onedio
Görüş Bildir
Senin Ruhun Aslında Hangi Felsefi Görüşe Ait?
Hepimizin bir hayat tarzı ve dünya görüşü var. Bu görüşler kimi durumlarda felsefi görüşlere denk düşüyor. Bakalım sen şu ana kadar fark etmemiş olsan da, senin ruhun aslında hangi felsefi görüşe ait?
İnsanlar Milyonlarca Yıllık Evrim Sürecinde Kürkünü Nasıl Kaybetti?
Homo sapiens olarak da bilinen insan türünün evrimsel süreci milyonlarca yıla dayanıyor! Bu sürece dair günümüzde çokça bilgi sahibi olsak da hala bazı tartışmalar sürüyor. Bunlardan biri de homo erectus dönemine kadar bir kürke sahipken bunu nasıl şartlarda kaybettiğimiz. Gelin, insanların evrimsel adaptasyon sürecinde kürkünü nasıl kaybettiğini açıklayan üç teoriye bakalım.
Reklam
Bu Göle Düşen Canlılar Taşa mı Dönüşüyor? Kırmızı Rengiyle Kabuslardan Fırlamış Gibi Duran Natron Gölü
Dünya ne kadarını gezersek gezelim bize yeni sürprizler sunabilecek bir gezegen. Bugün gizemlerle dolu dünyamızda Afrika’daki en enteresan ekosistemlerden birinde, Tanzanya’daki Natron Gölü’ndeyiz. Kendi içinde sakin bir habitat olsa da internette yer yer korkutucu fotoğraflarla karşımıza çıkan bu göl, rivayetlere göre içine adım atan hayvanları anında taşa dönüştürüyor! Peki bu iddia ne ölçüde gerçek? Gelin açıklayalım…
Venüs'ün Neden Güneş Sisteminde Bulunan En Sıcak Gezegen Olduğunu Biliyor muydunuz?
Bir gezegenin ne kadar sıcak veya soğuk olduğunu tanımlamak bazen karmaşık olabilir. Mesela Dünya'yı örnek alalım: Tropik bölgelerdeki sıcaklıklar, kutup bölgelerdeki sıcaklıklardan oldukça farklıdır. Sıcaklıktaki değişimler hem atmosferlerde hem de gezegenlerin farklı yerlerinde oldukça yaygındır. Güneş Sisteminde bulunan Venüs gezegeni bu duruma bir örnek olarak gösterilebilir. Biz de bu yazımızda bu konudan bahsediyoruz.
Reklam
Bilim İnsanlarının Yeni Ürettiği Antibiyotiklerin Bakterileri Nasıl Öldürdüğünü Açıklıyoruz
Yeni yüksek çözünürlüklü mikroskop görüntüleri, polimiksinler adı verilen bir antibiyotik sınıfının bakterilerin hücre zarlarını kristalize ettiğini gösteriyor. Araştırmacılar, mikropların genellikle esnek yağ moleküllerinden oluşan petek şeklindeki kristallerin ince kırılgan tabakalara dönüştüğünü bildiriyor. Bu tabakalar kırıldığında ise, bakteriler ölüyor. Biz de bu yazımızda konunun ayrıntılarından bahsediyoruz.
Balıklar Neden Aşağı Bakarak Yüzüyor?
Bir süredir balıkların hareketlerini inceleyen bilim insanları balıkların aşağı bakarak yüzdüklerini fark etti. Bu hareketlerinin sebebini anlamak isteyen bilim insanları zebra balıklarını incelemeye aldı. Araştırmanın detayları için...👇
Reklam
Samanyolu Galaksisi'nin Kaçınma Bölgesi'nde Bazı Yeni Gök Adalar Keşfedildi
Galaksiler arası uzayda yaşamı sürdürebilecek gezegenlerin oluşma ihtimalinin düşük olduğu göz önüne alındığında, bir galaksinin içinde olmamızın getirdiği avantajlar var. Ancak bir galaksinin içinde bulunmak, Samanyolu'nun merkezi bölgesi tarafından engellendiği için evrenin bir kısmını göremediğimiz anlamına da geliyor. Peki bu göremediğimiz kısımda ne var? Biz de bu yazımızda bu konudan bahsediyoruz.
Reklam
Reklam
Bilim İnsanları, Dünya'ya En Yakın Olan 1600 Işıkyılı Uzaklıktaki Kara Deliği Keşfetti
Uluslararası gökbilimcilerden oluşan bir araştırma grubu, Dünya'ya en yakın kara deliği belirledi. Ve bu kara delik Güneşimize benzer bir yıldızın yörüngesinde dönüyor: bu, galaksimizde keşfedilen ilk kara delikli ikili yıldız sistemi. Gaia BH1 olarak bilinen kara delik, 1600 ışıkyılı uzaklıkta bulunuyor ve Güneşimizin yaklaşık 10 katı kütleye sahip. Biz de bu yazımızda bu konudan bahsediyoruz.
Reklam