Görüş Bildir
Haberler
'Bay Sızıntı' Assange'den 15 Temmuz Çıkışı: "Trump 'Yalan Haber Ödülü'nü NBC'ye Versin"

'Bay Sızıntı' Assange'den 15 Temmuz Çıkışı: "Trump 'Yalan Haber Ödülü'nü NBC'ye Versin"

Emre Ordu
18.01.2018 - 18:17 Son Güncelleme: 19.01.2018 - 08:35

WikiLeaks kurucusu Julian Assange, ABD Başkanı Trump'ın duyurduğu 'Yalan Haber Ödülleri' listesine eleştiri getirdi. Assange, 'Yalan Haber Ödülleri'nde birinciliği 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkeyi terk ettiği yönünde haber yapan NBC'nin alması gerektiğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Assange, ABD Başkanı Trump'ın paylaştığı ve Cumhuriyetçi Parti'nin internet sitesinde yayınlanan 'Yalan Haber Ödülleri' listesiyle ilgili görüşünü Twitter hesabından yayımladığı mesajla paylaştı.

"NBC askeri darbe girişimini destekledi"

"NBC askeri darbe girişimini destekledi"

'Yakın dönemin en vahim yalan haberi Trump'ın yalan haber ödülleri listesinde yok' ifadesini kullanan Assange, 'NBC, Türkiye'de yüzlerce kişinin öldürüldüğü askeri darbe girişimine önemli bir destek sağladı. NBC 'üst düzey ABD askeri kaynağına' dayandırarak (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan'ın ülkeden kaçtığı yalan haberini yaptı' değerlendirmesinde bulundu.

AA'nın İngilizce haberini paylaştı

AA'nın İngilizce haberini paylaştı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Assange mesajında, Anadolu Ajansı'nın 26 Temmuz 2016 tarihli 'Türkiye, NBC'den Erdoğan yalan haberi için özür dilemesini talep etti' başlıklı İngilizce haberinin bağlantısını da paylaştı.

Haberde MSNBC'de 'The Last Word' programının prodüktörlüğünü yapan Kyle Griffin'in 15 Temmuz'da Twitter'daki paylaşımında üst düzey bir ABD'li askeri kaynağa dayandırarak, Erdoğan'ın Almanya'ya iltica etmeye çalıştığı iddiasını duyurması nedeniyle Türkiye'nin ABD Büyükelçiliği'nin NBC ve Griffin'den özür beklediği belirtiliyor.

Beklenen özür gelmedi

Beklenen özür gelmedi

Griffin'in söz konusu tweet'i silinse de NBC'den ya da Griffin'den bu konuda bir özür gelmemişti. Yanlış bilgi içeren tweet aralarında Washington Post'un da olduğu önde gelen yabancı basın kuruluşlarının haberlerinde kullanılmıştı.

Trump'ın birincisi New York Times

Trump'ın birincisi New York Times

Trump, Twitter hesabından kendisinin ilan ettiği 'yalan haber ödüllerinin' kazananlarını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Trump listede birinciliği, kendisinin başkanlığa seçildiği günü piyasaların bir daha toparlanmayacak şekilde çökeceğini yazan New York Times yazarı Paul Krugman’a verdi. Toplamda 10 'yalan haber' örneğine yer verilen listede, ikinciliği ABC, üçüncülüğü de CNN televizyonları aldı.

6 yıldır bir odada yaşıyor

6 yıldır bir odada yaşıyor

ABD Dışişleri Bakanlığı'na ait çok sayıda gizli yazışmayı internet sitesi WikiLeaks aracılığıyla paylaşarak adını kamuoyuna duyuran ve dünya genelinde tartışmalara neden olan Assange yaklaşık 6 yıldır Londra'nın Knightsbridge semtinde bulunan Ekvador Büyükelçiliği'nin bir odasında yaşıyor.

Ekvador vatandaşlığı aldı

Ekvador vatandaşlığı aldı

İngiliz mahkemesi, Assange'ın 2010 yılında iki kadına tecavüzle suçlandığı İsveç'e iadesine karar vermişti. Assange, hakkındaki iade kararının ardından 2012 yılının Haziran ayında İngiltere'deyken İsveç'e iade edilmesi halinde ABD'ye gönderilme riski bulunduğu için Ekvador'un Londra Büyükelçiliğine sığınmıştı. İsveç mahkemesi geçen yıl Assange hakkındaki davaları düşürmüş, Ekvador ise Assange'ın siyasi iltica başvurusunu kabul etmiş ve son olarak geçen ay vatandaşlık vermişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
152
22
7
6
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ağaç

Hiçbirinizin siyasi görüşü umrumda değil, siz de benimkini önemsememelisiniz fakat konu darbeyken bile saflara ayrılmamızı kafam almıyor, geliyor elin adamı ... Devamını Gör

alpagut-han

adamın bizi korduğu falan yok sadece olanı söylemiş ve trump karşıtlığı yapmış....he darbe mi? evet evet darbeydi hı hı..tamam kahramansınız...

ağaç

Ya Onedio gözlerim yaşardı sen böyle şeyler paylaşır mıydın?

Ogün Yürekli

Ulan bu adamda işin yolunu öğrenmiş, Türkiye de sitesinin yasağı kalksın diye doğru yerden girmis şero

Wikipedia ile Assange arasında bi bağlantı yok yalnız. WikiLeaks ile Wikipedia Farklı oluşumlar. Git bi köşe başında utan hadi. Koşş