Görüş Bildir
Haberler
Zamanının Büyük Bölümünü İş Yerinde Geçiren Erkek Boşanmada 'Tam Kusurlu' Sayıldı

Zamanının Büyük Bölümünü İş Yerinde Geçiren Erkek Boşanmada 'Tam Kusurlu' Sayıldı

Yargıtay, evli kişinin zamanının büyük bölümünü iş yerinde geçirmesini ve eve yeterince vakit ayırmamasını boşanma davasında ‘tam kusur’ saydı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir boşanma davasının temyiz müracaatını değerlendiren Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, oy birliği ile verdiği kararla, boşanma davalarına yeni bir boyut kazandırdı.

İHA’da yer alan Süleyman Aydın imzalı habere göre, bir süredir geçimsizlik yaşayan çift boşanmaya karar verdi. 

Davacı kadın; kendisiyle ilgilenmeyen, hamilelik ve doğum sırasında eşinin yanında olmayan, vaktinin çoğunu iş yerinde ve arkadaşlarıyla geçiren erkeğe boşanma davası açtı, maddi ve manevi tazminat talep etti.

Tarafların boşanmasına hükmeden Aile Mahkemesi, kadının tazminat taleplerini geri geçirdi. 

Davacı kadın, kararı temyiz etti.

"Özel günlerde dahi eşinin yanında bulunmayan erkek tam kusurludur"

"Özel günlerde dahi eşinin yanında bulunmayan erkek tam kusurludur"

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, davalı erkeğin vaktinin büyük bölümünü işyerinde geçirdiğine dikkat çekti. 

Eşinin hamilelik döneminde bile eve yeterince zaman ayırmayan erkeğin tam kusurlu olduğuna vurgu yapılan Yargıtay kararında şu ifadelere yer verildi:

“Geç saatlere kadar eve gelmeyen, eşini ve kayınvalidesini eve almayan, sonrasında ise eve gelmeyen ve gelmek istemediğini bildiren, özel günlerde dahi eşinin yanında bulunmayan erkek boşanmaya sebep olan olaylarda tam kusurludur. Bu kusurlu davranışlar aynı zamanda davacı kadının kişilik haklarına saldırı teşkil eder niteliktedir. Kusurun ağırlığı tarafların ekonomik ve sosyal durumları ile hakkaniyet kuralları gözetilerek kadın yararına Türk Medeni Kanunu'nun 174/2. maddesi uyarınca manevi tazminata hükmedilmesi gerekirken yazılı şekilde manevi tazminat talebinin reddi doğru olmayıp, bozmayı gerektirmiştir. Mahkeme kararının oy birliği ile bozulmasına karar verilmiştir.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
46
9
9
5
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

böyle insanlar neden evlenir hiç anlamıyorum

yuuki

kadin hep yalnizsa bu kocayi napsin zaten bosanmakla hakli kocada biniri hayativin bir parcasi yapmiyacsansa esini hep ylniz biraicaksansa ne diye evlendin

imo teph

E kadın haklı, yerel mahkeme bi bok yemiş yargıtay da o boku temizlemiş.