Görüş Bildir
Haberler
Ağrı'da Kazanan Sırrı Sakık Oldu

Ağrı'da Kazanan Sırrı Sakık Oldu

Fatih UZUN
01.06.2014 - 20:34 Son Güncelleme: 02.06.2014 - 09:22

Ağrı'da resmi olmayan sonuçlara göre seçimi BDP kazandı. Seçim sonrası açıklama yapan Sırrı Sakık, 'Bugünkü sonuç da barışın zaferidir.' dedi.

Ağrı’da 30 Mart’ta da Ak Parti ile BDP arasında büyük çekişmeye sahne olan, itirazlar nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilmesi nedeniyle bugün yenilenen belediye başkanlığı seçimini BDP kazandı.

Ağrı’da belediye başkanlığını 23 bin 460 oyla BDP adayı Sırrı Sakık kazandı. AK Parti adayı Hasan Aydın 20 bin 609 oyda kaldı. Sakık bu sonuçlara göre AK Parti adayına 2 bin 851 oy fark attı.

30 Mart’ta yapılan seçimleri BDP’li Sırrı Sakık 10 oyla farkla kazanmıştı. Ak Parti’nin itirazı üzerine il seçim kurulu, seçimlerin yenilenmesini kararlaştırmıştı.

Ağrı Belediye Başkanı seçilen Sırrı Sakık’ın bu açıklamasından sonra BDP’liler seçim irtibat bürosu önünde halay çekerek sonuçları kutlamaya başladı. Haberin duyulması üzerine Doğubayazıt İlçesi’nde toplanan 400 BDP’li davul- zurna eşliğinde halaylı kutlama yaptı.

YALOVA YEREL SEÇİM SONUÇLARI

onuçlara göre kazanan BDP adayı Sırrı Sakık CNN TÜRK canlı yayınında seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Sakık, yaptığı açıklamada: “30 Mart’ta da halkımız iradesini beyan etmişti. Bir kez daha tekrar etti. Kazası belasız bir seçim atlattık. Kenti germeye çalıştılar. Halk iradesini bir kez daha ortaya koydu. Burada kazanan aslında barış olmuştur. Acının coğrafyasını halkımızla birlikte barışın coğrafyasına dönüştürmek için görev talep ettik. Barışı çok önemsiyoruz. Birileri üzülüyorsa barış karşıtlarıdır. A’dan Z’ye barış istiyoruz. Barış aktörleri bu süreci kazasız belasız şekilde ete kemiğe büründürmüştür. Bugünkü sonuç da barışın zaferidir. Ağrı’da önemli bir mesaj vardı. Ağrı, ‘Demokratik siyasetin önündeki engelleri kaldırın’ diyor. ‘Projesi olmayan tek belediye başkan adayıyım’ demiştim. Halk da inandı. Önce önümüzü göreceğiz. Bu kentin imkanlarıyla bu kente ne yapılabilir, onu konuşacağız. “ diye konuştu.

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0