Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Yeniden Doğuş: Ozan Tufan

Yeniden Doğuş: Ozan Tufan

Onedio Spor
23.10.2020 - 12:10

Geçtiğimiz Çarşamba UEFA Uluslar Ligi’nde Sırbistan karşısında 76. dakikada beraberliği yakaladığımız o golün imzası Ozan Tufan’a aitti. Hakan Çalhanoğlu’nun pasını bitiriciliğiyle golle sonuçlandırdı. Yine şaşırtmadı ve yine hayran bıraktı. O maçtan bir hafta önce de hazırlık maçında Almanya’ya harika bir gol atmıştı. Ozan, hırsı ve performansıyla formayı ne kadar arzuladığını her milli maçta gösteriyor bizlere. Üstelik sadece milli maçlarda değil Fenerbahçe’de de son iki sezondur bu arzusunu her süre bulduğunda sahaya yansıtıyor. Bizlere her seferinde keşke bu kadar geç kalmasaydı kendini futbola adamaya dedirtiyor. Peki ne oldu da Ozan Tufan, Beşiktaş’ın ve Galatasaray’ın isteyip de alamadığı oyuncu konumundan kadroda istenmeyen, istikrarsızlığıyla dillere pelesenk olan oyuncu konumuna geçti?

Ozan, 23 Mart 1995’te Bursa’nın Orhaneli ilçesinde dünyaya geldi. Uzun yıllardır Türk futbolunun gündeminde olduğu için yaşı daha büyük zannediliyor ama Ozan, saçını düzeltirken kapatamadığı açı sonucu gol yememize sebep olduğunda henüz 21 yaşındaydı.

Ozan’ın futbolculuğa başlama hikayesi biraz aşina olduğumuz bir hikaye. Ozan 9 yaşındayken Bursaspor’un altyapı hocalarının da izlediği bir okul turnuvasına katılır ve hocaların dikkatini çeken Ozan o maçlardan sonra Bursasporlu olur. 10 yaşında da lisansı çıkartılır. Tam anlamıyla Bursaspor’un altyapısında çekirdekten yetişmiştir Ozan. Zaten babası maden işçisi olan Ozan’a göre futbolcu olmaktan başka şansı yoktur.

Maalesef çoğu futbolcunun başına gelen sakatlık onu da bulur ve 2019-2010 sezonunda U15 liginde oynarken sağ ayak topuğunda büyük bir ödem oluşur. Doktorlar, Ozan’a bir daha futbol oynayamayacağını söylerler ve bu onu tam anlamıyla yıkar. Ardından farklı bir doktora gider ve tedaviye başlanır. 2 yıl futboldan uzak kalır, haliyle tam da o yaşlarda gelişmekte olan bir futbolcu için bu iki yıl oldukça zor geçer. Bu süreçte antrenmanlara çıkamaz ve hareketsizlikten kilo almaya başlar. İyileştiğindeyse fazla kiloları ve antrenman eksikliği nedeniyle forma şansı bulamaz.

2 senenin ardından Ozan fazla kilolarını vermiş ve fizik tedavisini tamamlamış bir şekilde U17 takımıyla yeniden sahalara döner. Hem milli takımda hem Bursaspor’da harika bir sezon geçiren Ozan, Ertuğrul Sağlam’ın dikkatini çeker ve A takıma kadar yükselir. 17 yaşındayken Avrupa kupalarında gol atan en genç oyuncu unvanına erişir. 2012-2013 sezonunun ikinci yarısında sözleşmesini uzatmadığı gerekçesiyle Hikmet Karaman tarafından altyapıya geri gönderilir ve 6 ay boyunca altyapı maçlarına çıkıp A2 takım kaptanlığı yapar. 2013-2014 sezonunda Daum’un Bursaspor’un başına geçmesiyle sözleşmesini uzatıp yeniden A takım idmanlarına çıkmaya başlar.

Bir sonraki sezonda teknik direktörü Şenol Güneş tarafından kadroya alınan Ozan Tufan, aynı zamanda U19 milli takım performansıyla Fatih Terim’in de ilgisini çekmeyi başarır. A milli takıma kadar yükselir. EURO 2016 elemeleri öncesi oynanan son hazırlık maçında Danimarka’ya karşı attığı galibiyet golüyle de herkes tarafından takdir gören ve takımında istenen bir isim haline gelir.

Beşiktaş ve Galatasaray’ın tekliflerini Şenol Güneş “Ozan’ı bırakmam.” diyerek reddetmişti. Büyük takımlar için Ozan biçilmiş kaftandı hiç şüphesiz. O dönemleri Ozan’ın en parlak dönemleriydi ve saha dışı mizahlarıyla da sürekli gündem oluyordu. 2015 yılında Aziz Yıldırım o zamanlar sürekli yaptığı gibi yine rakiplerinin isteyip de alamadığı bir futbolcuyu renklerine kattı ve Ozan 5 yıllık sözleşmeyi imzalayarak Fenerbahçeli oldu. Oldu olmasına ama beklenilen çıkışı hiçbir şekilde yakalayamadı. İstanbul’da lüks yaşama alıştı ve onun için futbol önceliğini yitirdi.

Yukarıda da söylediğim gibi Hırvatistan’la oynadığımız EURO 2016 maçında yaptığı hata ona pahalıya mal olmuştu. Saçıyla ilgilenirken Modric’in açısını kapatamamıştı ve top ağlarımızla buluşmuştu. O gece yabancı basının dahi gündemi Ozan’dı. Henüz 20’li yaşlarının başındayken karşılaştığı bu tepkiler onu yıprattı ve bunalıma sürükledi. Ozan futboldan iyice uzaklaştı, geriledi ve yeniden kilo almaya başladı. Bunların yanı sıra gece hayatına alıştı ve magazin malzemesi haline geldi.

Aykut Kocaman döneminde artık taraftarın da topa tuttuğu bir isim haline geldi ve yapılan uyarıların da fayda etmemesi sonucunda görevden alındı. Hırs yapmak yerine iyice saldı, futboldan hiç olmadığı kadar uzaklaştı. Cocu döneminde kadro dışı bırakıldı ve o sezonun ikinci yarısında Sergen Yalçınlı Alanya’ya kiralık olarak gitti. Alanyaspor serüveni Ozan Tufan için bir milat oldu. Futbolculuk kariyerini ikiye ayırmak gerekirse ikinci bölümün başlığına hiç şüphesiz Sergen Yalçın yazarım. Sergen Yalçın, son 1.5 senedir doğru düzgün top oynamamış Ozan’a her maçta az çok şans verdi hatta kaptanlık pazubandını koluna taktırdı. O dönemlerde Sergen Yalçın’ın verdiği bir demeç gündemi bir süre meşgul etmiş ve herkesi güldürmüştü. Komikti komik olmasına ama daha çok trajikomikti. “Ozan’ı futbolcu olduğuna ikna etmeye çalışıyoruz.”

2019-2020 sezonunun başlamasıyla yeniden Fenerbahçe’ye dönen Ozan hatalarından ders çıkarmayı başarmıştı ve hiç olmadığı kadar hırslıydı. Dönüşünün ardından katıldığı basın toplantısında da bunun sinyallerini vermişti. “Alanya’ya gittiğimde bunalıma girmiştim, Fenerbahçe’nin kıymetini anladım.” O sezon Ersun Yanal onu kadroya dahil etti ve geçmiş sezonlarına göre çok daha istikrarlı bir sezon geçirdi.

Şimdi milli takımda ve Fenerbahçe’de yaptıklarıyla hepimizi çok mutlu ediyor. Etmeli de. Camianın içindekiler henüz yaşı genç futbolcularımızı kazanmak için Sergen Yalçın gibi ellerini taşın altına koymalılar. Biz de futbolseverler olarak bu gençleri yıpratmamalıyız. Aslında çok küçük yaşlarda kaldırmaları güç yüklerin altına giriyorlar ve biz o gençlerden kusursuzluk bekliyoruz. Onları kaybetmemek için herkese görev düşüyor, düştükleri an kaldırmak için. Bu demek değildir ki Ozan’ın yıllarca süren istikrarsızlığına haklı sebepler arıyorum. Sadece yetenekli futbolcularımızın sayısının kısıtlı olduğu bu dönemde milli futbolcumuzu yeniden yıpratmayalım istiyorum. Umarım yeni Ozan Tufan şu anki çizgisini hiçbir zaman bozmaz ve kariyerini her daim ileriye giderek sürdürür.

Latest posts by Merve Şahin (see all)

Kaynak: http://dislokasyon922.com/yeniden-dogus/
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın