Görüş Bildir
Haberler
Yaz Mevsiminde Can Sıkıntısına Ne İyi Gelir?

Yaz Mevsiminde Can Sıkıntısına Ne İyi Gelir?

Can Sıkıntısı İçin

Can sıkıntısı neler yaptırmıştır, bunu bütün insan kültüründe görebilirsiniz. Her şey karnını doyuran insanın oyunlarıyla oluşmuştur. Can sıkıntısının nasıl geçeceği de burada ortaya çıkar. İnsanlığın tarihinde en çok başvurulan çözümler kültürün de gidişatını belirlemiştir. İnsanın sıkıntıdan yaptıkları insanlık oluvermiştir.

  • İletişim: İnsanın doğadan ayrılan yönü. En başarılı olduğumuz konu. İnsanların ilk çaresi. Kendimizi güvende hissettiğimizde yaptığımız ilk şey. Birileriyle sohbet etmek, konuşmak en ilkel, basit ve başarılı çözümdür. Çevrenizle iletişime geçin. Yakınlarınızı arayın. Onlara yazın. Kimse dostça bir merhabayı yanlış anlamaz. Uzaklara da yazabilirsiniz. Penpal(kalem arkadaşı) ve postcrossing(posta geçmek) ile kağıt kaleme sarılabilir, basit bir Google aramasıyla “chat”( sohbet) ortamlarına girebilirsiniz.

  • Sosyalleşmek: Eşinizi, arkadaşınızı, ailenizi, çevrenizi mutlu etmeyi deneyin. Bazen yakınınızdakileri güldürmek en büyük mutluluktur. Çocuğunuz varsa onunla vakit geçirin. Bundan daha iyi bir uğraş olamaz. İnsana bir şeyler katmak, kendini geleceğe taşımaktır. Twitter, Facebook vs. Bunlar hiçbir yenilik getirmeyen ama tüm dünyanın bildiği mecralar. Bunun nedeni insanlara büyük bir toplumlaşma/sosyalleşme  fırsatı sunmalarıdır.

  • İzlemek: Televizyon, bilgisayar ekranlarının hayatımıza en büyük katkısı iletişim oldu. Kurgu yapımlardansa bilgilendirmeyi amaç edinenleri tercih edin. İnternetteki binlerce belgeseli deneyin. Sizi düşünmeye sevk edecek filmlere göz atın.  Filmler yazımızdan bilgi edinin: dmy.info/felsefi-filmler/ Youtube, Vimeo, Alkislarlayasiyorum sitelerinden sevdiğiniz herhangi bir konuyu aratın.

  • Amaçsızca bir şey yapmayın. Daha çok sıkılırsınız. Belli bir hedefiniz olursa iyi olur. Vakit geçirmek de bir hedeftir ancak öğrenmek, düşünmek, anlamaya çalışmak daha iyi hedeflerdir. Mesela ben, felsefe için vakit geçiririm. Hayatı anlamaya çalışırım. Farklı tecrübeler edinmeye çalışırım. Oradan oraya sürüklenmek yerine sorgularım. Felsefe için izler ve oynarım. dmy.info/felsefe-neye-yarar/

  • Gönüllülük: Gönüllü işlerde bulunarak enerjinizi hem kendinize, hem de başkalarına faydalı şekilde harcayabilirsiniz. Tema, Kızılay, BM gönüllüsü olmak hem deneyim hem de mutluluk getirecek değerli uğraşlardandır. En büyük mutluluk başkalarını mutlu etmektir. Neden tek başınıza olasınız? Mutluluk hep birlikte tanımladığımız bir duygusal durumdur. Bunu diğerleriyle yaşamak mutluluğumuzu artıracaktır.

  • Spor yapmak: İnsan her zaman kendini sınamak istemiştir. Çok eski zamanlardan beri fiziksel etkinlikleri oyuna çevirerek vücudu zinde tuttuk. On binlerce yıldır süregelen mücadelemizde, başlarda hayata hazırlık için; sonraları da fiziksel doygunluğa ulaşmak için spor yaptık. İnsan bedenine ait yeni deneyimleri, imkansıza ulaşmayı spor adı altında yaşadık. Spor türlerinden birini seçebilirsiniz. Ya da çalışabilirsiniz. Fiziksel çalışma da çoğu zaman bir spordur. Örneğin birkaç fide alıp ağaç dikebilirsiniz. Sokak hayvanları için su ve yiyecek bırakabilir, bunu koşarak yapabilirsiniz.

  • Uyuyun uyumak zaman geçirmenize sebep olur bu sayede canınızın sıkıntısı geçer. 

  • Müzik dinleyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın