Görüş Bildir
Haberler
AB'den Türkiye'ye Eleştiri: Hâlâ Çok Göçmen Geliyor

AB'den Türkiye'ye Eleştiri: Hâlâ Çok Göçmen Geliyor

Deniz Gök
07.01.2016 - 17:51 Son Güncelleme: 07.01.2016 - 18:35

Ankara ile AB arasında 3 milyar euroluk yardımı da kapsayan anlaşmaya rağmen Avrupa'ya sığınmacı akınının devam etmesi Brüksel'in tepkisine yol açtı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, düzenlediği basın toplantısında sığınmacı kriziyle ilgili gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Sığınmacı akınının azaltılmasını kıstas olarak aldıklarını belirten Timmermans, Türkiye üzerinden Avrupa'ya geçen sığınmacıların sayısında düşüş olmakla birlikte bunu yetersiz bulduklarını söyledi. Timmermans, hâlâ bu alanda atılacak çok adım olduğuna dikkat çekti.

Timmermans şöyle konuştu: 'Türk yetkililerle işbirliğimiz olumlu. İşbirliğini daha etkin kılmanın yollarını araştırıyoruz. İlk sonuçlar cesaret verici olmakla birlikte, henüz tatmin ediciliğin çok ötesinde.'

Geçtiğimiz günlerde yaşanan son faciada aralarında çocukların da bulunduğu 30'dan fazla göçmenin cansız bedenleri Ege kıyılarına vurmuştu.

AB-Türkiye anlaşmasının detayları

AB-Türkiye anlaşmasının detayları

Avrupa'ya mülteci akınını durdurmak için aylardır AB ile Türkiye arasında süren pazarlıkta kasım ayında anlaşma sağlanmıştı. 

Avrupa'ya göçmen akışını kesecek önlemleri alması halinde Türkiye'ye 3 milyar euro mali yardım, vize kolaylıkları ve üyelik müzakerelerine tekrar hız verilmesi sağlanacak. Türkiye, AB'den sağlanacak yardım karşılığında daha fazla sığınmacıyı ülkesinde ağırlayacak ve Yunanistan sınırını daha iyi koruyacak.

Haziran 2016’dan itibaren Türkiye geri kabul anlaşmasını devreye sokacak. Yol haritasının tüm unsurlarının karşılanması şartıyla vize muafiyeti Ekim 2016’da başlayacak.

"Sığınmacı bombardımanı"

"Sığınmacı bombardımanı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yunanistan geçen hafta her gün binlerce sığınmacının Yunan adalarına geçtiği gerekçesiyle Türkiye'yi eleştirmişti. 

Göçten sorumlu Yunanistan Başbakan Yardımcısı Yanis Mouzalas, 'Türkiye akının önünü almıyor. Şiddetli fırtınaya rağmen günde 4 bin sığınmacı bombardımanına tutuluyoruz. Bu normal olamaz' ifadelerini kullanmıştı.

Deutsche Welle Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
108
62
4
4
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Oğlum hırsıza 3 milyar verilir mi lan. "Sığınmacı bahane 3 milyar şahane" ne diyelim. Paranıza kondular hadi geçmiş olsun.

Earthless

bizde 3 milyon var sizdeki ne,halinize şükredin

Pasif Kullanıcı

Sırf vize için bu araplar başımıza kaldı ağlanicak haldeyiz