Görüş Bildir
Haberler
'Koltuğumuz Boştu, Tekrar Oturduk'

'Koltuğumuz Boştu, Tekrar Oturduk'

Ulaş
11.05.2015 - 18:19

1990’ların Grup Vitamin’i 16 yıl sonra bir albümle tekrar karşımızda. “Bunca yıl sonra neden?” diye sorduğumuzda Tolga Sünter, “Gökhan Semiz unutulsun istemedik. Koltuğumuz boştu, biz de tekrar oturduk” diyor

Son yılların Moda ifadesiyle “Liseliler bilmez”: Benim gibi 1990’larda aklı başında olanlar için Grup Vitamin çok şey ifade ediyordu. “İsmail”, “Turkish Kovboylar”, “Zonta”, “Şaşırmayın” gibi dillerimizden düşmeyen şarkılar yaratmışlar, müziği kalburüstü mizahla birleştirerek efsaneye dönüşmüşlerdi. 1998’de bir gün grubun esas adamı Gökhan Semiz’i bir trafik kazasında kaybettik. Sonra “Bu Sabah İstanbul’da” ile çıktı Grup Vitamin karşımıza. Bu kez şarkılarında mizah değil, hüzün vardı...

Aradan 16 yıl geçti. Grubun uzun zamandır yanında olan, birçok şarkısına aranjeler yapan Tolga Sünter’in de desteğiyle Vitamin, 14 şarkılık “Endoplazmik Retikulum” adlı albümünü yayımladı.

Milliyet'ten Fırat Karadeniz'e konuşan Grup Vitamin'in açıklamalarından bir kısmı şu şekilde:

Ne zaman karar verdiniz Grup Vitamin’i tekrar toplamaya?

Emrah Anul Fikri ortaya atan Tolga’ydı. “Haydi tekrar toplanalım” dedi. Gökhan’ın (Semiz) ölümünden sonra sıkıntılıydık. Bünyede bir sıkışma vardı. “Yapmasak mı?” durumundaydık. Sonra Tolga cesaretlendirdi.

Selçuk Aksoy Grup Vitamin’i yaşatalım istedik. Tabii içimizde biriken esprileri de boşaltmak istiyorduk.

Albüm üzerine çalışmaya ne zaman başladınız?

Tolga Sünter Stüdyo kayıtları ağustos ayında bitti. Albümü eylül ya da ekim gibi yayımlamayı düşünüyorduk ama telif işleri çok uzun sürdü. Farklı şarkılardan ufak bölümleri alıntıladığımız için bu şarkıların sahiplerinden izin almak gerekiyor. Eskiden rahattık bu konuda. Bu sefer ise en küçük kelime için bile izin aldık.

İşi uzatan telifler miydi?

Tolga S. 30 kişiyle görüştük bu süreçte. Tek tek, neredeyse her kelime için izin aldık.

“İsmail 2”deki “Yatcaz-kalkcaz” bölümü için bile izin aldınız mı Gülşen’den?

Tolga S. Evet. Biz yabancı şarkıların bestelerini kullanıyoruz ya, o besteler için izin almak daha kolaydı... Buradaki değerli arkadaşlarımıza ulaşmakta bile sıkıntı yaşadık.

“Endoplazmik Retikulum” albümünde kaç yeni şarkı var?

Tolga S. Sekiz tane... Toplamda 14 şarkı var. “İsmail 2” bizim için “gezegendeki ilk devam şarkısı” oldu.

Selçuk A. Söylenenlere göre insanlar ilk albümümüz “Bol Vitamin”in ruhunu bulmuş bu albümde. Bu bizi çok sevindirdi. “İsmail 2” klibini hem geçmişi ve Gökhan’ı hatırlayıp ağlayarak, hem gülerek izlediklerini söylüyorlar.

Klip ne kadar gerçekçi? Tekrar bir araya gelmeden önce çekirdek çitleyip TV mi seyrediyordunuz?

Selçuk A. Klibin başlangıcı çok gerçekçi çünkü orada toz alan benim eşim. Ev hali... Ama Emrah’ın bahçesi var mıydı, onu bilmiyorum.

Tolga S. Emrah çiçekleri çok seviyor. O yüzden bahçe suluyor klipte.

16 yılda çok malzeme birikmiş mi? Yeni çıkan şarkılardan bir şeyler üretip birbirinizi arıyor muydunuz?

Emrah A. Tabii ki. Bir yerden bir fıkra duyduğumuz zaman bile gecenin bir vakti telefonda o fıkrayı birbirimize anlatıp gülüyorduk.

Sizden sonra sizin yolunuzdan giden kimse de olmadı. Cesaret mi edemedi kimse?

Tolga S. Ben ona hep şaşırmışımdır. Çünkü başarı hep taklit edilir Türkiye’de. Neden başkaları da denemedi, bilemiyorum. Hatta en başta “Hâlâ koltuğumuz boş. Biz oturalım” dedim. Aslında bizim bu işe girmemiz cesaret işi.

Emrah A. Hemen koltuğa baktık, hâlâ sıcak mı diye. Baktık ki sıcak.

“Çok uzağa gitmiş olamazlar” dedik.

Konserler başlar mı yakında?

Tolga S. Başlar. Teklifler geliyor zaten. Orkestrayla çalıştıktan sonra sahneye hazır oluruz. Özledik, bol bol konser vermek istiyoruz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
özgür gundemli

Tekrar hoş geldiniz =) Özlemişiz iyi oldu.

canımkendim

Bir ara iste benim stilime ciktilar ama playback bile yapamadilar adamlar sözleri unutmus ajdjdkdkddkxnsjs