Görüş Bildir
Haberler
AB, 120 Bin Mültecinin Paylaştırılması Konusunda Uzlaştı

AB, 120 Bin Mültecinin Paylaştırılması Konusunda Uzlaştı

Onedio Medya
22.09.2015 - 20:22 Son Güncelleme: 23.09.2015 - 11:21

AFP 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa Birliği içişleri bakanları, 120 bin sığınmacının Avrupa ülkeleri arasında paylaştırılması konusunda uzlaşma sağladı. Birleşmiş Milletler sayıyı yetersiz bularak acilen artırılmasını istedi.

Avrupa Birliği içişleri bakanları Brüksel'deki zirvede, birlik ülkesi üyeleri uzun bir süredir meşgul eden bir sorunu çözüme bağladı. Bakanlar, 120 bin sığınmacının daha Avrupa Birliği üyesi ülkeler arasında paylaştırılması konusunda uzlaşmaya vardı.

Zirveye katılan diplomatların aktardıklarına göre, oylamada dört ülke aleyhte oy kullandı. Macaristan, Romanya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya'nın 'hayır' oyu kullanan ülkeler olduğu bildirildi. Böylelikle AB ülkeleri, oy birliği değil oy çokluğu ilkesine dayanarak karar almış oldu.

AB ülkeleri, 120 bin sığınmacının dağılımı konusunda uzun bir süredir tartışıyordu. Almanya, sığınmacıların AB ülkeleri arasında nüfus ve milli gelir dikkate alınarak eşit olarak dağıtılması görüşünü savunuyordu.

Mülteciler Hırvatistan'da Tovarnik istasyonundaki trene binmeye çalışıyor / Reuters

120 bin sığınmacıdan 50 bin 400'ü Yunanistan'dan ve 15 bin 600'ü İtalya’dan alınarak farklı ülkelere yerleştirilecek. Geri kalan 54 bin mültecinin büyük çoğunluğunun Macaristan, Hırvatistan ve Avusturya’dan alınması bekleniyor. Bu kişilerin acil sığınma ihtiyacı duyan, tehlike altındaki sığınmacılar arasından seçilmesi planlanıyor.

BM: Yeterli değil

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, 120 bin sığınmacının sadece 20 günde geldiğini belirterek sayının acilen artırılmasını istedi.

Reuters, Euronews ve DW

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0