Görüş Bildir
Haberler
Yılmazer: 'İstihbaratta Dink ve Agos Dosyası Vardı'

Yılmazer: 'İstihbaratta Dink ve Agos Dosyası Vardı'

adem kara
05.12.2014 - 13:34
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dink cinayetinde adı geçen kamu görevlileri ifade vermeye devam ediyor. Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında ifade veren Ali Fuat Yılmazer, İstihbarat Daire Başkanlığında Dink ve Agos Gazetesi ile ilgili açılmış dosya olduğunu söyledi.

22 Temmuz Operasyonu kapsamında tutuklu bulunan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, Hrant Dink suikastı soruşturması kapsamında 'şüpheli' sıfatıyla dün 5 saat süreyle ifade verdi.

AGOS'tan Uygar Gültekin'in haberine göre Ali Fuat Yılmazer, İstihbarat Daire Başkanlığı’nda Hrant Dink ve Agos Gazetesi hakkında açılmış dosyalar olduğunu söyledi. Yılmazer ifadesinde, “İstihbarat Daire Başkanlığı arşivinde Hrant Dink ile ilgili açılmış dosya vardır. Benim hatırladığım kadarı ile başlangıçta Hrant Dink hakkında sol faaliyetlerinden dolayı bir fiş vardı daha sonra Agos ve Hrant Dink’in televizyon programları benzeri faaliyetleri nedeniyle bizim şubemizi de ilgilendiren bilgiler vardır ama şunu söylemek istiyorum dosyalar istihbarat değerlendirme projesi kapsamında dosyası vardır” şeklinde beyanda bulunmuştur.

14 Ağustos 2014 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürlüğünde görev yapan S.İ’de savcılığa ifade vermiş ve ifadesinde Dink ve Agos hakkında gerekli bilgilerin kayıtlara girdiğini söylemişti. S.İ ifadesinde

“…Hrant Dink ile ilgili olarak Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından gönderilen yazı ve F4 raporu bize geldikten sonra biz de azınlıklara baktığımız için Hrant Dink, Ermeni topluluğunun önde gelen ismi olduğu için ve aynı zamanda Agos gazetesinin genel yayın yönetmeni olması sebebiyle kayıtlarda Agos gazetesi ve Hrant Dink ile ilişki kurdurmak için gerekli notları ve kayıtları girdik, yani bilgisayarda HRANT DİNK ve AGOS gazetesi ile sorgulama yaptığımız zaman bu evraklar çıkacaktır…” şeklinde beyanda bulunmuştur.

Hrant Dink cinayetine ilişkin Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan 15.02.2006 tarihli ve yine 08.04.2006 tarihli F4 Haber Raporlarında Hrant Dink’e ait İDP numarasının 3248124 olduğu belirtilmektedir.

Yılmazer’in ifadesinin ardından Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na yazı yazarak toplanan bütün bilgilerin istenmesini talep etti. Bakırcıoğlu, dilekçesinde şu ifadelere yer verildi,

“İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığına ayrı ayrı yazı yazılarak, Hrant Dink ve genel yayın yönetmeni olduğu Agos Gazetesine ilişkin yapılan tüm çalışmalar, toplanan bilgiler ve oluşturulan kayıtların istenmesini talep ederiz.”

Soruşturmayı yürüten savcı Doğan, daha önce de, Adalet Bakanlığı'nın kamu görevlilerinin yargılanmasına izin vermesinin ardından dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, eski İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör ve İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler'in de aralarında bulunduğu 9 kamu görevlisini ifadeye çağırmıştı. Bu kişilerin de önümüzdeki günlerde 'şüpheli' sıfatıyla ifade vermesi bekleniyor. Tetikçi Ogün Samast ise 'tanık' sıfatıyla bugün ifade veriyor.

Uygar Gültekin | AGOS

Kaynak: http://agos.com.tr/tr/yazi/9862/yilma...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0