Görüş Bildir
Haberler
St. Antuan Katolik Kilisesi: Türkiye'deki En Büyük Katolik Kilisesi Hakkında Merak Edilenler

St. Antuan Katolik Kilisesi: Türkiye'deki En Büyük Katolik Kilisesi Hakkında Merak Edilenler

Özge Tepe
27.03.2023 - 22:52

Beyoğlu semtinde İstiklal Caddesi üzerinde yer almakta olan St. Antuan Kilisesi, Türkiye'deki en büyük Katolik kilisesidir. Orijinal St. Anthony of Padua Kilisesi, 1725 yılında İstanbul'daki İtalyan topluluğu tarafından inşa edilmiş; ancak daha sonra yıkılmış ve aynı yerde inşa edilen mevcut bina ile değiştirilmiştir. İstiklal Caddesi'nde yer alan St. Antuan Kilisesi, İstanbul'un her yerinden insanların dilek dilediği, mum yaktığı sessiz ve sakin bir sığınak olarak kabul görür.

Bu içeriğimizde St. Antuan Katolik Kilisesi hakkında merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

St. Antuan Kilisesi'nin Tarihi

St. Antuan Kilisesi'nin Tarihi

Beyoğlu semtinde İstiklal Caddesi üzerinde yer almakta olan St. Antuan Kilisesi, Türkiye'deki en büyük Katolik kilisesidir. Orijinal St. Anthony of Padua Kilisesi, 1725 yılında İstanbul'daki İtalyan topluluğu tarafından inşa edilmiş; ancak daha sonra yıkılmış ve aynı yerde inşa edilen mevcut bina ile değiştirilmiştir.

St. Antoine Kilisesi ve binaları daha sonra  1912'de yeniden inşa edildi. Katolik Kilisesi, İstanbul'daki en büyük Hristiyan cemaatine sahiptir ve her türlü dine inanan burayı sık sık ziyaret etmektedir. 

Kilisenin Fransızca adı “ Saint Antoine ” olsa da, İtalyan rahipler tarafından yönetildiği için “ St. Antoine ” olarak da anılmaktadır.

Papa XXIII. John, Papa seçilmeden önce Vatikan'ın Türkiye Büyükelçisi iken 10 yıl burada vaaz verdi. Akıcı Türkçesi ve Türkiye'ye ve özellikle İstanbul'a olan sevgisini sık sık dile getirmesi nedeniyle 'Türk Papası' olarak bilinir.

Mimari Açıdan St. Antuan Kilisesi

Mimari Açıdan St. Antuan Kilisesi

Kilisenin cephesi kırmızı tuğla taşlarla örülüdür. İtalyan Mimar Giulio Mongeri tarafından Neogotik bir tarzla inşa edilmiştir. Betonarme olarak inşa edilen St. Antuan Kilisesi, belirli yüksekliğe kadar mozaik kaplamadır. Kilisenin girişi, kilisenin avlusuna açılır. İstiklal Caddesi'ne bakan cephe, 38 metre genişliğindedir.

İtalyan rahipler tarafından yönetilen St. Antuan, İstiklâl Caddesi'nin ilk betonarme yapılarından biridir.

St. Antuan Kilisesi Nerede? Nasıl Gidilir?

St. Antuan Kilisesi Nerede? Nasıl Gidilir?

İstanbul'da İstiklal Caddesi üzerinde yer alan St. Antuan Kilisesi'ne ulaşım oldukça kolaydır. Kiliseye gitmek için Galatasaray meydandan tünele doğru olan yol takip edilmelidir. Bu yol üzerinde solda, St. Antuan yer almaktadır.

St. Antuan Kilisesi adres ve konum bilgileri şu şekilde:

Adres: Tomtom, İstiklal Cd. No:171, 34433 Beyoğlu/İstanbul

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

St. Antuan Kilisesi Ayin Saatleri

St. Antuan Kilisesi Ayin Saatleri

St. Antuan Kilisesi ayin saatleri şu şekilde belirlenmiştir:

  • Pazar günleri: 10.00 - 19.00 arası

  • Pazartesi: 08.00 - 19.00 arası

  • Cumartesi: 08.00 - 19.00 arası

  • Salı: 11.30

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın