Görüş Bildir
Haberler
Mutlu Bir Çocuk Yetiştirmenin Sırlarını Anlatan Hollandalı Annelerin Bu Tavsiyelerine Mutlaka Kulak Vermelisiniz!

etiket Mutlu Bir Çocuk Yetiştirmenin Sırlarını Anlatan Hollandalı Annelerin Bu Tavsiyelerine Mutlaka Kulak Vermelisiniz!

Sheida
11.10.2019 - 08:45

Araştırmacılar, Hollandalı çocukların refah ve mutluluk açısından uluslararası akranlarının çok ötesinde olduğunu kanıtladı. Bakalım Hollandalı annelerin sırları nelermiş!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Onlara uyumaları için daha fazla zaman verin."

1. "Onlara uyumaları için daha fazla zaman verin."

Diğer dünya ülkelerindeki ailelerin yaptığının tersine Hollandalı aileler çocuklarının aktivitelerini olabildiğince kısıtlamamaya çalışıyor. Bu sayede çocuklar daha sakin hissediyor ve daha düzenli bir uyku düzenleri oluyor. 

Bazı araştırmalar gösteriyor ki 6 aylık Hollandalı bebekler Amerikalı bebeklere göre günde 2 saat daha fazla uyuyor. Daha iyi bir uyku çektikleri için de anneleri de daha iyi uyuyup daha dinlenmiş bir şekilde çocuklarıyla ilgilenebiliyor.

2. "Kahvaltıda çikolata yemelerine izin verin."

3. "Paranın her şey olmadığını onlara gösterin."

3. "Paranın her şey olmadığını onlara gösterin."

Hollandalılar düşük bütçeli aktivitelerle özlerine dönük, sade bir hayat yapısına sahipler. Çocuklar genellikle ikinci el oyuncaklarla oynuyor bu sayede eğer bir şeye sahip olmak istiyorlarsa çalışıp kazanmaları gerektiğini öğreniyorlar. Bu sayede Hollandalı çocuklar daha pragmatik ve kendinden emin oluyor, finansal durumları hakkında da endişeye kapılmıyorlar. 

Hatta doğum günlerinde bile pahalı hediyeler ya da süslü kıyafetler beklentileri yok. Çoğu zaman hediye fiyatlarında üst limit bile oluyor.

4. "Çocukların aile bireylerine vakit geçirmesini sağlayın."

5. "Kendi fikirlerini söyleme konusunda onları destekleyin."

5. "Kendi fikirlerini söyleme konusunda onları destekleyin."

Hollandalı ailelerde en küçük çocukların bile söz hakkı var. Her ne kadar 3 yaşındaki bir çocukla anlaşmaya varabilmek zor da olsa, anneler bu durumun çocuklarının sınırları koyabilmesine ve kendilerini en iyi şekilde ifade edebilmelerine yardımcı olduğunu söylüyor. 

Ayrıca Hollandalı ebeveynler kurallar koyarken çocuklarıyla birlikte hareket ediyor. Örneğin, televizyon ya da bilgisayar başında geçen zamana birlikte konuşarak limit getirebiliyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. "Üzerlerinde baskı kurmayın."

6. "Üzerlerinde baskı kurmayın."

Diğer Ülkelerdeki ebeveynlerin aksine Hollandalı aileler kurallar koymak ve çocuklarının üzerinde baskı kurmak yerine çocukların çocuk olmasına izin verir. Örneğin yürümeleri ya da konuşmaları için ekstra alıştırmalar yaptırmazlar ve üzerlerinde baskı kurmazlar. Sadece sevgilerini göstererek olayları akışına bırakırlar. 

Akademik anlamda da çocukların üzerinde baskı kurmazlar, alfabeyi öğrenmeleri için zorlamaz ekstra ödevlerle çocukları sıkmazlar. Hollanda, Finlandiya ve Singapur'dan sonra dünyada eğitim konusunda en iyi 3. ülkedir. Bunun sebebini ise stressiz öğrenme ortamı ve sağlıklı bir öğrenme süreci olarak görürler.  Çünkü bu sayede çocuklar okula severek ve isteyerek gider.

7. "Dünyayı tek başlarına keşfetmelerine izin verin."

7. "Dünyayı tek başlarına keşfetmelerine izin verin."

Hollandalı aileler, ebeveyn müdahelesi ile çocukları ihmal etmek arasında çok sağlıklı bir denge kurar. Anneler çocuklarının etrafında dört dönmez bunun yerine olabildiğince çocukları kendi hallerine bırakır ve müdahale etmekten kaçınırlar. 

Aileler çocuklarının birlikte oynamaları için günler oluşturur. Ebeveynler çocuklarını bir eve bırakır ve çocuklar birlikte oyun oynar, yemek yer ve vakit geçirir. Çocuklar bu sayede başlarında bir sürü ebeveyn olmadan tek başlarına eğlenir ve vakit geçirirler.

Çocuklarını sürekli kontrol etmek yerine ve onlar adına endişelenmek yerine küçük yaştan itibaren gelecekte ihtiyaçları olacak bazı şeyleri onlara öğretirler. Örneğin 2 yaşlarından itibaren çocuklara temel trafik kuralları öğretilir. 5 yaşına geldiklerinde ise yüzme sertifikaları vardır.

8. "Kendinizi de unutmayın."

8. "Kendinizi de unutmayın."

Mutlu bir aile mutlu çocuklar demektir. Hollandalı anneler oldukça realistik bir ebeveynlik anlayışına sahiptir. Kendilerini ya da çocuklarını kesinlikle mükemmel olmayacağını bilirler. Rekabete asla girişmez ve hataları görmezden gelme ya da affetme konusunda oldukça iyidirler. 

Hollandalı anneler işleri ve hayatları arasındaki dengeyi çok iyi kurarlar. Çoğu anne yarı zamanlı işte çalışır. Böylece hem kendileri için bir şeyler yapar hem de çocuklarıyla vakit geçirirler. Bu onlara daha güçlü bir güven ve refah duygusu verir.

9. "Bırakın yağmur altında bisiklet sürsünler."

9. "Bırakın yağmur altında bisiklet sürsünler."

Ailelerin genellikle çok büyük arabaları yoktur, çocuklar çoğu zaman okula bisikletle gider. Bu konuda ufak bir pürüz vardır o da hava koşulları. Hollanda'da sık sık yağmur yağar ve güçlü rüzgarlar oluşur. Ancak bu durum onların bisiklet sürmesine engel olmaz. 

Her türlü hava koşulunda hayatta kalmayı başarırlar ve kıyafetlerini de ona göre seçerler. Çocuklarına genellikle sıcak tutacak kıyafetler, su geçirmez ceketler ve yağmur botları giydirirler. Çocuklar yağmur altında bisiklet sürer ve bu sayede dünyanın hep toz pembe ve günlük güneşlik olmadığını kavrarlar. Bu sayede de pes etmemeyi öğrenirler.

10. "Onları mutlu edin, başarılı olsunlar diye zorlamayın."

10. "Onları mutlu edin, başarılı olsunlar diye zorlamayın."

Dünya çapında birçok aile çocuklarından akademik anlamda büyük başarılar beklese de Hollandalı anneler sadece onların mutluluğuna ve iyi birer insan olmasına odaklanır. Bağımsız, özgür ve kendilerinden emin insanlar olmalarına önem verir, arkadaşları ve aileleriyle sıkı ve güçlü bağları olmalarını sağlarlar. 

Gelecekte başarılı olmalarının mutluluktan geçtiğine inanırlar. Güçlü ve özgür birer birey olmalarını sağlayıp, çocuklarını kendi hayalleri ve değerleri peşinde koşmaları için motive ederler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. "Ona güzel bir örnek olun."

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
500
172
22
11
11
10
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Simmmy

hollandalı anneleri bu konuda uzman yapan ne acaba? sahip oldukları refah düzeyi, sosyal devlet anlayışı belki bebeklerini 2 saat daha fazla uyutmaya olanak... Devamını Gör

mstfagncc

bizdeki olanaksızlıklara rağmen mutlu bebeklerini mutlu yetiştirebilen annelere selam olsun... alkışı hakediyor bu cümle

kıssadan hisse

her şeyin para olduğu bir ülkede çocuğa en fazla okula başlayana kadar her şey para değildir anlayışı aşılayabilirsin. Arkadaşındaki 48 renkli pastel boya se... Devamını Gör

Friend Sister

o 48 li boya kaç para olmuş la :I zaten devlet okulu 12'li istiyor 48 li alıp göndermek kovalaklık resmen :/

DUFFY DUCK

Bende hollandalı ana tip var. :D Yeğenlerimin çoğu benden cesaret alarak bir iş yapıyorlar Abim ve ablamın yanında rahat değiller. Ufak yeğeni annesi dövmüş... Devamını Gör