Görüş Bildir
Dünya Kuraklıkla Mücadele Ederken Ay'da Bulunan Yeni Su Kaynağı Umut Işığı Olabilir mi?
Çinli bilim insanları Ay'a gönderdikleri Chang'e 5 aracının örneklerinde yeni bir su kaynağı buldular. Buna göre Çin'in ay misyonu tarafından dünyaya getirilen, ayın her tarafına dağılmış küçük cam boncukların içinde hapsolmuş sulara rastlandı. Tüm bunlar Ay'da yaşam var mı, sorusunu bir kez daha gündeme getirdi. Dünya kuraklık ve susuzlukla mücadele ederken acaba ilerde başka su kaynakları insanlığa umut olabilir mi? Gelin, birlikte bakalım...
Saatin Kaç Olduğuna Kim Karar Veriyor?
Hayatın akışında gereksiz gördüğümüz birçok detay aslında bir o kadar da önemlidir ve tarihte kilit bir yere sahip bile olabilir. Mesela zaman… Zamanın kime göre neye göre ayarlandığını, kimin hangi zaman diliminde yaşayacağımıza, nasıl karar verdiğini hiç düşündünüz mü? Eğer düşündüyseniz veya bu size ilginç geldiyse, doğru yerdesiniz!
Reklam
Reklam
General Franco ve Milliyetçiler 84 Yıl Önce Bugün Madrid'i Ele Geçirdi, Saatli Maarif Takvimi: 28 Mart
28 Mart 2023'ten herkese merhaba. Tarih tekerrürden ibaret değilse de geçmiş bize gelecek için çok önemli şeyler anlatır. Bu yüzden takvimimizi elimizden geldiğince geçmişin önemli olayları ile donatmaya çalışırken bir taraftan da hoşunuza gidebilecek maddeleri eklemeye gayret ediyoruz. Bu takvim etkileşimli olduğu için sizlerin yorumları ve katkıları da bizim için ayrıca değerli. Yaşadığımız bu kötü günlerde hepimiz bir yerlere yetişmeye çalışıyoruz. Bunun yanında bir nebze de olsa kafanızı dağıtabileceğimizi düşünerek takvimimizi hazırlamaya devam ediyoruz. Yarın görüşürüz dostlar!
İkinci İnönü Zaferi'ni Kutladı, Sağlığı Hakkında Bildiri Yayımlandı; Atatürk'ün Günlükleri: 27 Mart-2 Nisan
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir.' derken onu daha iyi anlayabilmek için eylemlerini, söylemlerini anlamamız gerektiğini ifade eder. İşte bu yüzden biz de onun günlüklerinden yola çıkarak onu daha iyi anlayalım istedik. Bakalım Büyük Kurtarıcı geçmişte, 27 Mart-2Nisan arasında neler yapmıştı?Kaynak: Atatürk Araştırma MerkeziKronolojik Fotoğraflar: İşte Atatürk
Reklam
80'li Yıllara Bomba Gibi Düşen Su Yatakları Nasıl Oldu da Popülerliğini Kaybetti?
Bir zamanlar tüm dünyada popüler hale gelen su yatakları günümüzde neredeyse unutulmaya yüz tuttu. Hatta yeni nesil adını bile duymamış olabilir! Vücut ağrılarına iyi geldiği gibi eğlenceli olduğu için de çok sevilen su yataklarının 1980'li yıllarda moda olup birden piyasadan yok olması ise boş yere olmadı. Gelin bunun nedenlerini beraber keşfedelim! 👇
Sümbül Çeşitleri: Eşsiz Kokularıyla Doğanın Parfümü Olarak Bilinen Sümbüller Hakkında Her Şey
Sonbaharda ekilen sümbüller baharın ortasında çiçek açar ve bahçenin çoğu yeni uyanırken bahçeyi pastel renklerle doldurur. Sarhoş edici kokuları ile 'doğanın parfümü' olarak anılıyorlar. Çoğu çok yıllık soğanlı bitki gibi büyümeleri ve yıldan yıla geri gelmeleri kolaydır. Sümbüllerin ana yurdu Doğu Akdeniz'dir. Yunan mitolojisinde sümbül, Sparta Kralı'nın genç oğlu olup yeniden doğuşu simgeler.Bu içeriğimizde sümbül çeşitleri hakkında merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz.
Reklam
St. Antuan Katolik Kilisesi: Türkiye'deki En Büyük Katolik Kilisesi Hakkında Merak Edilenler
Beyoğlu semtinde İstiklal Caddesi üzerinde yer almakta olan St. Antuan Kilisesi, Türkiye'deki en büyük Katolik kilisesidir. Orijinal St. Anthony of Padua Kilisesi, 1725 yılında İstanbul'daki İtalyan topluluğu tarafından inşa edilmiş; ancak daha sonra yıkılmış ve aynı yerde inşa edilen mevcut bina ile değiştirilmiştir. İstiklal Caddesi'nde yer alan St. Antuan Kilisesi, İstanbul'un her yerinden insanların dilek dilediği, mum yaktığı sessiz ve sakin bir sığınak olarak kabul görür.Bu içeriğimizde St. Antuan Katolik Kilisesi hakkında merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz.
İshak Paşa Sarayı: Türk Mimari Tarihinin En Güzel Eserlerinden Birini Keşfedin!
Ağrı Dağı'nın yakınında bulunan İshak Paşa Sarayı, tam 99 yılda yapılmıştır. Saraydan öte bir külliye olan İshak Paşa Sarayı, Topkapı Sarayı'ndan sonra son devirlerde yapılmış sarayların en ünlüsüdür. Dünyanın ilk kalorifer tesisatı döşenen, yani ısıtmalı sarayı olarak bilinen İshak Paşa Sarayı, 116 odalıdır. Burada türbe, cami, surlar, iç ve dış avlular, divan ve harem salonları, koğuşlar yer alır.Bu içeriğimizde İshak Paşa Saayı hakkında merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz.
Reklam
Kuzey Makedonya Cumhuriyeti: Bayrağı, Nüfusu ve Tüm Detaylarıyla Makedonya Rehberi
Kuzeyde Kosova ve Sırbistan, doğuda Bulgaristan, güneyde Yunanistan ve batıda Arnavutluk ile sınır komşusu olan Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, bugüne kadar korumuş olduğu otantik görünümü ile herkesi kendine hayran bırakıyor. Tarihi ve etnik dokusunu her sokağında hissedebileceğiniz Makedonya, ziyaretçilerine keyifli bir seyahat deneyimi sunuyor. Gerek tarihi, gerek coğrafyası ve gerekse de gezilecek yerleri ile Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, herkesin ziyaret etmesi gereken ülkeler arasında.Bu içeriğimizde Kuzey Makedonya Cumhuriyetinin tarihi, coğrafyası, ekonomik gelişimi, nüfusu, bayrağı ve daha birçok detayını öğrenebilirsiniz.
Kararın Üst Derece Mahkeme Tarafından Değerlendirilmesi: İstinaf Kanun Yolu Nedir?
İstinaf, ilk derece mahkemenin verdiği kararın olay yönünden ve hukuki yönden üst dereceli mahkeme tarafından incelenmesini içeren süreçtir. İstinaf kanun yoluna başvuru yapıldığı zaman İstinaf Mahkemesi, hukuk davasını ikinci kez inceler. Yerel mahkemenin kararı bu şekilde değerlendirilir.Bu içeriğimizde istinaf hakkında merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz.
İnternetteki Bir Ağın ve Cihazın Tanımlaması: IP Adresi Nedir?
IP adresi, “İnternet Protokolü adresi” anlamına gelir. İnternet Protokolü, posta göndermek, video akışı yapmak veya bir web sitesine bağlanmak gibi internet üzerinden iletişim için bir dizi kuralı kapsamaktadır.Bir IP adresi, internetteki bir ağı veya cihazı tanımlar. İnternet protokolleri, her benzersiz cihaza kendi IP adresini atama sürecini yönetir. İnternet protokolleri, internet trafiğini yönlendirmek gibi başka şeyler de yapar. Bu şekilde, internetteki hangi cihazların hangi bilgileri gönderdiğini, istediğini ve aldığını görmek kolaydır.Bu içeriğimizde IP adresi hakkında merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz.
Toplumların Kendisine Özgü ve Gelecek Nesillere Aktardığı Her Şey: Kültür Nedir?
Kültür nedir? Kültür hem evrensel hem de kişiseldir ve bu nedenle kültürün birden fazla tanımı vardır. Peki bu nasıl olabilir? Bir kültürün parçası olan birçok maddi nesne olmasına rağmen, kültür dokunabileceğiniz tek bir öge değildir. Kültür kavramsaldır; insan grupları tarafından paylaşılan kolektif inançlar, davranışlar, fikirler, felsefeler, uygulamalar dizisidir. Farklı insan gruplarının farklı kültürleri vardır ama tüm sosyal grupların bir dizi faaliyeti ve paylaştığı değerleri vardır ve bu onların kültürüdür.Bu içeriğimizde kültür hakkında merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz.
Reklam