Görüş Bildir
Haberler
'Görevden Almak Zorundayım'

'Görevden Almak Zorundayım'

sanli
08.01.2014 - 19:22 Son Güncelleme: 08.01.2014 - 19:29

'Görevden Almak Zorundayım'

Maliye Bakanlığı'nda kritik üst düzey yöneticilerin görevden alınmalarına ilişkin atama kararları dün Resmi Gazete'de yayınlanmaya başladı. Ancak listelerle görevden almalar devam ediyor.

Dün Resmli Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren yeni kararnamelerle DMO Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Metin Akdamar görevinden alındı. Bu göreve Milli Emlak Genel Müdür Yardımcısı Tufan Büyükuzun getirildi.

Gelir Politikaları Genel Müdürü Ünal Tayyan görevinden alındı, bu göreve yardımcısı Erol Öz atandı.

Muhasebat Genel Müdürü Mehmet Sarıtaş görevinden alındı. Yerine İstanbul Defterdarı Bekir Bayraktar getirildi. İstanbul Defterdarlığına Vergi Başmüfettişi Fahrettin ÖZDEMİRCİ atandı.

Maliye Yüksek Eğitim Merkezi Başkanı (MAYEM) Veliyüddin Bahadır Özkan görevinden alındı. Bu göreve İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı Adem KABADAYI atandı. Gelir İdaresi Daire Başkanı Hasan KURNAZ görevinden alındı yerine Gelir İdaresi Grup Başkanı Kaan KASIM atandı. Gelir İdaresi Başkan Yardımcılığı'na Vergi Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necmi Keskinsoy atandı. Gelir İdaresi Daire Başkanları Uğur Doğan, Ömer Kaya, Mustafa Atmaca görevlerinden alınarak, müşavir kadrolarına atandılar.

SINIF ARKADAŞI, DANIŞMANI VE ÖZEL KALEMİYDİ

Görevden alınan üst düzey bürokratlar içinde Maliye Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü yapan ve ayrıca Bakan Danışmanı olan Metin Akdamar'ın da bulunması dikkat çekiyor. Akdamar, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in sınıf arkadaşı olarak biliniyor. Her iki isim de Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü mezunu. Akdamar, DMO Genel Müdürlüğüne Şubat 2011 tarihinde vekâleten, Nisan.2011 tarihinde ise asaleten atanmıştı.

BAKAN ŞİMŞEK 'ALMAK ZORUNDAYIM' DEMİŞ

Üst düzey bürokratların bazılarına görevden alınma kararını bizzat Bakan Mehmet Şimşek'in tebliğ ettiği belirtilirken, görevden alınan isimlerden bazılarının yakın çevresi süreci 'Bakan çağırıp, görevden almak zorundayım, dedi' şeklinde anlattılar.

BAKANLIKTA 'MC CARTHY' SENDROMU YAŞANIYOR

Öte yandan bütün bu yaşananlar Maliye Bakanlığı'nın her düzeydeki bürokrasisinde büyük bir gerginlik yarattı. Bir Maliye üst düzey yetkilisi Bakanlıkta yaşanan durumu şöyle anlattı:

'Şu anda sanki Bakanlıkta Mc Carthy dönemine benzer günler yaşanıyor. Kimin ne için görevden alındığı, ne zaman alınacağı belli değil. Kimin kime karşı ya da kime yakın olduğu belli değil. Herkesle ilgili birilerine yakın ya da değil, diye yorumlar yapılıyor. Herşey birbirine karışmış durumda.'

Kaynak: http://haber.gazetevatan.com/gorevden...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0