yüzme Fırsatı

Anamur'da caretta carettalarla yüzme şansını yakalayabilirsiniz. Denizi görebileceğiniz en temiz denizlerden birisi. Göz alabildiğine kum plajları ile tatiliniz oldukça eğlenceli geçecektir.

Yaylalarında Kamp İmkanı

Yaylalarında Kamp İmkanı
s770.photobucket.com

Anamur'a yaz aylarında gittiğinizde alışık olmadığınız bir sıcaklıkla karşılaşabilirsiniz. Ama telaş etmeyin, Kaş, Abanoz, Akpınar gibi yaylalarında kamp yapabilirsiniz. Şimdiden söyleyeyim akşamları oldukça soğuk oluyor yanınıza kalın bir şeyler almayı unutmayın.

Dragon Çayı Kenarında Alabalık

Dragon Çayı Kenarında Alabalık

Dragon Çayı üzerinde bulunan Dibek mevkisindeki mesire yerlerinde buz gibi suya girebilir, balık avlayabilir, tutamazsanız bile oradaki restorantlarda alabalık yiyebilirsiniz.

Mamure Kalesi

Mamure Kalesi

Ben tarihi yerleri gezmeyi de severim diyorsanız, Mamure Kalesi Türkiye'nin en iyi korunmuş kalelerinden birisidir. Onu da gezme şansınız var. Şehre sadece 4 km uzaklıktaki bu deniz kenarındaki nefis kalede kendinizi bir Cüneyt Arkın filminde hissedebilirsiniz. Aman arkanızdan gelen Bizans askerlerine dikkat edin. Elenora'ya sevgilerle.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anemurium Antik Kenti

Anemurium Antik Kenti

Tarihi mekanlara olan ilginizi pekiştirmek için Mamure Kalesinden sonra Anemurium Antik Kentini de ziyaret edebilirsiniz. Üstelik bu Ören yerinin hemen yanındaki plaj, görebileceğinizin en temizidir. Denize girmeyi unutmayın.

Muza ve Çileğe Doyacaksınız

Muza ve Çileğe Doyacaksınız

Anamur bildiğiniz üzere muzun başkenti. Ancak sadece muz değil Anamur'da bir sürü meyve yetişiyor. Ananas, Mango, Avakado ve Pepino gibi tropikal meyvelerin yanında her yerde bulabileceğiniz muz ve çileğe doyacaksınız. Üstelik çoğuna para vermeden.

Bar Yerine Çay Bahçesi

Bar Yerine Çay Bahçesi

Gözünüz Rus kızlarında ya da ne bileyim barlarda, discolarda değilse Anamur'a gitmeniz için bir sebep daha. Ailenizle rahat rahat vakit geçirebileceğiniz deniz kenarındaki çay bahçeleri sizleri bekliyor.

Lüks Oteller Yerine Pansiyon

Lüks Oteller Yerine Pansiyon

Para verdiniz diye o iğrenç animasyon gösterilerine gülmek zorunda değilsiniz. Pansiyonlarda kalarak samimi bir aile ortamında, yeni tanıştığınız sıcak kanlı tatilcilerle gülüp eğlenebilirsiniz. Üstelik bir günlük odaya cumhuriyet altını fiyatı vermeniz de gerekmiyor.

Köşekbükü Mağarası

Köşekbükü Mağarası

Alanya'lılar kızmasın ama Damlataş Mağarasından bin kat daha güzel bir mağaramız var. Köşekbükü Mağarası çok bilinmese de Türkiye'deki sayılı astım mağaralarından birisidir. Hem inanılmaz doğasına hayran kalabilir hem de astım rahatsızlığınıza çözüm bulabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus : Kekikçi Teyze

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
218
69
22
6
3
3
2