Görüş Bildir
Haberler
'Yeni Türkiye Kavramı İlk Kez Gazi Tarafından Nutuk'ta Defalarca Zikredildi'

etiket 'Yeni Türkiye Kavramı İlk Kez Gazi Tarafından Nutuk'ta Defalarca Zikredildi'

Onedio Medya
10.11.2016 - 12:08 Son Güncelleme: 10.11.2016 - 13:27

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Gazi'nin emaneti olan Yeni Türkiye'yi karalamanın, itibarsız hale getirmenin, hedef haline getirmenin peşinde olanlar onun adını ağızlarına almayı hak etmiyorlar.' dedi ve ekledi: 'Yeni Türkiye kavramının ilk kez Gazi tarafından Nutuk'ta defalarca zikredildiğini paylaşmak, hatırlatmak isterim.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78'inci yılında,  Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

'Vefatının 78. yıl dönümünde kurtuluş savaşımızın başkomutanı, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i hayırla yad ediyorum.

Bunların hepsi milletimizin yedi düvele karşı verdiği istiklal ve istikbal mücadelesidir. Bizim kültürümüzde sömürgecilik anlayışı yoktur.

Bugün gidin Suriye’ye, Irak’a, Kuzey Afrika’ya, Balkanlar'daki herhangi bir yere. Orada Türkiye ile ilgili kanaatlerde sorun, hiçbir yerde sömürge, zulüm, katliam gibi ifadeler duyamazsınız. Bunların yerine “Vefalı Türk geldi” ifadesini işitirsiniz.

Hani diyorum ya dünya beşten büyüktür. Türkiye, Türkiye’den büyüktür. Bunu böyle bilelim. Biz 780 bin kilometrekareye sığamayız. Bizim fiziki sınırlarımız başkadır, gönül sınırlarımız başkadır.

"Gazi'nin mesajlarını hala anlayamayanlar olduğunu üzüntüyle takip ediyorum ve görüyorum. Üstelik bunların başında da bizzat kurucusu olduğu partinin mirasyedileri geliyor."

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni Türkiye kavramının ilk kez Gazi tarafından Nutuk'ta defalarca zikredildiğini paylaşmak, hatırlatmak isterim. Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı'nı kalkan yaparak bu kavram üzerinden bizi yıpratmaya çalışanların aslında cumhuriyet ruhuna ne kadar yabancı oldukları ortadadır.

Gücünü milletten alan Fatih, İstanbul'un ve Yeni Çağ'ın kapılarını bize açarken, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları da 'bitti' denilen bir milletten devşirdikleri güçle Yeni Türkiye'yi inşa ettiler. Açıkçası ben, Samsun'a çıktığı andan itibaren mücadelesini sadece milletine güvenerek yürüttüğünü söyleyen Gazi'nin mesajlarını hala anlayamayanlar olduğunu üzüntüyle takip ediyorum ve görüyorum. Üstelik bunların başında da bizzat kurucusu olduğu partinin mirasyedileri geliyor. Kendi küçük siyasi çıkarları uğruna ülkelerini, milletlerini, devletlerini Gazi'nin emaneti olan Yeni Türkiye'yi karalamanın, itibarsız hale getirmenin, hedef haline getirmenin peşinde olanlar onun adını ağızlarına almayı hak etmiyorlar.

Gazi Mustafa Kemal'in 'en büyük eserim' dediği ve gelecek nesillere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni tam bağımsız bir ülke olarak sürekli daha ileriye taşımanın gayreti içerisindeyiz. Eğer bunu başarırsanız Gazi'yi anlamış olursunuz, eğer bunu başaramazsanız sadece patinaj yaparsınız.' 

AA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
424
225
106
36
26
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berkay Mayıl

Öleceğin gün bayram olacak bayram

olgun temiz

ağzından çıkanlar birde gerçek olsa bende bayram edeceğim kardeşim

monapizza

laiklik, eşitlik, demokrasi, hürriyet... gibi dilinin dönmediği birçok kelimeden biri de Atatürk galiba

özgürcocuk

Şu 15 temmuz saçmalığı ile Kurtuluş Savaş'ını aynı kefeye koymaya çalışman kadar büyük bir acizlik yok. 15 temmuz siz karapartnini pislikleriydi bunu da kand... Devamını Gör