Görüş Bildir
Haberler
TÜBİTAK'tan Yerli Harita Servisi Geliyor

TÜBİTAK'tan Yerli Harita Servisi Geliyor

Batuhan
11.04.2014 - 15:13

Yerli Harita Servisi Geliyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, gözlem uydularının çektiği görüntülerin web üzerinden internet kullanıcılarıyla paylaşılmasına yönelik hazırlıklar yapıldığını açıkladı.

TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsünde (UZAY) incelemelerde bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK UZAY tarafından geliştirilen, dünyadaki en iyi balistik inceleme sistemlerinden biri olan BALİSTİKA’yı inceledi. Işık ayrıca, 18 Aralık 2012′de uzaya fırlatılan Türkiye’nin yüksek çözünürlüklü keşif uydusu GÖKTÜRK-2 ve ilk yerli gözlem uydusu RASAT’la ilgili de bilgi aldı.

Bakan Fikri Işık, RASAT’ın 7,5 metre, GÖKTÜRK-2′nin ise 2,5 metre çözünürlükte görüntü alabildiğini belirtti. Işık devamında ise “GÖKTÜRK-1 uydusunda 50 santimetre çözünürlükte görüntü alabileceğiz ama o çözünürlüğü artırmak için de arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor.” dedi.

Google Haritalar, Yandex Haritalar gibi Türkiye’nin de GÖKTÜRK-2 ile çekilmiş fotoğraflardan oluşan bir sisteminin olup olamayacağı sorusuna Bakan Fikri Işık şu şekilde cevap verdi; “Arkadaşlarımız bir web portalı üzerinden bu uygulamaları kullanıcıyla paylaşmakla ilgili hazırlıklarını yürütüyorlar. Bu hazırlıklar tamamlandığında kamuoyuna daha detaylı bilgi verilir. İnşallah yakında Türk Maps’i görürüz ama çözünürlük açısından önümüzdeki süreçte daha güzel fotoğraflar, haritalar sunma imkanı olacak.”

Stuff

Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/04/turki...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0