Görüş Bildir
Haberler
AB’de Yolsuzluğun Ekonomiye Zararı: 120 Milyar Euro

AB’de Yolsuzluğun Ekonomiye Zararı: 120 Milyar Euro

yelda kahveci
04.02.2014 - 12:53 Son Güncelleme: 04.02.2014 - 14:53
İçeriğin Devamı Aşağıda

AB’de Yolsuzluğun Ekonomiye Zararı: 120 Milyar Euro

Avrupa Birliği Komisyonu’nun İçişlerinden Sorumlu Üyesi Cecilia Malmström, AB ülkelerinde yolsuzluğa ilişkin hazırlanan ilk raporu açıklarken, yolsuzlukların ekonomiye verdiği toplam zararın yılda 120 milyar Euro’yu bulduğunu söyledi.

Alman 1’inci devlet televizyon kanalı ARD’nin haberine göre; AB Yolsuzluk Raporu Brüksel’de açıklandı. Avrupa Birliği Komisyonu’nun İçişlerinden Sorumlu Üyesi Cecilia Malmström, yolsuzluğun AB ülkelerinde yaşayanların demokratik kurumlara ve hukuk devletine duyduğu güveninin kaybolmasına neden olduğunu, Avrupa ekonomisine zarar verdiğini, devletlerin acil ihtiyaç duyduğu vergi gelirlerini azalttığını anlattı. Yolsuzlukla mücadele eden ülkelerin çabalarının yeterli olmadığını ifade eden Malmström, şeffaflığın artırılması ve iç kontrol mekanizmalarının iyileştirilmesinin önemini vurguladı.

Alman yayın kuruluşu DW de, Avrupa Birliği tarafından açıklanan bir rapor değerlendirildi. Buna göre rüşvetin son üç yılda arttığı gözleniyor. Avrupa Birliği’nde Euro borç krizinin tepe noktası da aynı zamana rastlıyor. Raporda, yolsuzluğun AB ekonomisine maliyetinin, birliğin bütçesine denk geldiği görülüyor.

AB üyesi ülkelerde yaşayanlara, rüşvet ve yolsuzluk hakkındaki görüşlerinin alındığı bir anket yapıldı. Buna göre, vatandaşların 4’te 3’ü kendi ülkesinde yolsuzluğun ve rüşvetin yaygınlaştığını bildirdi. Yunanistan’da bu görüşte olanlar yüzde 99, İtalya’da yüzde 97, Litvanya, İspanya ve Çek Cumhuriyeti’nde yüzde 95 oranında. En düşük oran ise yüzde 54 ile İsveç’te çıktı. AB’nin kamuoyu araştırmalarından sorumlu birimi Eurobarometer’in rapora katkıda bulunmak üzere yaptığı bu çalışma neticesinde, AB’de, ülkesinde yolsuzluğun yaygın olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 76.

Zete

Kaynak: http://zete.com/2014/02/abde-yolsuzlu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0