Görüş Bildir
Haberler
Yurtta Ses Kayıtları Protestosu

Yurtta Ses Kayıtları Protestosu

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yurtta Ses Kayıtları Protestosu

Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının gündeme gelmesinin ardından yine bazı illerde protesto gösterileri yapıldı.

İzmir

İzmir'de ses kaydını protesto etmek isteyen 500 kişilik grup eylem yaptı. Polisin müdahalesiyle grup dağılırken bazı kişilerin gözaltına alındığı öne sürüldü.

Bugün saat 20.00 sıralarında toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, ses kaydığını protesto etmek üzere Alsancak Plevne Bulvarı'nda toplandı.

Burada iki bankanın camları ile para çekme makinelirinin bulunduğu bölüm ile ayrıca çevredeki bazı işyerlerine zarar veren eylemciler, Şair Eşref Caddesi üzerindeki Lozan Meydanı'nda trafiği iki yönlü olarak ulaşıma kapattı.

Yola barikatlar kuran gruba polis müdaha etti. Çevik Kuvvet, sivil polis ve TOMA'larla yapılan müdahale sonucu dağılan göstericilerden bir kısmı Kıbrıs Şehitliği mevkiinde toplanmaya başladı. Müdahale sırasında bazı kişilerin gözaltanı alındığı da öne sürüldü.

Mersin

Mersin'de yolsuzluk ve rüşvet iddialarını protesto etmek isteyenler Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ndeki Atıf Yılmaz Meydanı'nda bir araya geldi. 'AKP'yi sıfırlıyoruz, sokağa eyleme çıkıyoruz' pankartı açan yaklaşık 300 kişi ellerinde başbakanın fotoğrafları ve karikatürlerinin bulunduğu çeşitli dövizler taşıyarak, hükümet aleyhine slogan attı. Atıf Yılmaz meydanında bir süre bekleyen grup, diğer sivil toplum örgütleri, ve siyasi parti üyelerinin de katılımı ile buradan yürüyüşe geçip 2 kilometre yürüyerek İsmet İnönü Bulvarı üzerinde bulunan Ak Parti Yenişehir İlçe binası önüne geldi.

Grup geldiği sırada çevik kuvvet ve Toplumsal Olaylara Müdahale (TOMA) araçları da çevrede önlem aldı. Yolda barikat kuran çevik kuvvet polisleri tarafından grubun Ak Parti İlçe Binası önüne geçmesine izin verilmedi. Polis müdürleri grupla görüştükten sonra barikat kaldırılınca, eylemciler Ak Parti İlçe binası önüne kadar geldi.

Konuşmanın ardından grup yeniden yürüyüşe geçti.

Grup İsmet İnönü Bulvarı'ndan geçerek Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'na geldiğinde Ak Parti Yenişehir Belediye Başkan adayı Gönül Dilmenli'nin seçim bürosu önüne geldiğinde üzerinde taşıdıkları yumurtaları attı.

Bir eylemcide Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sever'in fotoğrafının bulunduğu afişini yırttı.

Bazı eylemciler de Gönül Dilmenli'nin fotoğrafının bulunduğu ışıklı panoyu vurarak zarar verirken bazıları da afiş ve flamaları söküp, yırttı. Bunun üzerine hemen önlem alan polis eylemcileri seçim bürosu önünden uzaklaştırdı. Daha sonra alış veriş merkezine giden eylemciler, bir süre bekledikten sonra dağıldı.

Samsun

Samsun'da yaklaşık 100 kadar üniversiteli genç, AK Parti Atakum İlçe Başkanlığı binasına yürüyerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto etti. Samsun'un Atakum İlçesi Türk-İş mevkiinde bu akşam toplanan yaklaşık 100 kadar üniversiteli genç, protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. AK Parti Atakum İlçe Başkanlığı'na yürüyen ve hükümet ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde sloganlar atan grup, AK Parti İlçe Başkanlığı önünde çevik kuvvet ekipleriyle karşılaştı. Emniyet güçlerinin TOMA ve akrep olarak adlandırılan araçlarla AK Parti İlçe Başkanlığı binası önünde güvenlik tedbirleri aldığı görüldü. Burada basın açıklaması yapan ve ardından halay çeken grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0