Görüş Bildir
Haberler
'Döşenen Mayınların Talimatını Ben mi Veriyorum?'

'Döşenen Mayınların Talimatını Ben mi Veriyorum?'

Onedio Medya
09.09.2015 - 20:42 Son Güncelleme: 10.09.2015 - 09:05
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, artan terör olaylarının ardından Türkiye'de başlayan 'teröre lanet' yürüyüşleri sırasında HDP binalarına yapılan saldırılara yönelik, 'Parti binalarına yapılan saldırıları kesinlikle tasvip etmiyorum' dedi.

HDP'ye yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, 'Terör örgütüyle arasına mesafe koymayan partiye sesleniyorum; tercihinizi yapın. Demokrasinin mi terörün mü yanındasınız? Mücadelenizi siyaset aracılığı ile mi silahla bombayla şiddetle kanla mı yöneteceksiniz? Terörün yanında saf tutarsanız onun bedelini ödersiniz. Ya demokrasinin yanındasınız, ya terörün.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, 'Bu döşenen mayınlar kimler tarafından döşeniyor? Bunların talimatını ben mi veriyorum yoksa sırtını teröre dayayanlar mı veriyor?' dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Türkiye terörle mücadelede kritik bir dönemden geçiyor. Terörle mücadele ederken siyasiler sorumlu davranmalı.

Demirtaş'ın açıklamaları

Tehditkar ifadelerin siyaset diliyle, iyi niyetle, ülkenin ve milletin sorunların çözümlerine katkı sağlamakla bir ilgisi olabilir mi? Bu dil, teröristle aynı kaynaktan beslenen bir zihniyetin dili olabilir.

'Parti binalarına saldırıları tasvip etmiyorum'

Parti binalarına yönelik saldırıları kesinlikle tasvip etmiyorum, müsebbiplerini de kınıyorum. Hangi siyasi partinin, hangi STK'nın mensubu olursa olsun, bana göre yanlış yapıyor.

"Bedelini ödemeyi göze alacaksınız"

'Döşenen mayınların talimatını ben mi veriyorum yoksa sırtını teröre dayayanlar mı?'

Bir belediye başkanı ya da milletvekili bu ülkede nasıl bir iç savaştan bahsedebilir? Buradan tüm milletime sesleniyorum, hendeklerin kazıldığı ilçeler, beldeler, buralarda kullanılan iş makinaları hangi belediyelerin iş makinları? Bu döşenen mayınlar kimler tarafından döşeniyor? Bunların talimatını ben mi veriyorum yoksa sırtını teröre dayayanlar mı veriyor? Bunlar camilerimizi yakacak kadar ileri gitmişlerdir. Okullarımızı yakacak, ambulanslarımızı kurşunlayacak kadar ileri gitmişlerdir.

'Tercihinizi yapın'

Terör örgütüyle arasına mesafe koymayan partiye sesleniyorum; tercihinizi yapın. Demokrasinin mi terörün mü yanındasınız? Mücadelenizi siyaset aracılığı ile mi silahla bombayla şiddetle kanla mı yöneteceksiniz? Demokrasinin yanındaysanız, siyasetinizi ve söyleminizi asla paylaşmasam da bu duruşunuza sonuna kadar saygı duyarım, sonuna kadar desteklerim. Ama terörün yanında saf tutarsanız onun bedelini ödemeye göze alacaksınız Ya demokrasinin yanındasınız, ya terörün. Bu işin ortası yok. Bu milletin huzurunu bozmaya kimsenin hakkı olamaz.

HDP'nin Cizre yürüyüşü

Şu anda hükümette olan bir bakan da onlarla bir eyleme girişti. Bu ülkenin hükümeti de bunun gereğini sonuna kadar gereğini yerine getirir. Sıfatınız ne olursa olsun hukuk ne olursa o yerine getirilir. 

Siyasetin hesaplaşma yeri sokak değil, sandıktır. Milletimiz müsterih olsun, devletimiz bu meseleyi çözecek dirayete sahiptir. Terörle, teröristle mücadele, devletin görevidir. 

İllegal hiçbir siyaset veya hiçbir eylem siyaset ile yan yana olamaz. Ben Kürt kardeşlerime sesleniyorum; bu bölücü terör örgütü, sevgili kardeşlerim sizin temsilciniz olamaz. Bölücü terör örgütünün arkasında olduğu bu siyasi hareket de tamamıyla illegal görünüm vermeye başlamıştır

'Avrupa'nın meseleye yaklaşımı ahlaki değil'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sığınmacılar konusunda da 'Hayatta kalma mücadelesi veren bu insanlar karşısında Avrupa ülkelerinin meseleye 'kendi konforlarını bozmama' düşüncesiyle yaklaşmaları asla ahlaki bir tavır değildir. Bu tavır, Avrupa'nın üzerine kurulduğu tüm temel değerlere sırtını çevirmesi anlamına gelmektedir. Almanya başta olmak üzere mülteci sorununun çözümüne ciddi katkı sağlayabilecek ülkelerin son günlerde yaklaşımlarını değiştirme işareti vermelerinden memnuniyet duyuyorum.' dedi.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0