Görüş Bildir
Haberler
55 Yıllık Gizem! 9 Rus Dağcıyı Uzaylılar mı Öldürdü?

etiket 55 Yıllık Gizem! 9 Rus Dağcıyı Uzaylılar mı Öldürdü?

Arslan Ural Karabağlı
07.12.2014 - 10:30 Son Güncelleme: 07.12.2014 - 16:33

Cesetlerin üzerinde yüksek radyasyon izleri mi vardı? Ekibin çektiği son fotoğrafta gözüken garip turuncu küreler neydi? Olay yerinde bulunan metal parçası uzaylılara mı aitti? İşte tüm bilinmeyenleri ve bugüne kadar çok az yerde yayınlanan fotoğraflarıyla "Dyatlov Geçidi Vakası":

Dyatlov Geçidi vakası , 9 kayakçının Ural Dağları'nda 2 Şubat 1959 cumartesi gecesinde gizemli ölümlerini belirtmek için kullanılır. Olay, Kholat Syakhl (Bölge yerel halkı olan Mansilerin dilinde Ölüm Dağı anlamına gelir) dağının doğusunda bulunan ve yaşanan trajedinin sonrasında, grubun lideri olan Igor Alekseieviç Dyatlov'un soyadını alan, Dyatlov Geçidi'nde gerçekleşmiştir. 

Üzerinden 55 yıl geçmesine rağmen, 2 Şubat 1959 gecesi, Ural Dağları'nda yaşanan vahşet, gizemini hala koruyor. 9 genç dağcının korkunç bir şekilde ölümüne sebep olan büyük trajediye; kimilerine göre uzaylılar, kimilerine göreyse gizli bir Sovyet silahı sebep olmuştu. Her iki şekilde de, ortada aydınlatılmayı bekleyen bir gizem var! O da, bu 9 genç dağcının nasıl öldürüldüğüdür.   

'Dyatlov' geçidinde o gece yaşananlar hakkında çok şey konuşuldu. Ve ortaya onlarca iddia saçıldı. Bu iddialardan bazılarının, kasıtlı bir biçimde, bilgi kirliliği yaratmak amacıyla ortaya atıldığı artık biliniyor. 50 yılı aşkın süredir, olayın gizemini çözmeye çalışan araştırmacıların büyük bir bölümü, bugün artık olayın içinde dünya dışı varlıkların parmağı olabileceğini, yüksek sesle dile getirmeye başladılar.

Kaynak: http://deadmountainbook.com/gallery/h...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1-) Dyatlov ve Bir Arkadaşı, 1957-58

1-) Dyatlov ve Bir Arkadaşı, 1957-58

2-) Nikolay "Kolya" Thibault-Brignoles ve Arkadaşları

2-) Nikolay "Kolya" Thibault-Brignoles  ve Arkadaşları

3-) Zinaida Kolmogorova, 1956

3-) Zinaida Kolmogorova, 1956

4-) Igor Dyatlov ve Zinaida Kolmogorova, 1956-57

4-) Igor Dyatlov ve Zinaida Kolmogorova, 1956-57

5-) Dyatlov'un Kamerasından "Ural Politeknik Enstitüsü"

5-) Dyatlov'un Kamerasından "Ural Politeknik Enstitüsü"
İçeriğin Devamı Aşağıda

5-) Lyudmila “Luda” Dubinina ve Yuri Doroshenko

5-) Lyudmila “Luda” Dubinina ve Yuri Doroshenko

6-) Dyatlov'un Kamerasından, 1959

6-) Dyatlov'un Kamerasından, 1959

Dağcılar Gaz-51 Tipi Kamyonun Yüklenmesine Yardımcı Oluyorlar.

7-) Dyatlov'un Kamerasından, Birlikte Hatıra Fotoğrafı (Vizhay 1959)

7-) Dyatlov'un Kamerasından, Birlikte Hatıra Fotoğrafı (Vizhay 1959)
tr.wikipedia.org

Herşey Böyle Başladı...

Ural Politeknik Enstitüsü’nden 10 öğrenci, ( Igor Alekseieviç Dyatlov, Zinaida Alekseevna Kolmogorova, Lyudmila Alexandrovna Dubinina, Alexander Sergeieviç Kolevatov, Rüstem Vladimiroviç Slobodin, Yuri (Georgiy) Alexeieviç Krivonişenko, Yuri Nikolaieviç Doroşenko, Nicolai Vladimiroviç Thibeaux-Brignolles , Semyon (Alexander) Alexandroviç Zolotarev, Yuri Yefimoviç Yudin) 28 Ocak 1959 günü, iki hafta sürecek bir gezi için Ural dağlarına doğru yolculuğa çıkarlar. 

Vizhay'dan başlayacakları zorlu yolculukta, ekibin başında oldukça tecrübeli bir dağcı olan Igor Dyatlov vardır. Ekip üyelerinin tamamı daha önce de zorlu tecrübelere katılmış olan çetin dağcılardır. Ekibin önemli üyelerinden olan Yuri Yefimoviç Yudin, henüz yolculuğun ilk aşamasında rahatsızlanır ve geride bırakılır. Böylece 10 kişi yola çıkan ekipten; 2'si kadın, 7'si erkek olmak üzere; toplam 9 kişi kalır..

8-) Dyatlov'un Kamerasından, 1959

8-) Dyatlov'un Kamerasından, 1959

Dyatlov ve Arkadaşları Vizhay'dan Ayrılıp 41. Bölgeye Doğru Yol Alırken

9-) Dyatlov'un Kamerasından 41. Bölge, 1959

9-) Dyatlov'un Kamerasından 41. Bölge, 1959

41. bölgeden Yevgeny Venediktov “Bay Sakal” (merdivenlerin üstünde). Igor Dyatlov (ortada yere çömelmiş) ve Yuri Yudin (en sağda arkası dönük)

İçeriğin Devamı Aşağıda

10-) Dyatlov'un Kamerasından 41. Bölge, 1959

10-) Dyatlov'un Kamerasından 41. Bölge, 1959

Dyatlov ve Arkadaşları, 41. Bölge Oduncularıyla Hatıra Fotağrafı Çekilirken

11-) Dyatlov'un Kamerasından, Lozva Nehri Kıyısı 1959

11-)  Dyatlov'un Kamerasından, Lozva Nehri Kıyısı 1959

Soldan sağa: Nikolay “Kolya” Thibault-Brignoles, Lyudmila “Luda” Dubinina, Alexsander “Sasha” Zolotaryov ve Zinaida “Zina” Kolmogorova.

12-) Dyatlov'un Kamerasından, Lozva Nehri Kıyısı 1959

12-) Dyatlov'un Kamerasından, Lozva Nehri Kıyısı 1959

Soldan sağa: Lyudmila “Luda” Dubinina, Rustem “Rustik” Slobodin, Alexsander “Sasha” Zolotaryov ve  Zinaida “Zina” Kolmogorova, (çömelmiş).

13-) Dyatlov'un Kamerasından 1959

13-) Dyatlov'un Kamerasından 1959

Dağcıların Konakladığı Terk Edilmiş Kulübe.

14-) Dyatlov'un Kamerasından, 1959

14-) Dyatlov'un Kamerasından, 1959

Yuri Yudin düşen arkadaşı Zinaida “Zina” Kolmogorova'nın Ayağa Kalkmasına Yardım Ederken

İçeriğin Devamı Aşağıda

15-) Dyatlov'un Kamerasından, 1959

15-)  Dyatlov'un Kamerasından, 1959

Zinaida “Zina” Kolmogorova, Rahatsızlanan ve Ekipten Ayrılmak Zorunda Kalan Yuri Yudin'e Elveda Derken.  Alexsander “Sasha” Zolotary İse Hemen Arkalarında.

16-) Dyatlov'un Kamerasından, 1959

16-) Dyatlov'un Kamerasından, 1959

Yuri Yudin ve Lyudmila “Luda” Dubinina'nın Son Vedası.

17-) Dyatlov'un Kamerasından, 1959

17-) Dyatlov'un Kamerasından, 1959

Zinaida “Zina” Kolmogorova Auspia Nehri Kıyısında Günlüğüne Notlar Alırken.

18-) Dyatlov'un Kamerasından, 1959

18-) Dyatlov'un Kamerasından, 1959

Alexsander “Sasha” Zolotaryov, Yuri Doroshenko ve Igor Dyatlov, Mola Yerinde Tütsülenmiş Domuz Eti Yerken

19-) Dyatlov'un Kamerasından, 1959

19-)  Dyatlov'un Kamerasından, 1959

Ekibin Çektiği Son Fotoğraflardan Biri 

İçeriğin Devamı Aşağıda

20-) Dyatlov'un Kamerasından, 2 Şubat 1959

20-) Dyatlov'un Kamerasından, 2 Şubat 1959

Son Kamp Alanı

27 Ocak Dyatlov ve arkadaşlarının son görüldüğü tarih olur. Dağcılara ait kameralar ve günlükler daha sonra kamp alanında bulunur. Ekibin son olarak kamplarını kurduğu yer ise, Yuri Yudin tarafından; Dyatlov'un orman yüzünden zirveyi kaybetme korkusu olarak nitelendirilir. Nitekim kampı; kar fırtınasından daha iyi korunabilecekleri orman yerine, oldukça açık ve korunaksız bir araziye kurmaları, böylesine tecrübeli bir ekibin yapacağı türde bir hata değildir.

21-) Kurtarma Ekiplerinin Kamerasından, 26 Şubat 1959

21-) Kurtarma Ekiplerinin Kamerasından, 26 Şubat 1959

'Gezi planı dahilinde dağcıların 12 Şubat'ta Vizhay'a dönmesi ve spor kulübüne telgraf çekmesi gerekiyordu. Fakat Dyatlov, Yudin'e gecikme olabileceğini söylediği için bundan sonraki birkaç gün içinde grup için kimse endişelenmedi' 

Arama Çalışmaları

İlerleyen günlerde gruptan haber alınamaması sonucu gönüllüler ile başlatılan arama çalışmalarına polisler ve ordu birlikleri de dahil olur. 26 Şubat'ta bir kurtarma ekibi terk edilmiş ve parçalanarak kullanılamaz hale gelmiş çadırı bulur. Çadırı bulan Mikhail Sharavin; çadırın parçalandığını ve karla kaplı olduğunu, fakat grubun eşyalarını ve ayakkabılarını burada bıraktığını belirtir. 

-30 Derecede Can Pazarı 

Araştırmacılar daha sonra çadır üzerinde yaptıkları araştırmalarda; çadırın içeriden aceleyle yırtılarak açıldığını tespit ederler. Ayrıca dağcılara ait olduğu belirtilen eşyaların neredeyse tamamına yakını çadırın içerisindedir. Ancak o sırada dışarıda sıcaklık -30 derece civarındadır. Ve bu soğukta üzerlerinde koruyucu kıyafetler olmadan hayatta  kalmaları olanaksızdır. Daha sonra ormana doğru giden iki iz fark edilir. Bu izler 500 metre sonra kaybolur. 

 Bulunan İlk Cesetler 

Ormanın girişindeki bir sedir ağacının altında, yanarak kül olmuş odunların arasında, önce: Yuri Krivonişenko ve Yuri Doroşenko'nun cesetleri bulunur. Üzerlerinde yalnızca iç çamaşırı ve çorap vardır.

Araştırmacılar bu durumdan; ikilinin bir şeylere bakınmak (belki kamp veya grubun diğer üyeleri) için ağaca çıktığını sonucunu çıkarır.. 

Kurtarma ekipleri daha sonra, sedir ağacı ile kamp arasında üç ceset daha bulurlar. Bu cesetler Igor Dyatlov, Zina Kolmogorova ve Rüstem Slobodin'e aittir. Araştırmacılar, birbirlerinden yaklaşık 150'şer metre arayla buldukları, bu 3 dağcıya ait cesetlerle ilgili; kampa geri dönmeye çalışırlarken öldükleri açıklamasını getirirler.

Diğer dört gencin cesedine ulaşmak ise iki aydan fazla zaman alır. 4 Mayıs'ta (ilk cesetlerin bulunduğu) sedir ağacından 75 metre uzaklıkta bulunan kalan 4 dağcının cesetleri ise diğerlerinden daha iyi giyimlidir. Zolotaryov, Dubinina’nın kürklü montunu ve şapkasını, Dubinina ise ayağına Krivonişenko’nun yün pantolonunu giymiştir. Bu tuhaf durum araştırmacıların kafasında, 'dağcıların büyük bir panik yaşadığı ve paniğin etkisiyle ne yaptıklarını bilmez halde oldukları' kanısını oluşturur.

22-) Kurtarma Ekiplerinin Kamerasından, 26 Şubat 1959 (Dyatlov'un Cesedi)

22-)  Kurtarma Ekiplerinin Kamerasından, 26 Şubat 1959 (Dyatlov'un Cesedi)
www.dunyabulteni.net

Dağcılar: Yuri Krivonişenko, Yuri Doroşenko, Igor Dyatlov, Zina Kolmogorova ve Rüstem Slobodin'in cesetlerine yapılan otopsi sonucunda, ölüm nedenlerinin hipotermi olduğu sonucuna varılır. 

Slobodin'in kafatasında bir kırık göze çarparAraştırmacılar bu kırığın; onu bayıltacak kadar güçlü olmasına karşın, ölmesine neden olabilecek bir hasara yol açamayacağını iddia eder. 

Slobodin'in muhtemelen, nereden geldiği belirsiz bir darbeyi aldıktan sonra bayıldığı ve donarak öldüğü düşünülür.

Dört Cesette Şiddetli Travma İzleri

Thibeaux-Brignollel’ın kafatası kırılmıştır.  Dubinina ve Zolotarev’in kaburga kemikleri kırıktır. Ayrıca Dubinina’nın dili, gözleri ve dudağı yoktur. Dört cesedin giysileri (2 pantolon ve bir hırka) üzerinde yapılan araştırmada normal değerlerin çok üstünde, yüksek radyasyona rastlanır.

Bütün bunlara rağmen cesetlerin travmaya uğrayan kısımlarının dış yüzeylerinde; yani cesetlerin üzerlerinde yaralanma belirtileri bulunamaz. Yani kırık kemiklerin etrafını saran adale-et ve deri üzerinde yara izlerine rastlanılmaz. Cesetlerdeki tahribat, araba çarpmasına benzetilmesine rağmen, yara izlerinin oluşmaması, hadisenin esrarengizliğini iyice arttırır.

23 -) Kurtarma Ekiplerinin Kamerasından

23 -) Kurtarma Ekiplerinin Kamerasından

Diğer Bulgular ve İddialar:

1-) 12 yaşındaki Yury Kuntseviç, cesetlerin üzerinde kahverengi bronzlaşmış lekeler olduğunu iddia eder.

2-) Ekipten 50 kilometre uzakta, kamp kuran başka bir grup; olay gecesinde kuzeyde garip turuncu küreler gördüklerini rapor ederler. Bu tip raporlar 1959 yılı Ocak ayından Mart ayına kadar alınır. Fakat sonradan bunların R-7 Semyorka roket testi olduğu teyit edilir.

3-) Olay gecesi grubun çektiği son fotoğrafın garip turuncu küreleri gösterdiği iddia edilir.

4-) Olay yerinde garip bir metal parçası bulunduğu rapor edilir. Bu metal parçası arama ekibi tarafından da fotoğraflanır. Ama bu kare kamuoyu ile paylaşılmaz.

5-) Araştırmacılar; Yuri Krivonişenko ve Yuri Doroşenko'nun donmamak adına, son bir çabayla yaktıkları ateşe, kuru odunlar yerine sedir ağacından kırdıkları yaş dalları attıklarını tespit ederler. Bu da dağcıların olay gecesi görme yetilerini bir süre için kaybettiklerini düşündürür.

24-) Otopsi Fotoğrafları

24-) Otopsi Fotoğrafları

6-) Grubun son kamp yeri Baykonur Uzay Üssü'yle (R-7 roket testinin yapıldığı alan) Novaya Zemlya (Sovyet Rusya'nın nükleer araştırmalar yaptığı yer) arasında kuruludur.

7-) Olay yerinde gruba ait ayak izlerinden başka bir yabancı ayak izi bulunmamıştır. Bu bulgu ise dağcıların, Mansi halkından birileri veya askerler tarafından öldürüldükleri tezini çürütmektedir. Ancak: Bulunan cesetlerde çok sayıda kırıklar olmasına karşın, yapılan otopside her hangi bir darbe izine rastlanmaz!

8-) Rüstem Slobodin'in ilk otopsisinde, dudağının ve yüzünün sol yarısında şişlik olduğu tespit edilir. İç organlarında ise oldukça şiddetli bir darbeye bağlı zedelenmeler vardır.  Slobodin, midesine kramp girmiş gibi kıvrılmıştır. Cesedin bulunduğu pozisyonu inceleyen araştırmacılar, Slobodin'in bir şeyle mücadele etmiş olabileceğini düşünürler. Ancak vücudunun dış yüzeyinde bu mücadeleye ve maruz kaldığı şiddetli darbeye dair bir iz bulunamaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25-) Otopsi Fotoğrafları

25-) Otopsi Fotoğrafları
ufosightingshotspot.blogspot.com.tr

9-)  Yuri Krivonişenko'nun burnunun bir kısmı kesiktir. Bulunan cesetlerde göz,dil vb. kayıp organlar vardır. Cesetler üzerindeki (organların kaybolmasıyla ilgili olan) kesiklerin oldukça temiz bir şekilde yapılmış olmasına bir açıklama getirilemez. 

10-) Dere yatağında suyun içinde bulunan dört cesedin giysileri üzerinde mor renkte lekeler görülür. Araştırmacılar bunların minerallerden kaynaklandığını belirtirler.

11-) Ekipte; Igor Dyatlov'un ki dahil olmak üzere, Yuri Krivonişenko, Rüstem Slobodin, Semyon Zolotarev'a ait 3 kamera daha olduğu biliniyor. Fakat Dyatlov'un kamerası dışındakilere, ne olduğu halen açıklanmıyor. 

12-)İddialara göre; Yuri Doroşenko'nın tuttuğu özel bir günlüğü vardır. Ve bu günlük,ekibin diğer üyelerine ait  günlüklerle birlikte çadırda bulunur. Günlükte trajediye ait önemli bir bilginin yazılı olduğu iddia edilmektedir.

26-) Gizemli Turuncu Işıklar

26-) Gizemli Turuncu Işıklar

Yuri Krivonişenko'ya ait olduğu iddia edilen bu fotoğrafta hareketli ve ışıklar saçan bir nesne olduğu fark ediliyor.  Fotoğrafın olaydan biraz önce çekilmiş olması muhtemel.

27-) Kurtarma Ekiplerinin Kamerasından, 25 Şubat 1959

27-) Kurtarma Ekiplerinin Kamerasından, 25 Şubat 1959

28-) Kurtarma Ekiplerinin Kamerasından, 25 Şubat 1959

28-) Kurtarma Ekiplerinin Kamerasından,  25 Şubat 1959

29-) Kurtarma Ekiplerinin Kamerasından, 25 Şubat 1959

29-) Kurtarma Ekiplerinin Kamerasından, 25 Şubat 1959

Bölgeye ilk varan ekipler, soldan sağa: Mikhail Sharavin, Vladimir Strelnikov, Boris Slobtsov and Valeriy Khalezov. Fotoğrafı çeken Vadim Brusnitsyn.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30-) Cenaze Hazırlıkları, 9 Mart 1959

30-) Cenaze Hazırlıkları, 9 Mart 1959

31-) Cenaze Hazırlıkları, 9 Mart 1959

31-) Cenaze Hazırlıkları, 9 Mart 1959

31-) Dyatlov Geçidine Dağcılar Anısına Dikilen Anıt Mezar Taşı

31-) Dyatlov Geçidine Dağcılar Anısına Dikilen Anıt Mezar Taşı
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
486
174
60
21
18
18
13