Görüş Bildir
Haberler
Windows 9′dan Geniş Çaplı Değişiklikler Bekleniyor

Windows 9′dan Geniş Çaplı Değişiklikler Bekleniyor

Gürhan Gördük
04.07.2014 - 21:18 Son Güncelleme: 04.07.2014 - 21:33

Windows 9′dan Geniş Çaplı Değişiklikler Bekleniyor

İki ay kadar önce, Windows’un geçmişinde bir efsane olan XP’ye bütün desteğin kesilmesinin açıklanması ile birlikte Microsoft’un bu açıklamasında XP’ye harcadığı destek performansını daha çağdaş teknolojilere ayırma isteğine yer vermesi geliyor akıllara. Windows 8 ile beraber internet ve teknoloji dünyasında yeni bir dönemin kapılarını açan Microsoft, Windows 9 üzerine sık çalışmalar yürütüyor. Henüz resmi bir açıklama olmasa da Windows 9‘da büyük değişiklikler bekleniyor.

Windows 8′de büyük bir geçişe imza atan Microsoft, Metro ismi verilen tasarımını duyurmuştu. Kutucuklu tasarımı ile öne çıkan Metro tasarımının en önemli nitelikleri içinde renkli ve sade dizaynı geliyor. Bu büyük değişiklik başlarda çok aşırı kişi vasıtası ile yadırgansa da birçok kişi zamanla sevmeye başladı. Lakin hala daha sevmeyenleri, Microsoft’un fena bir işletim sistemi çıkardığını düşünenler mevcut.

Öte yandan Metro dizaynı ve bu tasarımın aslını oluşturan kutucuklar, renklilik ve yalın tasarım ilkelerinin bütün internet dünyasına yansıdığı ortada. Geçtiğimiz yıl büyük şirketlerin ard arda logolarında değişiklik yapmaları, bu değişikliklerde yalın bir tasarım ortaya koymaları Microsoft’un başlattığı akımın devamı niteliğinde. Bununla birlikte çok sayıda site logoları dışında Metro tasarımından ilham alarak web arayüzlerini değiştirdi. Gerek bütün tasarımda gerekse bazı bölümlerde görebildiğimiz bu izler, Metro tasarımın internette ne kadar etkili olduğunu gözler önüne seriyor.

Kaynak: http://turkkod.net/windows-9%E2%80%B2...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın