Görüş Bildir
Haberler
"You" Sevenlerin Bayıla Bayıla İzleyeceği, Gerilim ve Gizemin Dozunu Had Safhaya Çıkartan 23 Efsane Dizi

"You" Sevenlerin Bayıla Bayıla İzleyeceği, Gerilim ve Gizemin Dozunu Had Safhaya Çıkartan 23 Efsane Dizi

Neredeyse hepsinde gerim gerim gerileceğiniz kesin...

İçeriğin Devamı Aşağıda

NOT: Dizi yorumları Beyazperde.com'dan alınmıştır ve sıralamada dizilerin IMDb puanları esas alınmıştır.

23. Parfum (2018– )

23. Parfum (2018– )

IMDb: 7.1

Parfum, kusursuz kokuyu yaratmak için bir dizi cinayet işleyen katilin peşine düşen dedektiflerin hikayesini konu ediyor. Genç bir kadının bulunan cesedi semtte büyük bir panik yaratır. Cinayete kurban giden kadının cesedi koku bezleri vücudundan kesilip alınmış bir halde bulunur. Soruşturmaya atanan profil uzmanı bir dedektif ve ekibi, vakit kaybetmeden olay mahallini incelemeye başlar. Elde edilen ipuçları dedektifleri civardaki yatılı okulda okuyan bir grup öğrenciye götürür. Dedektifler, daha fazla cinayet işlenmeden asıl amacı kusursuz kokuyu yaratmak olan katili bulabilecek midir?

22. Dirty John (2018– )

22. Dirty John (2018– )

IMDb: 7.1

Los Angeles Times muhabiri Christopher Goffard’ın gerçek suç olaylarını kaleme aldığı makalelerinden uyarlanan Dirty John’da her sezon farklı bir konu işleniyor. Dizinin ilk sezonunda sıradan bir ilişkinin kabusla sonuçlanması konu ediliyor. Orange County'de yaşayan Debra bekar bir annedir. Başarılı bir tasarımcı olan genç kadının hayatı, John Meehan ile tanıştıktan sonra bambaşka bir hal alır. John ile ilişki yaşamaya başlayan Debra kendisini sırlara dolu bir dünyanın içerinde bulur.

21. Eye Candy (2015)

21. Eye Candy (2015)

IMDb: 7.2

Eye Candy, New York’lu bir bilgisayar dahisi olan Lindy’nin ekseni etrafında şekilleniyor. Lindy oda arkadaşının baskısı üzerine internet aracılığı ile randevulaşmaya başlar. Ancak bir sorun vardır, Lindy’nin arkadaşları bu esnada Manhattan’da potansiyel bir seri katili deşifre etmekle meşguldür. Katil’in deşifre olması sonrasında ise bütün işaretler Lindy’nin gittiği randevunun adresine işaret etmektedir. Bu ilginç tesadüf sonrası Lindy ve arkadaşları olayı çözmek için hummalı bir çalışmaya girecektir.

20. Safe (2018)

20. Safe (2018)

IMDb: 7.3

Karısının ölümünün ardından kızları Jenny ve Carrie'ye bakan Tom, tekrar bir aile olabilmek için uğraşmaktadır. Düzene sokmaya çalıştıkları hayatları Jenny'nin bir akşam gizlice bir partiye gitmesiyle alt üst olur...

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Gossip Girl (2007 – 2012)

19. Gossip Girl (2007 – 2012)

IMDb: 7.4

NewYork'un yukarı yakasında yaşayan, doğuştan şanslı bir grup lise öğrencisinin lüks hayatlarını, aşklarını, ayrlıklarını dedikoducu bir blog üzerinden aktaran dizi, anlattığı hikayeler kadar, dizide kulanılan kıyafetler ve aksesuarlarla da dikkat çekiyor...

18. Stalker (2014 – 2015)

18. Stalker (2014 – 2015)

IMDb: 7.5

Los Angeles Polis Teşkilatı’nda çalışan iki dedektifi merkezine alan gerilimde; gizlice izlenen, takip edilen ve tehdit edilen insanların durumu aydınlatılmaya çalışılıyor.

17. Élite (2018– )

17. Élite (2018– )

IMDb: 7.6

Elite, ülkenin en seçkin okuluna gitmeye hak kazanan işçi sınıfından üç gencin hikayesini konu ediyor. Las Encinas, İspanya’nın en seçkin okullarından biridir. Ülkede yaşanan bir deprem pek çok okulun yıkılmasına neden olur. Açıkta kalan çocuklar bölgedeki diğer okullara dağıtılmaya başlayınca, işçi sınıfı ailelerden gelen üç çocuk da Las Encinas’a kabul edilir. Gençler başlarda bu durumu büyük bir şans olarak görür. Ancak çok geçmeden yanıldıklarını anlarlar. Kaybedecek hiçbir şeyi olmayan üç genç ile her şeye sahip olan okulun zengin öğrencileri arasında büyük bir çatışma başlar. Sınıf arkadaşlarından birinin ölü bulunması ise ortamı iyice karıştırır. Polis tüm öğrencileri sorgudan geçirir. Peki suçlu ya da suçlular kimdir?

16. The Alienist (2018)

16. The Alienist (2018)

IMDb: 7.7

Caleb Carr'ın aynı adlı çok satan romanından uyarlanan The Alienist, 1896 yılında New York'ta geçiyor. Times muhabiri John Schuyler Moore, okul arkadaşı psikolog 'ruh avcısı' Dr. Laszlo Kreizier ve henüz yeni atanmış olan polis müdürü Theodore Roosevelt'in bir cinayet soruşturması için birlikte çalışmalarının hikayesini anlatıyor.

15. The Affair (2014– )

15. The Affair (2014– )

IMDb: 7.9

Kadın erkek ilişkilerini iki tarafın da perspektifinden bakmaya odaklanan dizi, Alisone ve Noah adındaki iki insan üzerinden hem evlilik meselesini hem de ikili ilişkilerin varoluşçu sorunlarını ön plana almayı hedefliyor.

Cole ile evli olan Allison, bir trajedinin ardından evliliğindeki ve hayatındaki parçaları birleştirmeye çalışan genç ve güzel bir garsondur. New York'ta hem yazarlık hem de öğretmenlik yapan Noah'ın ise mutlu bir evliliği vardır. Eşinin babasının Long Island'daki malikanesinde tatil yapan Noah, burada Alison ile tanışır. Tanışmanın ardından ikisi için de hayat ve ilişkileri karışıklaşmaya başlayacaktır. Duygularına yenik düşüp yasak bir aşk yaşayacaklar mı, yoksa eşlerine sadık kalabilecekler midir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. The Blacklist (2013– )

14. The Blacklist (2013– )

IMDb: 8.0

Raymond Reddington, dünyanın en çok arananlar listesinin en üstünde yer alan bir suçludur. Yıllardır aranan Raymond hiç beklenmeyen bir anda kendi isteği ile FBI’a teslim olur. İşlediği suçlar sebebi ile artık serbest kalması mümkün değildir. Zeki bir adam olan Raymond, FBI’a ilginç bir teklif sunar. Kendi özgürlüğü karşısında hazırlamış olduğu suçlular listesini FBI’a verecek ve listede yer alan kişileri yakalatacaktır. Listeyi vermek için de tek bir şart sunar; FBI profilcisi Elizabeth Keen ile birlikte çalışmak. Kendisinin bu işe neden seçildiğini araştıran Elizabeth, Raymond ile suçluları yakalamaya başlar.

13. Law & Order: Special Victims Unit (1999– )

13. Law & Order: Special Victims Unit (1999– )

IMDb: 8.0

New York polis departmanında cinsel suçlar konusunda uzman kişilerden oluşan bir ekip, sıradan insanları hayrete düşürecek vakalarla uğraşıyor. Her yeni gün, yeni suçlarla baş etmeye çalışan ekip, aynı zamanda özel hayatlarının dengesini de kurmak zorunda. Her bölümü ayrı bir olaya odaklanan dizi 1999'dan beri yayında.

12. How to Get Away with Murder (2014– )

12. How to Get Away with Murder (2014– )

IMDb: 8.1

Bir grup hırslı hukuk öğrencisi ile onların kriminal savunma derslerine giren gizemli profesörleri; hem kendi hayatlarını değiştirecek, hem de tüm üniversiteyi çalkalayacak bir cinayet davasına karışırlar.

11. Damages (2007 – 2012)

11. Damages (2007 – 2012)

IMDb: 8.1

Burası Hewes & Associates hukuk firması... Bu avukatlık firmasının sahibi ise yılların tecrübesiyle mangalda kül bırakmayan, güçlü avukat Patty Hewes. Mesleğe henüz yeni atılan genç ve idealist avukat Ellen Parsons içinse Patty Hewes'in firmasında çalışmak insanın karşısına ömründe bir kez çıkacak bir şans. Bu şansı kariyeri için iyi değerlendirmek çalışkan ve özverili Ellen için çok önemli.

Hırslı Patty Hewes ise Ellen'ı kanatları altına alarak, milyarder Arthur Frobisher'ın davasına dahil ediyor. Frobisher'ın onlarca eski çalışanının hakkını yiyerek, aileleri mağdur ettiği ama gücünden dolayı kimsenin de de ona zarar veremediği biliniyor. Hewes & Associates hukuk bürosu şimdi bu milyardere karşı tüm gücüyle amansız bir hukuk savaşına giriyor..

10. The Fall (2013 – 2016)

10. The Fall (2013 – 2016)

IMDb: 8.2

Psikolojik gerilim türündeki dizide, iki avcının hayatı işleniyor. Biri kurbanlarının Belfast’ın içinden ve çevresinden seçerek onları gizlice takip eden bir seri katil, diğeri ise MET’de çalışan yetenekli bir dedektif amiri. Allan Cubitt’in yaratıcısı olduğu dizinin oyuncu kadrosunda Gillian Anderson, Jamie Dornan, John Lynch, Aisling Franciosi, Niamh McGrady gibi isimler yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Bates Motel (2013 – 2017)

9. Bates Motel (2013 – 2017)

IMDb: 8.2

Norma ve Norman Bates yaşadıkları trajik bir olayın ardından, yeni bir hayata başlayabilmek için küçük bir kasabada bir ev ve evle birlikte dizimize de adını veren bir motel satın alırlar ve bu kasabaya yerleşirler. Norman ve annesi Norma’nın tek istedikleri, moteli işleterek sakin bir yaşam kurmaktır. Ancak ne kasaba, ne de yaşayacakları olaylar düşündükleri gibi değildir.  Üstelik Norman’ın yerleşir yerleşmez, moteldeki bir halının altında bir eskiz defteri bulmasıyla, işler iyice içinden çıkılmaz bir hal alır.

8. Killing Eve (2018– )

8. Killing Eve (2018– )

IMDb: 8.3

Luke Jennings'in kitaplarından uyarlanan dizi, ajan olmanın hayallerini kuran bir kadının beklenmedik bir maceraya atılmasını anlatıyor. Güvenlik hizmetlerinde çalışan Eve, ajan olma hayalleri kuran bir kadındır. Villanelle ise şiddete dayanan işinin kendisine sunduğu lükse hayatı seven yetenekli bir katildir. Birbiriyle takıntılı hale gelen bu iki kadın arasında zorlu bir kedi fare oyunu başlar.

7. Ray Donovan (2013– )

7. Ray Donovan (2013– )

IMDb: 8.3

Los Angeles'da geçen hikaye, Ray Donovan isimli bir danışmanın maceralarını ekrana getirecek. Donovon'ın müşterileri sıradan insanlar değil. Onlar L.A.'in en kalburüstü aileleri ve herkes gibi onların da sırları var. Ray'in görevi ise, bu insanların kayıt dışı bir takım problemlerini ortadan kaldırmaya çalışmak, tabii diğer yandan kendi problemli aile yaşamıyla da boğuşmak..

6. Californication (2007 – 2014)

6. Californication (2007 – 2014)

IMDb: 8.3

Yetenekli bi yazar olan Hank Moody, yazar tıkanıklığı yaşadığı dönemde özel hayatında da çalkantılı günler yaşamaktadır. Ergenlik çağındaki kızı Becca ve kızının annesi Karen ile yaşamak istemesine rağmen, doğru dürüst bir yaşam tarzı olmamasından dolayı bunu da başaramamaktadır. Sonunda Karen, bir başkasıyla evlenmeye karar verir...

5. American Crime Story (2016– )

5. American Crime Story (2016– )

IMDb: 8.4

Tıpkı American Horror Story gibi her sezon farklı konu ve karakterleri işleyecek dizi; Amerika tarihindeki en ünlü suçları ekranlara getirecek. Gerçek olaylar ile kişileri merkeze alacak dizinin ilk sezonu, 90’lı yıllarda ülkeyi hayli meşgul etmiş O. J. Simpson davasını ele alacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Big Little Lies (2017– )

4. Big Little Lies (2017– )

IMDb: 8.5

Avustralyalı yazar Liane Moriary’nin aynı adlı çok satan romanından uyarlanacak Big Little Lies’da; dışardan mükemmel hayatlara sahipmiş gibi gözüken üç kadının, bir cinayet olayı ile yollarının kesişmesi işlenecek. Çocukları anaokuluna giden kadınlar, veli toplantısı esnasında gerçekleşen bir cinayeti aydınlatmaya çalışacak. Bu kadınlardan ikisini Nicole Kidman ve Reese Witherspoon canlandıracak.

3. Hannibal (2013 – 2015)

3. Hannibal (2013 – 2015)

IMDb: 8.5

Thomas Harris'in ünlü serisi Hannibal'dan uyarlanan dizi Red Dragon'a odaklanıyor. Hepimizin bildiği bu seri katil hikayesinde bu kez Bryan Fuller merkeze FBI Ajanı Will Graham ve onun akıl hocası Hannibal Lecter'ı alıyor.

2. Luther (2010– )

2. Luther (2010– )

IMDb: 8.5

John Luther, başarılı bir dedektif iken dürtülerine yenik düşmesi sonucu bir hata yaparak yaklaşık 7 ay kadar mesleğinden uzaklaştırılır ve döndüğünde ise hiçbir şey eskisi gibi değildir. Evliliğinde bazı problemler ortaya çıkmıştır ve yaptıklarından dolayı hissettikleri ile arka plana itmeye çalıştığı iç dünyası arasında bir savaş hakimdir. Mesleğine geri döndüğünü öğrendiği gün, karşısına çıkan davada tanıştığı sanık Alice Morgan ile arasında garip bir bağ oluşur. Sonuç olarak başarılı dedektifimiz meslek arkadaşları ile birlikte çeşitli davaları çözmeye çalışırken yer yer onun iç dünyasına ve özel hayatına dahil oluyoruz.

1. Dexter (2006 – 2013)

1. Dexter (2006 – 2013)

IMDb: 8.6

O, 'ince ruhlu' bir katil. O, Miami'de yaşanan cinayetleri araştıran bir 'kan' uzmanı. O, dünyaya adalet sağlamak için öldürüyor. O'nun adı Dexter ve düzenin adaletini kişisel bakışa göre sağlamak hayatta kalma amacı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
9
3
2
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?