Görüş Bildir
Haberler
Biber Gazı Kapsülüyle Yaralanan Scott Olsen'a 4.5 Milyon Dolar Tazminat

Biber Gazı Kapsülüyle Yaralanan Scott Olsen'a 4.5 Milyon Dolar Tazminat

Onedio Medya
25.03.2014 - 01:35 Son Güncelleme: 25.03.2014 - 15:19

Biber Gazı Kapsülüyle Yaralanan Scott Olsen'a 4.5 Milyon Dolar Tazminat

ABD’de İşgal Et eylemleri sırasında biber gazı kapsülüyle başından ‘geri döndürülemez’ biçimde yaralanan Irak gazisi Scott Olsen anlaşmayla 4.5 milyon dolar tazminat alacak.

ABD’de gelir eşitsizliğine karşı düzenlenen Occupy (İşgal Et) eylemleri sırasında meydana gelen polis şiddetiyle ilgili önemli bir tazminat kararı alındı.

California eyaletinin Oakland şehrinde 2011’de ABD’nin dört bir yanını saran gösterilerin bir benzerinde; başından gaz kapsülüyle yaralanan Scott Olsen’a 4.5 milyon dolar tazminat ödenmesine karar verildi.

Irak savaşı gazisi 26 yaşındaki Olsen’ın beyninde gaz kapsülünden aldığı yaradan ötürü ‘geri döndürülemez’ zarar oluşmuştu. Olsen’ın açtığı dava sonucu yerel makamlarla anlaşmaya varması avukatları tarafından açıklandı.

25 Ekim’de gerçekleştirilen gösteriler sırasında eylemcileri dağıtmak isteyen polisin fırlattığı gaz kapsülü sonucunda yaralanan Olsen, anlaşmadan dolayı memnuniyet duyduğunu ancak kafatası kemiğinin çatlamasından ötürü gördüğü zararın parayla telafi edilemeyeceğini söyledi.

Olsen ‘Democracy Now!’ haber sitesine yaptığı açıklamada “Beynimin ölen ve sonsuza kadar ölü kalacak kısmını telafi etmek için bu kesinlikle yeterli değil” dedi.

Yaralandığı yerin yakınında bir basın toplantısı düzenleyen Olsen, Irak savaşından döndükten sonra kendi ülkesinde yaralanmayı kesinlikle beklemediğini belirtti.

Olsen “Artık Irak’ta olmadığım için daha güvenli olmayı beklerdim. Artık vurulmayacaktım ya da saldırıya uğramayacaktım. Oakland polisi benim yanlış düşündüğümü kanıtladı. Artık sizi koruması gereken insanlar; polisler etrafımdayken daha az güvendeyim. Etrafımda polis varken güvende hissetmiyorum” ifadelerini kullandı.

Başka Haber

Kaynak: http://www.baskahaber.org/2014/03/abd...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0