Görüş Bildir
Haberler
ABD Sinemasının Kafası Başka Çalışan Yönetmenleri Coen Biraderlerin 17 Aykırı Filmi

ABD Sinemasının Kafası Başka Çalışan Yönetmenleri Coen Biraderlerin 17 Aykırı Filmi

Taner Bayram
10.01.2017 - 15:58

ABD film endüstrisi içinde kendilerine özgü bir yeri bulunan Coen Kardeşler'in 17 filminden oluşan bir liste hazırladık sizin için dostlar!

ABD film endüstrisi içinde kendilerine özgü bir yeri bulunan Coen Kardeşler'in 17 filminden oluşan bir liste hazırladık sizin için dostlar!

Fimler IMDb puanlarına göre sıralandı. Film özetlerinde Beyaz Perde'den yararlanıldı. Başlıklara tıkladığınız taktirde filmlerin IMDb sayfalarına ulaşabilirsiniz. 

İyi seyirler diliyorum!

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. The Ladykillers / Kadın Avcıları (2004) I IMDb: 6,2

Özet

Goldthwait Higginson Dorr III adlı güneyli, dolandırıcı bir profesör, bir grup hırsızı bir araya getirerek bir kumarhane soygununu gerçekleştirmeyi planlar. Planlarını gerçekleştirmek üzere yaşlı bir kadının evinde bir oda kiralarlar. Ancak kadın, çok geçmeden adamların ne yapmaya çalıştığını keşfeder. Bu durumda onun da öldürülmesi gerekmektedir. 

Ancak bu sanıldığından çok daha zor bir görevdir çünkü yaşlı kadın ziyadesi ile zeki biridir. Öte yandan ötekilerinin de böyle bir suç işlemek için yeterince kurnaz oldukları söylenemez.

16. Intolerable Cruelty / Dayanılmaz Zulüm (2003) I IMDb: 6,3

Özet

Beverly Hills’ın şöhretli boşanma avukatlarından Miles Massey, bir müşterisinin karısıyla ilişkiye giriyor. Boşanma konusunda deneyimli Marilyn Rexroth’in intikam hırsı, adamın düzenli yaşamını yavaş yavaş tepe taklak ediyor. Kadının ticari amaçlı evlenme ve boşanmalarından avukat da payını alacak gibi gözüküyor.

15. Hail, Caesar! / Yüce Sezar! (2016) I IMDb: 6,3

Özet

Film şirketleri için çalışan Eddie Mannix adındaki bir adamın öyküsünü anlatan film, Mannix ekseninde dönemin Hollywood dünyasına mizahi bir bakış getiriyor.

14. A Serious Man / Ciddi Bir Adam (2009) I IMDb 7,0

Özet

Amerika’da bir üniversitede fizik profesörü olan Larry Gopnik, karısı Judith tarafından terk edildiğini öğrenir. Judith, kendisine daha fazla değer veren Larry’nin iş arkadaşı Sy Ableman’a aşık olmuştur. İlişkisini gizlemeyen Judith’in evden ayrılması ile aylak kardeşi Arthur’un eve taşınması ve tüm sorumluluğunu Larry’e yıkması bir olur. 

Oğlu Danny’nin ciddi bir disiplin sorunu vardır ve kızı tam bir alışveriş delisidir. Larry’nin sorunları bununla da kalmaz, kendisine gönderilen sabotaj mektupları ve rüşvet teklifleri ile de uğraşmaktadır. Tüm bunların ortasında Larry yapayalnızdır, gerçek bir tavsiyeye ve yardım edebilecek bir arkadaşa ihtiyacı vardır; ciddi bir dosta!

13. Burn After Reading / Aramızda Casus Var (2008) I IMDb: 7,0

Özet

Tamamen starlardan, Hollywood'un en şöhretli isimlerinden oluşan müthiş kadrosuyla 'Aramızda Casus Var' hafif ama eğlenceli, aynı zamanda akılcı senaryoya sahip bir yapım olarak değerlendiriliyor. Alkolik olduğu gerekçesiyle CIA’deki işinden kovulan emekli ajan Ozzie Cox, intikam almak için gizli bilgileri bir cd’ye kaydeder. 

Cox’un boşanmanın eşiğinde olduğu eşi Katie, cd’yi çalar ve gittiği spor salonunda unutur. Salonda çalıştırıcı olan Chad ve aynı yerde yönetici olarak çalışan Linda, Chad’in tesadüfen bulduğu cd ile Cox’a şantaj yapmaya başlarlar. İşin içine bir de Katie’nin birlikte olduğu federal ajan Harry girince olaylar daha karmaşık bir hâl alır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. The Hudsucker Proxy / Bir Şirket Komedisi (1994) I IMDb: 7,3

Özet

Norville Barnes, kendince akıllı olduğunu sanan aslında pek de zeki olmayan sıradan bir adamdır. Zihninde küçük çocukların fazlasıyla ilgileneceğini düşündüğü bir oyuncak projesi vardır. Bunu gerçekleştirebilmek adına büyük bir şehre gelerek planlarını beraberinde getirir. 

Dev bir şirket olan Hudsucker Industries'de en alt kademeden işe girer. Bu esnada şirketin yönetimi başkanları Waring Hudsucker'ın zamansız ve komik intiharıyla birlikte sarsılır. Bu intihar Barnes'ın hayatında hiç beklenmedik işlerin başlangıcı olacaktır.

11. Inside Llewyn Davis / Sen Şarkılarını Söyle (2013) I IMDb 7,4

Özet

Yer 1960'lı yılların Amerikası, New York. Manhattan'ın hareketli müzik piyasasında tutunmaya çalışan genç Llewyn Davis, hayatını müzikle kazanmak ve sanatını icra edebilmek için her yolu denemektedir. Halkın önünde saygın bir yere sahip olmak isteyen Davis, bir yandan da şehrin acımasız koşulları altında yaşamını sürdürmeye çalışmaktadır. 

Fakat başını sokabileceği bir evi olmadan eski kız arkadaşı Jean Berkey'in kanepesiyle, kız kardeşinin kendisinden yakınmaları arasında gidip gelir. Dönemin önemli menajerlerinden Bud Grossman'a müziği, plağının bir kopyasını dinletmek tek hedefidir...

10. Raising Arizona (1987) I IMDb 7,4

Özet

Oldukça iddialı bir pazarlıkla başlıyor filmin konusu. Sürekli olarak suç işleyen ve her seferinde de bu sebeple hapise düşen Hi McDonnough bir gün her her defasında resmini çeken kadın polise bir teklif getirir. Ona evlenme teklif eder ancak bu gerçekleşirse suç işlemekten vazgeçeceğine söz verir. 

Gerçekten de evlenirler. Hi, bir fabrikada çalışmaya başlar. Karı koca birlikte güneşin batışını izlerler. Bir gün çocuk istediklerinde ve Ed’in kısır olduğu anlaşıldığında mükemmel bir çözüm bulurlar. Bölgenin en zengin adamı Nathan Arizona’nın henüz doğmuş beşizlerinden birini çalacaklardır. Yeniden suç zamanı gelmiştir.

9. The Man Who Wasn't There / Orada Olmayan Adam (2001) I IMDb 7,6

Özet

1949 yazında geçen film, küçük bir Kuzey California kasabası Santa Rosa’da berberlik yapan Ed Crane'in hikayesi. 

Yaşantısından hiç de memnun olmayan bir adam olan Ed (Billy Bob Thornton), karısı Doris'in (Francis McDormand) kendisine sadık olmadığını ve çalıştığı mağazanın müdürüyle birlikte olduğunu fark ettikten sonra, ortaya bir şantaj yapma fırsatı çıktığını ve böylece hayatını değiştirebileceğini fark eder ve müdürden 10 bin dolar sızdırır.

Ancak, yaptığı plan geri teper ve adam öldürmeye dek giden yolda çok daha karanlık sırlarla karşılaşır.

8. Blood Simple / Kansız (1984) IMDb: 7,7

Özet

Teksas’ta bir bar işleten Marty, karısı Abby’nin kendisini aldattığından şüphelenmektedir. Onu izlemesi için özel dedektif Visser’i görevlendirir. 

Abby’nin gerçekten de barmenlerden Ray ile yattığı ortaya çıktığında Marty bu kez Visser’e onları öldürmesi için para verir. Oysa Visser’in kendi planları vardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. True Grit / İz Peşinde (2010) I IMDb 7,7

Özet

Tarih 1870'ler, yer iç savaştan çıkmış Amerika. Babası öldürülmüş ve bunun için adalet arayan 14 yaşındaki Mattie Ross, Kızılderili Toprakları'na izinsiz girmeden önce para için babasını öldürdüğü söylenen korkak Tom Chaney'in peşinden, onu bulmak için ailenin tek üyesi olarak Arkansas/Fort Smith'e gelir. Chaney’i cezalandırmak için ant içen Mattie, ülkenin en acımasız askeri olarak bilinen sarhoş ve sorumsuz Rooster Cogburn'ü, Chaney'i yakalaması için kiralar. 

Yolda karşılarına çıkan Texas polisi LaBoeuf de Chaney'i yakalayıp Texas'a götürmek istiyordur. Böylece bu üçlü kovalamacanın peşinde bir araya gelir. Her biri dediğim dedik, inatçı, kendi ahlâk değerlerinin izini süren bu ilginç ekip, öngörülemez bir hesaplaşmanın peşinde koşarken kendilerini birden bir efsanenin içine düşmüş olarak bulurlar: Zalimlik ve kötülük, hayal kırıklığı ve cesaret, azim ve saf aşk.

6. Barton Fink (1991) I IMDb 7,7

Özet

Yazmak, hiç şüphesiz, kalem sahibinin ilham gücü tarafından yönetilen bir eylemdir. New York’ta ün sahibi olmuş bir oyun yazarı Barton Fink, hesapta olmayan bir teklifle karşı karşıya gelir. Kendisinden Los Angeles’ta bir senaryo yazması istenir. Ancak gerekli görüşmeler sırasında istenilen senaryonun oldukça kaba bir içeriğinin olması istendiğini öğrenir. 

Bu hiç ona göre olmadığı için tıkanıklık yaşamaya başlar. Kaldığı otelde komşusu olan Charlie Meadows, geveze bir pazarlamacı ve tam bir orta sınıf insanıdır. Fink’in hayatına bu süreçte başka insanlar da girer ancak ihtiyacı olan ilhamı yakalamasına katkıda bulunamazlar. Sıkıntının tavan yaptığı bir noktada Fink, kendisini umulmadık bir cehennem tablosu içinde bulur

5. O Brother, Where Art Thou? / Nerdesin Be Birader? (2000) I IMDb 7,8

Özet

Ulysses Everett McGill, bir cezaevinde hüküm giymiş olan ancak kısa zamanda buradan kaçmanın planlarını kuran azılı bir suçludur. Artık ne pahasına olursa olsun bu delikten çıkmaya kararlı olan McGill, iki mahkumu da kendine inandırarak onları, mahkum olmadan önce gömdüğünü söylediği 1.2 milyon dolarlık hazineyi bulmaya ikna eder. 

Prangaları ayaklarında, macera dolu bir yolculuğa atılan üç gözüpek adamı bu yolculukta bekleyen şeyler ise birbirinden tuhaf olacaktır. Peşlerinden gelen memur Cooley'den kaçarken sıradışı insanlarla tanışan üçlü, bambaşka olaylara tanık olacak.

4. Miller's Crossing I IMDb 7,9

Özet

1930’larda, çete savaşlarının ve mafyanın en tepede olduğu dönemlerde geçen Miller’s Crossing, şehrin en önemli gangsteri olan Leo ve onun sağ kolu Tom’un çevresinde şekillenen olayları anlatır.

Film, başka bir mafya lideri olan Johnny Caspar’ın, Leo’dan Bernie adlı bir serseriyi öldürmesi için izin istemesiyle açılır. Leo, Caspar’ın bu isteğine izin vermez. 

Çünkü Bernie, Leo’nun sevgilisi Verna’nın kardeşidir. Tom, her ne kadar Leo’ya bu durumun başına iş açabileceğini ve kimseye güvenmemesi gerektiğini söylese de, Leo onu dinlemez. Artık etraflarındaki aşk, ihanet ve ölüm oyunlarının bir parçası olduklarını anlama zamanları gelmiştir.

3. Fargo (1996) I IMDb 8,1

Özet

Jerry Lundegaard borçları olan bir sahtekârdır. İhtiyaç duyduğu meblağda parayı acilen edinmeli ve borçlarını temizlemelidir. Karısının babası oldukça zengin bir adamdır; ancak gamsız bir sahtekar olan Jerry’ye yardım etmesi imkansız gibi görünmektedir. 

Jerry’nin aklına şeytani bir fikir gelir. Jerry, karısını kaçırmak ve kayınpederinden fidye istemek üzere iki adam kiralar. Lakin hiçbir şey planlandığı gibi ilerlemeyecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. No Country for Old Men / İhtiyarlara Yer Yok (2007) I IMDb 8,1

Özet

Llewelyn Moss, bir olay yerinde bulduğu çantayı alır ve başını hiç ummadığı bir belaya sokar. Artık peşinde bir kiralık katil vardır. Moss bir Vietnam gazisidir ve bir şekilde uyuşturucu olaylarının ortasında soruna dönüşen bir meseleye karışır. 

Peşindeki katil Anton Chigurh planı konusunda kararlıdır çünkü işini yarım bırakmak niyetinde değildir. İşin için çok sayıda masum insanın ve suçluların da karışacağı soluk soluğa bir takip başlayacaktır.

1. The Big Lebowski / Büyük Lebowski (1998) 8,2 I IMDb

Özet

Bir karışıklık bazen umulmadık olaylara sebep olabilir. Kaldı ki işin içinde para varsa olaya dahil olacak bir sürü insan da çıkar. Jeff Lebowski böyle bir meselenin orta yerinde kalır. 

Kendisi bir milyoner ile karıştırılır. Milyonerin karısına ait borçlar ödenmemiştir ve bundan sebep kahramanımız gangsterlerden dayak yer ve çok değerli halısı zarar görür. Lebowski, ortadaki bu yanlış anlaşılmayı çözmek zorundadır. Adaşı olan milyonerin malikânesine giderek konuşmak ister.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
131
22
8
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uğur Kağan

tartışmasız en iyisi no country for old man

Caner Dündar

liste efso yalnız

Smyl

#2 ah Anton ah senin o silahların yokmu,hani kulandığın zaman insanın içini cızz eden misket tabancan,vurduğu zaman ayak-kol koparan pompalın,bozuk paran ve ... Devamını Gör