onedio
Görüş Bildir

Trafik Kuralları Haberleri

Trafik Kuralları ile ilgili tüm haberler, içerikler, galeriler, testler ve videolar Onedio’da. Trafik Kuralları ile ilgili son dakika haberleri ve gelişmelerini, yeni içerikleri de bu sayfa üzerinden takip edebilirsiniz.

trend-arrow

Popüler İçerikler

İETT Harekete Geçti Yeni Önlemler Geliyor
Son günlerde kazalarla gündeme gelen özel halk otobüsleri ile ilgili İETT Genel Müdürlüğü'nda toplantı yapıldı. Toplantıda,'Mevcut şoför sertifikalarının güncellenerek yenilenmesi, çalışan yaklaşık 4 bin şoförün psikoteknik muayene ve güvenli sürüş eğitiminden geçirilmesi, mevzuatta belirlenen hız sınırlarının AKYOLBİL sistemi ile denetlenmesi' gibi önemli Karalar alındı. ÖNLEMLER ACİL UYGULANACAK Dün yapılan toplantıya İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, yardımcıları, Özel Halk Otobüsü Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanları katıldı. Toplantı sonucunda 4.08.2014 tarihi itibariyle acil olarak aşağıdaki önlemlerin uygulanmasına karar verildi. ALINAN KARARLAR ŞÖYLE Mevcut şoför sertifikaları güncellenerek yenilenecek. Çalışan yaklaşık 4 bin şoför,psikoteknik muayene ve güvenli sürüş eğitiminden geçirilecek. Mevzuatta belirlenen hız sınırları AKYOLBİL sistemi ile denetlenecek. Manevi hali riskli görülen şoför,o gün trafiğe çıkarılmayacak. Yılda bir kez yapılan araç muayeneleri,gerektiği hallerde zaman aralığı gözetmeksizin tekrarlanacak. Şoförlerin algı yönetimi,trafik kuralları,psikoteknik ve halkla ilişkiler konularında sürekli hizmet içi eğitime tabi tutulmaları sağlanacak. Şoförlerin mevzuatta belirlenen çalışma süreleri AKYOLBİL sistemi ile denetlenecek. Araçların servis sonrası bırakıldığı alanlar kontrol edilerek denetim altına alınacak. Tip onay belgesi olmayan araçlardaki tadilatlar incelenecek. Merkez peronlarda Emniyet,İETT ve Özel Halk Otobüsü Şirketleri tarafından denetimler gerçekleştirilecek.Beyaz Gazete
Yamaç Paraşütü Hakkında Bilinmesi Gereken 13 Şey
Türkiye’de yaşayan bir çok insanın hayalidir bir gün Ölüdeniz’den yamaç paraşütüyle uçmak, ya da çoktan uçmuştur buradan. Ülkede giderek yaygınlaşan bu sporun arka yüzünde neler vardır, yanlış bildiklerimiz nedir kısa bir bakış atalım yamaç paraşütüne.
Annelerin Çocuklarına Öğretmesi Gereken 22 Trafik Kuralı
Trafik kurallarına uymak biz büyükler kadar çocuklarımız için de çok önemli. Büyüme çağında olan, özellikle 3-6 yaş aralığında çocuklarda tehlike kavramının henüz oturmamış olması, sokakları tehlikeli hale getiriyor. Bu nedenle annelerin çocuklarına trafik hakkında temel bilgileri öğretmesinde fayda var. İşte size çocuklarınıza öğretmeniz gereken temel trafik kuralları;1. Yolda karşıdan karşıya geçerken mutlaka yaya geçidini kullanın.2. Yolda üst geçit veya alt geçit varsa mutlaka geçitleri kullanın.3. Karşıdan karşıya geçerken dikkatinizi dağıtmayın ve mutlaka yola bakın.4. İki kez karşıya geçecekseniz, çapraz geçme gibi bir hataya düşmeyin. İlkini geçtikten sonra diğerinden geçin.5. Trafik lambalarının olmadığı, karşıdan karşıya geçiş için yayaya izin verilmediği yollarda, alt geçidi kullanarak karşıya geçin.6. Aracın uzakta olduğunu düşünerek kendinizi yola atmayın. Araç uzakta gibi görünse de hızlı geliyor olabilir.Mutlaka yayalar için olan yeşil ışığın yanmasını bekleyin.7. Park halindeki araçların arasından diğer taşıtları görmeniz zor olabilir. Taşıtları iyi görebilmek için araçların yola bakan tarafında durun.8. Yeşil ışığı yolun kenarından iki adım ötede bekleyin. Eğer geçide geldiğinizde yeşil ışığı kaçırdıysanız, karşıya geçmek için bir sonraki yeşil ışığı bekleyin.9. Sizin için yeşil ışık yanmış olsa dahi araçlara dikkat edin.10. Kavşakta trafik polisi bulunuyorsa onun işaretlerine göre hareket edin.11. Kaldırımsız yolda yürürken araçlara dikkat ederek yürüyün.12. Okula yürürken araçların yoğun olduğu yolları tercih etmeyin.13. Servisi yakalamak için yola koşarak çıkmayın.14. Servisten inerken yolu kontrol ederek araçtan inin.15. Araç hareket halindeyken ayakta durmayın, mutlaka uygun bir yere oturun.16. Mutlaka emniyet kemerinizi bağlayın. Aksi takdirde herhangi bir kaza durumunda canınız tehlikeye girebilir.17. Bisikletle karşıdan karşıya geçmeyin.18. Bisikletle dönerken kolunuzla işaret verin.19. Caddelerde bisikletle dolaşmayın.20. Kaldırımda çukur, kazı ve herhangi bir çalışma olabilir yürürken önünüze iyi bakın.21. Geri giden araçlara dikkat edin.22. Islak ve buzlu yollarda araçlar kayabilir ve durmaları daha zorlaşır. Bu tip yolların etrafında yürürken daha dikkatli olun.Bu temel trafik kurallarına dikkat ederek oluşabilecek kazalara karşı önlem alabiliriz.koalay.com
Dünyanın En Tuhaf Trafik Kuralları
Polis bir aracı neden çevirir sorusunun cevabı her zaman aşırı hız veya alkol kontrolü olmayabiliyor. Yasaların kimisi güncellenmediği için geçerli olan, kimileri ise bölgenin özel şartlarının getirdiği zorunluluklardan kaynaklansa da, bu kadar tuhaflaşabilecekleri doğrusu akla gelmiyor. İşte Dünya’dan tuhaf trafik kuralları: Rusya: Kirli arabaları kullanmak yasak. Kulağa biraz tuhaf geliyor değil mi? Eğer plaka okunmayacak kadar kirliyse ehliyete de el konuyor. Fakat genel kanı Rus polisinin aslında trafikteki her aracı pek de bir neden olmaksızın durdurabildiği yönünde. Güney Afrika: Otomobiller çobanlara ve sürüye yol vermek zorundalar. Yasal olan sürüye yaklaşmadan 150 metre önce ve sonra ikaz lambalarını yakmak. Güney Afrika’da sürü gördüyseniz, geceleri kırmızı ışıkla, gündüzse kırmızı bayrakla uyarmak zorundasınız. Bulgaristan: Yangın Söndürücüsüz araba kullanmak yasak . Bulgaristan deyince akla ilk gelen güvenlik değil sanki diyorsanız haklısınız. Her zaman yangın söndürücü bulundurmanız Bulgaristan’da yeterli değil, kırmızı üçgen reflektörünüz, ışığı yansıtan yeleğiniz ve ilk yardım çantanız da olmak zorunda. Böylece aracınızda yangın çıkarsa çarpıcı kıyafetinizle yoldan geçenleri etkileyebiliyorsunuz. Avustralya/İngiltere: Taksi Şoförleri Atları Beslemek Zorunda. Şu anda Londra’daki veya Sidney’deki taksilerin atları beslemek için durduklarını hayal etmek zor. Ama tarihte bir dönem taksi şoförü olmanın gereklerinden biri de atları beslemekti. Tabii o zamanın taksileri de at arabalarıydı. Bu iki ülke o zamanlardan bu yana bu yasaları güncellemedikleri için yasa halen geçerli.Sırbistan: Sürücüler yanlarında römork bağlantısı ve 3m ip bulundurmak zorunda. Bulgarlar gibi Sırplar da otomotiv güvenliği konusunda hassas ülkelerden. Yangın söndürücü zorunlu değil ama yine de parlak ceket, reflektör ve ilk yardım kiti burda da şart. Yangın söndürücü yerine burada römork bağlantısı ve ip gelmiş.Danimarka: Aracınızı altında biri varken çalıştırmayın. Yasalarda yer alan böyle cümleler bürokrasinin nerelere kadar gidebileceğine güzel bir örnek. Fakat diğer taraftan bu hükmün yasaya konmasını gerektirecek bir durum oluşmuş ki ifade edilmek zorunda kalınmış.İsviçre: Pazar günleri araba yıkamak yasak. Suyu korumak veya çevrecilik adına koyulmuş bir kural değil eğer merak ettiyseniz. Burada amaç başka türlü bir kirliliği önlemek: gürültü kirliliğini. Sadece Pazar sabahları araba yıkamak değil, aynı zamanda ülkede Pazar akşamları gürültü yapmak da yasak.Kanada: Taksiye kötü kokan bir nefesle binmek yasak. Ontario’da kötü kokan nefes suç unsuru sayılıyor. Toronto’da baharatlı yedikten sonra taksiye binme yasağı var. Yaptırımın çok sıkı uygulanmadığına emin olsak da, yasa buraya da gelse hiç fena olmazdı.Thailand: Üst giymek zorunlu. Araba kullanıyorsanız gömlek, bluz tişört giymek zorundasınız. Çıplak araç kullanmak yasak.