Görüş Bildir
Haberler
‘Avukatlara Değil Teröre Karşı Önlem’

‘Avukatlara Değil Teröre Karşı Önlem’

ATKN
04.04.2015 - 18:16
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Davutoğlu, avukatların adliyeye aranarak alınmasıyla ilgili 'Yargı mensuplarına saygımız güvenimiz tamdır. Tedbirler, avukatlara yönelik değil avukatlık kisvesi altında teröre karşıdır' dedi.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın katledildiği Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda avukatların aranarak içeri alınmasının sebep olduğu krizle ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan açıklama geldi. Davutoğlu, gazetecilerin sorusu üzerine 'Yargı mensuplarına saygımız güvenimiz tamdır. Avukatlara yönelik bir tedbir değil. Avukatlık kisvesi altında teröre karşı önlemdir. Başka bir kurumun kıyafetini giyip yapılsaydı o kuruma da aynı önlemler alınırdı' ifadelerini kullandı.

Aramaların avukatları hedef almadığını söyleyen Davutoğlu, 'Bu teröristlere alınacak bir tedbirdir. Barolar birliğine ve avukatlarımıza sağ duyulu olma çağrısında bulunuyorum. Bu tecrübe bize gösterdi ki bazı tedbirleri almayız. Bu olay yaşanmamış gibi sayamayız' dedi.

Başbakan, 'Güvenlik güçlerimiz en çağdaş, en kibar biçimde bu aramaları gerçekleştirecektir. Güvenliği sağlamak zorundayız ve bu konuda kararlıyız' diye ekledi.

'Sorumsuzluk örneği'

Kiraz'ın rehin alınmasının fotoğrafını yayınlayan medyaya eleştirilerini de sürdüren Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

'Kimse gerçeklerin üzerini örtmeye çalışmasın. İnsani duyarlılık ve toplumsal duyarlılık. Mağdurun yüzü açık verilmez. Basın yayın organları vicdanlarına bir sorsunlar bizi eleştirmeden önce… O açıklamayı okudum, hiçbir insani duyarlılığı yok o açıklamanın. Kendi aileleri bu durumda olsa ne yaparlardı. Bize mi dava açarlardı, o kamu kurumuna mı dava açarlardı.'

Başbakan, fotoğrafların yayınlanmasını 'sorumsuzluk örneği' olarak nitelerken, 'Bu, basın özgürlüğü değildir bu. Herkes insan hayatına saygı gösterecek. Kendilerine öz eleştiri yaptılar. Dikkat edin. Bizim açıklamamızdan sonra etik komisyonlarını topladılar, bize demokrasi dersi vermeye kalkıyorlar' dedi.

Başbakan Davutoğlu, 'Bütün manşetlerini açsınlar, darbeyi nasıl karşıladılar. E-muhtıra da, AK Parti kapatıldığında hangi başlık atıldı, Ahmet Kaya hakkında hangi başlıklar atıldı. Arşivlerini açıp manşetlerine baksınlar. Baksalar önce kendi etik komisyonlarından geçemezler' diye konuştu.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0