Görüş Bildir
Haberler
Yırca'da Zeytinlik Kıyımına Seyirci Kalan Tüm Yetkililere Suç Duyurusu

Yırca'da Zeytinlik Kıyımına Seyirci Kalan Tüm Yetkililere Suç Duyurusu

Batuhan
18.01.2015 - 12:39

Manisa’nın Yırca köyünde termik santral uğruna 7 bine yakın zeytin ağacının hukuksuz biçimde köklenmesine seyirci kalan vali, kaymakam, ilçe tarım müdürü ve jandarma komutanı hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Dört isim, Zeytincilik Yasası gereği o alanı korumamakla suçlandı.

Kolin Grubu, yargı sürecine ve zeytinlerin kesilmemesi için nöbet tutan köylüleri darp etme pahasına çoğu bir gecede olmak üzere 6 bin 666 zeytin ağacını kesmişti.

Kıyımın gerçekleştiği 7 Kasım gününün akşamı ise Danıştay 6’ncı Dairesi, termik santral projesi için çıkarılan ‘acele kamulaştırma’ kararı için önce yürütmeyi durdurmaya hükmetmiş, ardından da esastan iptal etmişti.

Danıştay kararının ardından köylüler adına avukatları Deniz Bayram, Bayram, Manisa Valisi, Soma Kaymakamı, Soma İlçe Tarım Müdürü ve Soma İlçe Jandarma Komutanı hakkında soruşturma açılması için Akhisar Sulh Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulundu.

Deniz Bayram, “Hukuka aykırı zeytin ağacı kesimine, görev ve yetkileri dahilinde olmasına karşın engel olmadılar. Yetkilerini kullanmadıkları, görevlerini yerine getirmedikleri için suçlular. Bu hukuksuzluk nedeni ile ilgililerin yasal ve cezai sorumlulukları konusunda her türlü cezayı almalarını istiyoruz” dedi.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/yircada-zeyti...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0