Görüş Bildir
Haberler
5G Geliyor

5G Geliyor

OnceHaber Haber
10.03.2014 - 20:11 Son Güncelleme: 10.03.2014 - 21:42

5G Geliyor

CeBIT bilişim fuarının açılışında konuşan İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiltere ve Almanya'nın mobil teknolojiler konusunda işbirliği yapacaklarını açıklarken 5G üzerine de ortak bir proje geliştireceklerini söyledi.

Ülkemizde henüz 4G yatırımları yeni yeni yapılırken ve lisanslar bile dağıtılmamışken, Avrupa bir sonraki teknoloji olan 5G'ye geçmek konusunda kararlı bir tutum sergiliyor. CeBIT bilişim fuarının açılışında konuşan İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiltere ve Almanya'nın mobil teknolojiler konusunda işbirliği yapacaklarını açıklarken 5G üzerine de ortak bir proje geliştireceklerini söyledi. Daha önce de AB Dijital Gündem Komiseri Neelie Kroes Avrupa'nın 4G'de Amerika ve Asya'nın gerisinde kaldığını söyleyerek 5G'de öncü olunması gerektiğini açıklamıştı.

Almanya'da düzenlenen CeBIT bilişim fuarı dün gerçekleşen törenle birlikte açıldı. 5 gün sürecek olan fuar elbette eski ihtişamından uzak gözüküyor. Ancak CeBIT'in açılışında bir konuşma yapan ve bu yılki partner ülke olan İngiltere'nin Başbakanı David Cameron, 5G konusunda Almanya ile işbirliğine gideceklerini söyleyerek dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Cameron, tüm dünyanın 5G için hazırlık yapmaya başladığını söylerken, Almanya'daki Dresden Üniversitesi ile İngiltere'deki King's College Üniversitesi'nin yürütecekleri ortak çalışmalar, bilgi paylaşımları ve inovasyon sayesinde 5G konusunda avantajlı bir konuma gelmeyi umduklarını açıkladı.

Cameron'ın konuşmasında Nesnelerin İnterneti vurgusu yapması ve sağlık takip cihazları gibi örnekler vermesi de oldukça ilginçti. Cameron, sadece 5G değil bu alanda da Almanya ile ortak yatırım kararı aldıklarını ve yaklaşık 122 milyon $'lık bir fon ayırdıklarını söyledi. Cameron'un konuşması sırasında GCHQ tarafından gerçekleştirilen dinleme ve teknik takip operasyonlarına hiç değinmediği, NSA skandalına da konuşmasına yer vermediği görüldü. Cameron ile aynı sahneyi paylaşan Almanya Başbakanı Angela Merkel ise veri korunumu konusunda tüm Avrupa'da ortak bir yasa oluşturulması gerektiğini söyledi. Merkel bu yasayı oluştururken ABD ile temas kurulması gerektiğini de söyleyerek bir NSA skandalı daha yaşamak istemediklerini göstermiş oldu.

5G teknolojisi giderek önem kazanmaya başlamış durumda. AB Dijital Gündem Komiseri ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Neelie Kroes bundan 1 yıl önce yaptığı bir konuşmada Avrupa'nın son derece önemli bir karar aşamasında olduğunu ve yeni nesil teknolojilerde lider olmak veya takipçi olmak arasında bir seçim yapması gerektiğini açıklamıştı. Şimdi bu adımı Almanya ve İngiltere ortak bir çabayla atıyor gibi gözükmekte.

Kaynak: http://www.oncehaber.com/haber/2238-5...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın