Görüş Bildir
Haberler
'Eyyam-ı Bahur' Geliyor: İstanbul ve Yurt Genelinde Çöl Sıcakları Başlayacak

'Eyyam-ı Bahur' Geliyor: İstanbul ve Yurt Genelinde Çöl Sıcakları Başlayacak

FreiGeist
02.08.2018 - 14:46 Son Güncelleme: 02.08.2018 - 16:25

Yazın en sıcak günlerinin yaşanacağı bugünlerde ülkemiz bu haftadan itibaren 'çöl' sıcaklarının, eskilerin deyimiyle ise 'eyyam-ı bahur'un etkisine girecek. Peki nedir bu eyyam-ı bahur? Sosyal medyanın da gündeminde... 

TMMOB Meteoroloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süredir yağışlı havanın yaşandığı İstanbul ile yurt genelinde bu haftadan itibaren sıcak hava dalgası etkisine gireceğini söyledi.

Ülkenin güney sahilleri ile kıyı Ege'de kuru ve kavurucu sıcakların başladığını dile getiren Köse, şöyle devam etti 👇

Ülkenin güney sahilleri ile kıyı Ege'de kuru ve kavurucu sıcakların başladığını dile getiren Köse, şöyle devam etti 👇

Ülkenin güney sahilleri ile kıyı Ege'de kuru ve kavurucu sıcakların başladığını dile getiren Köse, şöyle devam etti:

'AntalyaAdana gibi illerde havaalanında uçaktan inildiğinde, insanın yüzüne sanki sıcak üfleyen fan vurur ve bir anda etraf bulanıklaşır. İşte bu eyyam-ı bahur sıcakları olarak adlandırır. Bugünlerde de o sıcakları yaşıyoruz. İstanbul'da hava sıcaklıkları bu haftadan itibaren 35 dereceye çıkacak, güney ve güneydoğu bölgelerinde sıcaklık 40 derece ve üzerinde seyredecek. Nem, sıcak havayı daha sıcak hissettirir, insanı bunaltır. Nemin yüzde 60 ve üstü ile yüzde 30 ve altı rahatsız eder. Sıcaklık 33 derece, nem oranı yüzde 65 olduğunda, gölgede hissedilen sıcaklık 41 derece, güneş altında ise 10 derece daha ilave edildiğinde 51 derece olacaktır. Bu da insanları bunaltacaktır. İstanbul'da da insanı en çok nem etkiliyor. Nemin etkisiyle 35 derecelik sıcaklık, 45 derece olarak hissedilecek.'

NASA'nın şiddetli hava olayları uzmanı Dr. Timothy Hall, başta İstanbul olmak üzere Türkiye'de yaşanan dolu, fırtına, sel gibi olayları daha çok yaşayacağımızın altını çizmiş, küresel ısınma sonucu sadece yağışların değil, sıcak hava dalgalarının da arttığını söylemişti.

Sıcak hava dalgasından etkilenmemek için saat 10.00 ila 16.00 arasında mümkün olduğu kadar güneşten uzak durmakta fayda var.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
65
19
13
11
9
5
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Player One

Başımıza ne geliyorsa bu amına koduğumun arapları yüzünden geliyor takacağınız ismi sikeyim

layd hamdiye

bahçelerinize bir kap su koymayı unutmayın lütfen..

Bozkurt

Bir yandan dolar diğer yandan doğa. Bu süreci atlatırsak bize Asya'da ölüm yok.