Görüş Bildir
Haberler
Xbox One 5 Eylül'de Türkiye'ye Geliyor

Xbox One 5 Eylül'de Türkiye'ye Geliyor

Batuhan
10.06.2014 - 10:29

Xbox One 5 Eylül'de Türkiye'ye Geliyor

Microsoft, ABD’nin Los Angeles şehrinde gerçekleştirilen Electronic Entertainment Expo (E3) fuarında Xbox One’ın bu yıl Türkiye dahil 29 ülkede satışa sunulacağını açıkladı. Konsolun Türkiye’de satışa sunulacağı tarih ise 5 Eylül.

Microsoft, ABD’nin Los Angeles şehrinde gerçekleştirilen E3 fuarında Xbox One’ın 29 ülkedeki çıkış tarihini ve önümüzdeki dönemde gelecek oyunlara dair detayları paylaştı. Geçtiğimiz yıl eylül ayında 13 ülkede satışa sunulan Xbox One, 2014 yılı sonuna kadar 29 ülkede daha satışa sunulacak. Konsol, Türkiye’de 5 Eylül’de Türkçe bir arayüzle satışa sunulacak.

Xbox One’ın Türkiye’de satışa sunulacak olmasından büyük heyecan duyduklarını dile getiren Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İpek Baykurt, konuyla ilgili şunlar söyledi: “Oyun konsolunun ötesine geçerek kapsamlı ev eğlencesinin merkezinde yer alacak bu ürünü Türkiye’deki tüketicilerle buluşturacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye, Xbox One’ın bu yıl içinde piyasaya sürüleceği 29 ülke arasında ilk sıralarda yer alıyor. Tamamen Türkçe arayüzle piyasaya sürülecek olan Xbox One’ı, Microsoft’un sunduğu ürün ve hizmetler eşliğinde Türkiye’de tüketicilere sınırsız eğlencenin kapılarını açan bir platform halinde sunacağız.”

Yeni oyunlar da yolda

Microsoft, E3 Fuarı’nda düzenlediği özel etkinlikte Xbox platformuna yönelik yeni oyunların müjdesini de verdi. Bunlar arasında Xbox’un popüler oyun serisi Halo’nun ilk 4 oyununu Xbox One ile buluşturan Halo: The Master Chief Collection, Sunset Overdrive, Forza Horizon 2, Fable Legends, Dance Central Spotlight, Assassin’s Creed Unity, Call of Duty: Advanced Warfare, Evolve, Rise of the Tomb Raider gibi oyunlar ve INSIDE gibi bağımsız yapımlar da yer alıyor.

Xbox One, satışa çıktığı günden bu yana Xbox Live abonelerine 1,7 milyar saatten fazla oyun oynattı. Bu, satılan konsol başına ortalama günde 5 saate karşılık geliyor. Xbox One, mevcut ve duyurulan oyun çeşitliliğiyle birlikte 225’ten fazla eğlence odaklı uygulamaya da ev sahipliği yapıyor.

Xbox One, profesyonel oyun stüdyolarının yanı sıra ID@Xbox platformuyla kendi oyunlarını kendileri yayınlamak isteyen bağımsız geliştiricilere de kucak açıyor. Playdead tarafından yayınlanan INSIDE, StudioMDHR tarafından yayınlanan Cuphead ve Asteroid Base tarafından yayınlanan Lovers in a Dangerous Spacetime adlı oyunlar, E3’te öne çıkan bağımsız oyunlar arasında yer alıyor. Şu an 350 adet geliştirici, sahip oldukları geliştirme kitleriyle Xbox One için oyun üretiyor ve binlercesi de sırada bekliyor.

Xbox One, ayrıca Xbox Live Gold üyeliğine sahip oyuncuların oynayabildiği Free to Play (ücretsiz) oyunlara da ev sahipliği yapıyor.

Xbox 360’a destek devam ediyor

Microsoft, bugüne dek 84 milyondan fazla satan ve başlangıçtan itibaren toplam oyun satış gelirleri 37,7 milyar doları aşan Xbox 360 konsoluna verdiği desteği yeni oyunlarla sürdürecek. Xbox 360 oyun kütüphanesi, önümüzdeki aylarda Borderlands: The Pre-Sequel, “Forza Horizon 2, Project Spark, Ori and the Blind Forest ve Magic 2015 – Duels of the Planeswalkers gibi oyunlarla zenginleşecek.

Xbox 360 sahipleri, bugüne kadar konsol başında toplam 88 milyar saatten fazla zaman geçirdi. Xbox 360 başında geçirilen bu süre yaklaşık 10 milyon yıla eşit.

Xbox One’ın Türkiye satış fiyatı hakkında ise henüz herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Stuff

Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/06/xbox-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0