Görüş Bildir
Haberler
Zorlu Maçta Üzülen Çağla

Zorlu Maçta Üzülen Çağla

Fatih
06.05.2014 - 21:05

Zorlu Maçta Üzülen Çağla

Slovakya’nın Trnava kentindeki zorlu turnuvaya katılan Çağla Büyükakçay, dünya 55 numarası Barbora Zahlavova Strycova’ya kıl payı mağlup oldu.

Çağla Büyükakçay , Slovakya’da boy gösterdiği 75 bin dolar para ödüllü turnuvadaki ilk maçında, dünya 55 numarası Barbora Zahlavova Strycova karşısında iyi performans ortaya koymasına rağmen 4-6, 6-4, 7-5’lik setlerle korttan yenik ayrıldı.

Trnava kentindeki toprak zemin turnuvasının son şampiyonu olan ve Slovak Açık'ta bu yıl bir numaralı seribaşı olarak mücadele veren Zahlavova Strycova önünde ilk seti 6-4 ile hanesine yazdıran Büyükakçay , ikinci setin dokuzuncu oyununda servisini kırdırınca avantajını kaybetti. Eline geçen bu fırsatı iyi değerlendiren Çek raket, 6-4’ü bularak maçı final setine taşıdı.

Başa baş mücadele son sette de devam etti. Dengeli giden sette servis avantajını kapan Zahlavova Strycova, 5-3 ’lük üstünlüğü yakalarken maçtan kopmayan milli tenisçi, üst üste aldığı iki oyunla skoru 5-5’te eşitlemeyi başardı. Çağla, sonraki iki oyunda oyun puanı şansını elde etmesine karşın son darbeyi vuramazken, kariyerinde bir WTA tekler zaferi bulunan Zahlavova Strycova tecrübesini konuşturarak bu puanları cebine koymasını bildi ve final setini 7-5 ile noktalayarak ikinci tura yükselen taraf oldu.

Yaklaşık üç saat süren buluşmada çok yaklaştığı galibiyetin kıyısından dönen Büyükakçay, Trnava’ daki macerasını Ukraynalı Anastasiya Vasilyeva ile ortaklık kurduğu çiftler kategorisinde sürdürecek. Büyükakçay/Vasilyeva ikilisi yarın Danka Kovinic/Aliaksandra Sasnoviç tandemi önünde tur vizesi arayacak.

Spor365

Kaynak: http://spor365.com/Zorlu-macta-uzulen...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın