Görüş Bildir
Haberler
Adana'daki Lice Gösterilerinde Bir Çocuk Öldü

Adana'daki Lice Gösterilerinde Bir Çocuk Öldü

Fatih UZUN
15.06.2014 - 20:47 Son Güncelleme: 16.06.2014 - 09:16

Adana'daki Lice protestolarında bir çocuk öldü. Bazı görgü tanıklarına göre, İbrahim, zırhlı araçtan atılan cismin başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdi. Valilik ve polis ise 'El yapımı patlayıcının infilakı ile olay meydana gelmiştir' açıklamasında bulundu.

Dicle Haber Ajansı’nın aktardığına göre, ‘Akrep’ adı verilen zırhlı araçtan atıldığı iddia edilen ses bombası başına isabet eden Mardin doğumlu Aras olay yerinde hayatını kaybetti.

Aras’ın cenazesini almak için bir süre sonra ambulansla mahalleye gelen polise halk izin vermedi. Emniyet yetkilileriyle görüşen Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) yöneticileri, savcı gelene dek Aras’ın cenazesinin götürülmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Olaydan yaklaşık iki buçuk saat sonra mahalleye gelen savcının incelemelerinin ardından Aras’ın cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Savcının olay yerinde ifadesine başvurduğu bir görgü tanığı, Aras’ın vurulmasının hemen ardından “Burada adam öldürüyorsunuz” diyerek tepki gösterdiği bir polisin kendisine “Biz burada kuş avlıyoruz” karşılığını verdiğini aktardı.

Darbenin nereden geldiği, nasıl bir silahla vurulduğu belli değil

İbrahim Aras’ın Adli Tıp Kurumu’na getirilen cenazesinin bir buçuk saat süren otopsisi sona erdi.

Evrensel’in haberine göre otopsi sonrasında basın bilgi veren avukat Vedat Özkan, doktorların Aras’ın çene ve kafasının üst kısmı olmadığı için darbenin nerden geldiği ve nasıl bir silahla vurulduğuna dair bir bilgi veremediklerini aktardı. Otopside Aras’ın kafatası ve çene bölgesinde var olan hasarın dışında vücudunun herhangi bir bölgesinde yara izine rastlanmadı. 

  ‘Devlet görevini nasıl yapacağını size mi soracak?’

BDP’li yöneticilerden alınan bilgilere göre emniyet amirleri ‘Aras’ın ölümüyle bir ilgilerinin olmadığını, mahallede yaşanan bir gösteriye müdahale edildiğini, Aras’ın ise polise elindeki cismi atmak isterken hayatını kaybettiği’ iddiasında bulundu.

Aras’ın vurulduğu Hürriyet mahallesine gelen Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ise polisin tutumunu eleştiren bir göstericiye “Devlet görevini nasıl yapacağını size mi soracak?” yanıtını verdi. 

 Adana Valiliği’ne göre ölüm nedeni ‘el yapımı patlayıcı’

Adana Valiliği’nden Aras’ın ölümüne ilişkin yapılan açıklamada, “14-15 yaşlarında bir eylemcinin el yapımı patlayıcı olduğu değerlendirilen bir maddenin infilaki ile olay yerinde hayatını kaybettiği öğrenilmiştir” denildi.

Aras’ın babası ise hem emniyet hem de valiliğin ‘ Elinde patladı’ iddasını, oğlunun ellerini göstererek yanıt verdi. Fotoğrafta İbrahim Aras’ın ellerinde herhangi bir patlama izi ya da yara gözükmedi. 

 ‘Beyaz bir Akrep’in kapısını açıp, hedef gözeterek kafasından vurdular’

İbrahim Aras’ın hedef gözetilerek vurulduğunu savunan BDP Adana İl Başkanı Uğur Bayrak olaya ilişkin şunları anlattı:

“Bugün şehrimizde bir cinayet daha işlendi. Bu cinayeti de güvenlik güçleri işledi. Akşam üstü saat 17.00 sıralarında Adana’nın Seyhan İlçesi Hürriyet Mahallesi’nde, Lice katliamını protesto etmek isteyen yurttaşlar, yaptıkları eylemde polisin sert müdahalesiyle karşı karşıya geldiler. Orada Adana Emniyet Müdürlüğü’ne ait beyaz bir Akrep’in kapısını açıp, hedef gözeterek kafasından vurdular. Söylemekte bile zorluk çekiyorum, beyni ve kafası darmadağın olmuştur. Olay yerine ilk geldiğimizde ortak savaş alanı gibiydi. Bizim üzerimize de gaz ve su atıldı. Emniyet güçleriyle defalarca görüşmemize rağmen bizi dinlemediler.”

‘Bölgedeki MOBESE, TOMA, Akrep kayıtları incelensin’

Adana Adli Tıp Kurumu’na gelen CHP Adana Milletvekili Turgay Develi de bir çocuğun ölümünden büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Hem yetkililer, hem BDP yöneticileri, hem de aileden kişilerle görüştüğünü belirten Develi, “Bu üzücü ölümün nasıl olduğunun ortaya çıkarılması lazım. Ben Cumhuriyet Savcısı ile yaptığım görüşmede olayın yaşandığı bölgedeki MOBESE kayıtlarının, Akrep ve TOMA’lardaki kamera kayıtlarının incelenmesini istedim. Bu işi polis mi yaptı, bomba mı patladı. Gerçek ortaya çıksın istiyoruz” diye konuştu.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/adanad...
İçeriğin Devamı Aşağıda

AA’nın haberinde “Göstericilerin cesedinin alınmasını engellemeye çalıştığı kişinin, el yapımı patlayıcının elinde patlaması sonucu hayatını kaybettiğinin tahmin edildiği belirtildi” ifadesi yer aldı.

Polis MOBESE kayıtlarını medyaya dağıttı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0