Görüş Bildir
Haberler
'Petrol İddiasını Peşinen Reddediyoruz'

'Petrol İddiasını Peşinen Reddediyoruz'

FreiGeist
03.12.2015 - 09:55

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Rusya’nın “Türkiye IŞİD’den petrol alıyor” iddiasını ‘peşinen reddettiklerini’ söyledi; 'Bu suçlamaları destekleyecek hiçbir kanıt görmüyoruz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakanlığın günlük basın toplantısında konuşan Toner, “Türk hükümetinin petrol kaçakçılığı için IŞİD’le işbirliği içinde olduğu iddialarını peşinen reddediyoruz. Bu suçlamaları destekleyecek hiçbir kanıt görmüyoruz” dedi.

Toner, IŞİD’in kontrolündeki kaynaklarından gelen petrolün Suriye’den Türkiye’ye petrol kaçakçılığı yapan aracılarla geçirildiğini bildiklerini ancak Türk hükümetinin olayla hiçbir bağlantısı olmadığını söyledi.

Rusya’nın iddiası neydi?

Rusya’nın iddiası neydi?

Rusya Savunma Bakanlığı Çarşamba günkü açıklamalarında, ellerinde Türkiye’nin IŞİD petrolünün ana alıcısı olduğu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ailesinin de bu ticarete karıştığı yönünde kanıtlar olduğunu iddia etti.Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoly Antonov, 'Petrol sevkiyat rotası Suriye'nin doğusundan başlayıp Türkiye'ye gidiyor ve Batman'daki bir rafineride sona eriyor' dedi.

Rusya Lideri Putin, Türkiye'nin IŞİD'den petrol aldığı iddiasını 30 Kasım’da dile getirmişti. Erdoğan ise Putin'den bunu ispatlamasını istemiş; 'İspatlarsa ben bu makamda durmam, Putin'e de bunu soruyorum: Sen o makamda durur musun?' cevabını vermişti. Erdoğan bu çağrısını çarşamba günü Katar'da yineledi.

Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
1
1
0
0
0