Görüş Bildir
Haberler
Yüksekova'daki Olaylarda 1 Kişi Öldü

Yüksekova'daki Olaylarda 1 Kişi Öldü

ATKN
06.12.2014 - 18:17
İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP ve DBP'li yöneticilerin esnafı gezerek 'Kepenklerinizi açın' çağrılarına rağmen işyerlerinin tamaman kapalı olduğu Yüksekova'da öğle saatlerinde olaylar çıktı.

PKK'lılara ait mezarların tahrip edildiğinin ileri sürülerek geçen yıl yapılan eylemler sırasında çıkan olaylarda Mehmet Reşit İşbilir, Veysel İşbilir ve Bemal Tokçu açılan ateşle hayatını kaybetmesinin yıldönümü nedeniyle İHD ve Cumartesi Anneleri'nden oluşan 100 kişilik grup, sanat sokağında toplandı.

Hayatını kaybeden 3 kişinin akibetilerinin araştırılmasını isteyen grup, daha sonra da dağıldı. Ancak yüzleri maskeli 50 kişilik bir grup ise caddeye çıkıp barikat kurması ve lastikleri ateşe vermesi üzerine gerginlik tırmandı. DBP'nin 3 kişi için yapmayı planladığı yürüyüş ve basın açıklaması bu gerginlik yüzünden iptal edilirken, yollara barikat kuran ve ateş yakan göstericilere ise polis müdahalede bulundu.

Gözyaşartıcı bomba, tazyikli su ve plastik merminin kullanıldığı müdahale sırasında göstericiler de taş, molotof ve havai fişek atarak polislere karşılık verdi. Olaylar kısa sürede tüm ilçeye yayılırken, polis de zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemleri aldı.

OLAYLARDA 1 KİŞİ ÖLDÜ

Yüksekova İlçesi'nde bugün öğleden sonra başlayan olaylar sokak aralarında polisle göstericiler arasında kovalamacayla devam ederken, akşam saatlerinde İpekyolu Caddesi'nde bulunan bir akaryakıt istasyonu yakınında kalabalık toplandı.

Burada polisle göstericiler arasında çıkan olayda Roşhat Özdel açılan ateşle ağır yaralandı. Çevredekiler tarafından Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Roşhat Özdel yapılan tüm müdahalelere karşın yaşamını yitirdi.

Yüksekova'da olaylarda bir kişinin öldüğünün duyulması gerginliği tırmandırırken, ilçede güvenlik önlemleri artırıldı.

BİR KİŞİ YARALANDI

Olayların yer yer devam ettiği ilçede, bir kişi de atılan gaz bombası kapsülünün yüzüne isabet etmesi sonucu yarlandı. TEDAŞ arıza ekibinde görevli olduğu belirtilen İlker Aslan'a gaz bombası kapsülünün aracın içindeyken çenesine isabet ettiği ileri sürüldü. Aslan, çevrede bulunan vatandaşlar tarafından Yüksekova Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, olaylar ara sokaklarda devam etti.

VALİLİK: GÜVENLİK GÜÇLERİYLE ÇATIŞMAYA GİRDİ

Hakkari Valiliği, Yüksekova'da çıkan olaylarla ilgili resmi internet sitesinde açıklama yaptı. Silahlı çatışmanın çıktığı belirtilen valilik açıklaması şöyle:

'İlimiz Yüksekova İlçesinde 06.12.2014 cumartesi günü saat 16.00 sıralarında Adliye Lojmanlarına silahlı saldırı haberi alınması üzerine olay yerine geçen ekiplerimiz konu ile ilgili araştırma yaparken, yüzü maskeli ve silahlı, kimliği belli olmayan bir erkek şahsın Emniyet Kuvvetlerimize karşı silahlı saldırıda bulunması üzerine çıkan çatışmada; şahıs bir adet silah ve bir adet molotof kokteylle birlikte ağır yaralı olarak yakalanmış olup, tedavisi için Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırılmıştır. Olay yerinde yapılan inceleme sonucunda yaralı şahsa ait olduğu tespit edilen tabanca ile 8 boş kovan, molotof kokteyli ve bir adet maske ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili olarak adli tahkikata başlanmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.'

Öte yandan Hakkari Valiliği açıklamasında yaralı olduğu belirtilen Roşhat Özdel'in, ilk bilgilere göre İpekyolu Caddesi üzerindeki akaryakıt istasyonu yakınında toplanan grupla güvenlik güçleri arasındaki olaylarda vurulduğu, çevredekiler tarafından hastaneye kaldırıldığı söylendi.

Adliye lojmanları yakınında polisle girdiği çatışmada silah ve molotof kokteyli ile yaralı yakalanan Roşhat Özdel'in tedavi için götürüldüğü Yüksekova Devlet Hastanesi'nde saat 17.00 sıralarında öldüğü belirtildi.

DHA

Kaynak: http://www.dha.com.tr/yuksekovadaki-o...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0