Görüş Bildir
Haberler
40 Yılın Ardından Babalık Davasını Kazandı: Milyonluk Miras Beklerken, 1 Milyon 600 Bin Liralık Borç Geldi

etiket 40 Yılın Ardından Babalık Davasını Kazandı: Milyonluk Miras Beklerken, 1 Milyon 600 Bin Liralık Borç Geldi

İzmir'de yaşayan Recep Nişancı, emlak zengini iş insanı Turgay Nişancı'ya karşı verdiği 40 yıllık hukuk mücadelesinin ardından babalık davasını kazandı. 

Yasal varis olan Nişancı, babasından kendisine miras kalmadığını öğrenince, bu defa vasiyetnamenin iptali için başvuru yaptı. Dava sürerken, Recep Nişancı babasından gelen 1 milyon 600 bin liralık borç tebligatıyla şok yaşadı. Recep Nişancı'nın, babası Turgay Nişancı'nın diğer çocuklarının çektiği kredi borçlarından, yasal varis olması nedeniyle sorumlu olduğu ortaya çıktı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk dava 1965'te açıldı

İlk dava 1965'te açıldı

DHA'nın aktardığı bilgiye göre, İzmirli emlak zengini iş insanı Turgay Nişancı, 1964 yılında bekarken, M.S. adlı bir genç kızla ilişki yaşadı ve bu birliktelikten bir çocuk dünyaya geldi. 

Nişancı ile evlenme vaadiyle ilişkiye girdiğini söyleyerek Seferihisar Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulunan M.S.'nin şikayeti, yasal süre içinde yapılmadığı için reddedildi. Bebek doğduktan sonra, 1965 yılında açılan ikinci babalık davasında ise, o dönemde henüz DNA testi yapılmadığı için kan örnekleri alındı ancak başka delil bulunmadığı gerekçesiyle dava reddedildi.

40 yıl sonra açılan davada, DNA testi ile vasal varis oldu

40 yıl sonra açılan davada, DNA testi ile vasal varis oldu

Seferihisar Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yeniden açılan davada, Adli Tıp Kurumu’nda yapılan DNA testi sonucunda, Turgay Nişancı’nın, Yüksel’in babası olduğu belirlendi. Turgay Nişancı 2006’da verilen karara, Yargıtay’a başvurarak, itiraz etti.

Dava dosyası, 2 kez eksik yazışmalar nedeniyle usulden bozuldu. Son temyizde ise Yargıtay, Turgay Nişancı’nın Yüksel’in babası olduğu yönündeki kararı onadı. Kararın ardından Yüksel ismini ‘Recep Nişancı’ olarak değiştirdi ve Turgay Nişancı’nın yasal varisi oldu.

Babasının ölümünün ardından, vasiyetnamede kendisine pay verilmediğini öğrendi...

Babasının ölümünün ardından, vasiyetnamede kendisine pay verilmediğini öğrendi...

Turgay Nişancı’nın ölümünün ardından Seferihisar Sulh Hukuk Mahkemesi’nde 2006 ve 2016 yıllarında 2 vasiyetname hazırlandığı ortaya çıktı. Vasiyetnamelerde, Recep Nişancı’ya mirastan pay verilmediği belirlendi. Bunun üzerine Recep Nişancı ve avukatı, geçen yıl Seferihisar Sulh Hukuk Mahkemesi’ne vasiyetnamenin iptali için dava açtı.

İptal davası sürerken, Recep Nişancı bir bankadan evine gelen 1 milyon 600 bin TL’lik borç tebligatı ile büyük şaşkınlık yaşadı. Recep Nişancı, Turgay Nişancı’nın diğer çocuklarının kurduğu şirket üzerinden bankadan kredi çekildiğini, bu krediler için de Turgay Nişancı’ya ait bazı arazilerin ipotek edildiğini, yasal varis olması nedeniyle söz konusu borcu ödemekle yükümlü tutulduğunu öğrendi.

'Hakkımı ararken 1 milyon 600 bin liralık borçla karşılaştım' 🎥

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
359
52
24
19
15
6
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Abicim şansın olsa piç doğmazdın zaten.

hakkant

kahkaha attım bu yoruma :D

Summer jam

Adam kizla gonul eglendirsin, hamile biraksin, cocuga vasiyet birakmasin, e heralde Adam hakkini arayacak, ama yine bizim memleketin icine sicilasi burokrasi... Devamını Gör

OCREATUS

Hem evlenmeden çocuk yap, hem sahip çıkma, hem vasiyetinde yer varme. Nasıl bir ahlaksız vicdansız adammışsın sen be. Hala da dna testinden sonra bile yaşıyo... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Kur'an da bilmediğin konular hakkında insanlara sitem etme suçlama olayı baştan sona bilmiyorsan susman gerek falan da diyordur mutlaka. Olaylara tek ta... Devamını Gör