onedio
Görüş Bildir
Hadi Buyur! Meğerse Samanyolu Galaksisinin Şekli Bildiğimiz Gibi Küresel Değilmiş
Samanyolu çevresinde, hale olarak bilinen yaygın bir yıldız popülasyonuna sahip bir bölge vardır. Bu bölge, içinde Güneş Sistemimizin de bulunduğu sarmal kolların oluşturduğu galaktik diskten çok daha büyüktür. Bu uçsuz bucaksız düşük yoğunluklu bölgenin çok uzun bir süre boyunca küre şeklinde olduğu düşünülüyordu, ancak yeni araştırmalar bu fikrin tam olarak doğru olmadığını gösteriyor. Biz de bu yazımızda bu konudan bahsediyoruz.
Mars'ın Phobos İsimli Uydusunun Üzerinde Bulunan İlginç Çizgilerin Gizemine Işık Tutuldu
Mars'ın uydusu Phobos hakkında pek çok gizemli şey vardır. Bu ayın nasıl oluştuğunu, içinde ne olduğunu ve yüzeyindeki garip düz çizgilerin ne olduğunu bilmiyoruz. Bildiğimiz az şeylerden bir tanesi, Phobos'un yakın bir zaman içinde Mars tarafından parçalanacağı. Yeni yayınlanan bir makaleye göre, Phobos'un tuhaf kaplan çizgilerine sahip olmasının nedeni işte bu. Biz de bu yazımızda bu konudan bahsediyoruz.
Son Araştırmaya Göre Şimdiye Kadar Keşfedilen Tüm Kara Delikler Solucan Deliği Olabilir
Bilinen evren, kara delikler, hipernovalar ve birleşen nötron yıldızları gibi heyecan verici objelerle dolu olsa da bunların tümü, fizikçilerin var olabileceğini düşündükleri ancak henüz bulamadıkları şeylere kıyasla oldukça sıkıcıdır. Belki de bunların başlıcaları, teorik olarak uzay/zamanın parçalarını birleştiren ve uzak yerlere kestirme bir yol sağlayan solucan delikleridir. Biz de bu yazımızda bu konudan bahsediyoruz.
Reklam
Bacağında Hissizlik Yaşayan Hastanın Beyninin Küçüldüğünü Gören Doktorlar Hayrete Düştü
Fransa'da devlet memuru olarak çalışan 44 yaşındaki adam öğreneceklerinde habersiz sol bacağındaki hissizlik şikayetiyle doktora gitti. Yapılan testler sonucunda doktorlar adamın beyninin büyük bir bölümünü kaybettiğini tespit ettiler. Evli ve iki çocuk babası adam kafatasındaki sıvı birikmesinden kaynaklanan durumuna rağmen tamamen normal bir hayat yaşamayı başarıyor.
Reklam
Çok Utangaç Bir Komşumuz Var: Ay'ın Yılda Sadece Bir Kere Ortaya Çıkan Bir Kardeşi Olduğunu Biliyor muydunuz?
Teknoloji geliştikçe her konuda olduğu gibi uzayla ilgili de birçok yeni bilgi açığa çıkıyor. Geçtiğimiz yıllarda dünyanın tek uydusunun Ay olmadığı keşfedilince bilim dünyası bu gelişmeyle resmen çalkalanmıştı. Kamo'oalewa adı verilen bu uyduyla ilgili yapılan araştırmaların sonuçları ise çok çarpıcı. Gelin, Dünya'nın diğer uydusunun gizemli yapısını mercek altına alalım.
Zekâyla İlişkisi Olduğu İddia Ediliyor: Yeni Bilgiler Öğrenmek Gerçekten de Beyin Kıvrımlarını Artırıyor mu?
Beynin gizemli bir işleyişinin olduğunu duymuşsunuzdur. Hatta o kadar gizemli ki günümüzde bile beyni tam olarak anlamak mümkün değil. Beyin kıvrımlarınınsa bu karmaşık sisteme katkısı, oldukça büyük. Peki, beynin neden kıvrımlı bir yapısının olduğunu biliyor musunuz ya da yeni bir şeyler öğrendikçe beynimizin kıvrımları artar mı? Gelin; bu soruların cevaplarını ve beynin gizemlerini, en azından ortaya çıkarılanları, beraber keşfedelim.
Reklam
Freud'un Kişilik Kuramındaki Id, Ego ve Süperego Kavramları Ne Anlama Geliyor?
Psikanaliz biliminin kurucusu Sigmund Freud, günümüzde bile psikoloji alanında önemli olmayı sürdüren birçok fikrin tohumunu attı. Bunlar içinde belki de en meşhuru, bireylerin kişiliğini id, ego ve süperego adlı üç bileşene ayıran kişilik kuramı. Gelin, bu üç kavramı inceleyerek kuramı biraz daha iyi anlamaya çalışalım.
Reklam
Reklam
Dünyanın En Yüksek IQ'lu İnsanlarından Stephen Hawking'in IQ Puanı Kaçtı?
Dünyaya gelen en parlak teorik fizikçi olarak adını kayıtlara yazdıran dünyaca ünlü İngiliz fizikçi, kozmolog, astronom, teorisyen ve yazar Stephen Hawking gündeme gelen isimlerden biri oldu. 2018 yılında hayatını kaybeden ünlü fizikçi, 11 yaşındaki Yusuf Şahin'in IQ puanını geçmesi ile meraklıların merceğine takıldı. Peki Stephen Hawking'in IQ puanı kaçtı? Hawking'in IQ'su kaçtı? İşte detaylar...
Reklam