Görüş Bildir
Haberler
Windows 7 PC Satışları 31 Ekim 2014'te Sona Eriyor

Windows 7 PC Satışları 31 Ekim 2014'te Sona Eriyor

ATKN
28.10.2014 - 13:41

Windows 8 ve 8.1'in oldukça uzun bir süredir piyasada olmasına, hatta Windows 10'un bile duyurulmuş olmasına rağmen Windows 7 hala işletim sistemlerinin zirvesinde oturuyor ve daha bir süre bu konumdan ayrılmayacak gibi görünüyor. Windows XP için de uzun bir süre benzer bir durum ortaya çıkmıştı ancak Microsoft'un büyük uğraşları sonucunda Windows XP kullanımı istenen düzeylere indirilebilmişti (tüm dünyadaki bilgisayarların yüzde 23'üne kadar).

Elbette alınan önlemler genellikle işletim sistemlerine desteğin kesilmesi ve artık o işletim sistemiyle bilgisayar satılmaması gibi çabalardan oluşuyorlar ve Windows 7 için de aynı yöntem benimseniyor. Yapılan son açıklamalara göre Windows 7 Home Basic, Home Premium ve Ultimate sürümleri artık yeni üretilen bilgisayarlarla dağıtılamayacak ancak Windows 7 Professional konusunda herhangi bir sınırlama olmayacak.

Alınan bu karar 31 Ekim 2014 tarihinden itibaren geçerli olacak ve bu nedenle Windows 7'li bir bilgisayar almayı planlıyorsanız elinizi biraz çabuk tutmanız gerekebilir. Windows 7'ye sunulacak teknik desteğin 14 Ocak 2020'ye kadar devam edecek olması ise sevindirici haberler arasında. Zira Windows 7 kullanan kullanıcıların bu işletim sistemini terketmek istememeleri halinde Microsoft'un müşteri yönetiminde büyük sıkıntılar yaşaması mümkün olabilirdi.

Şu anda dünyada bulunan tüm bilgisayarlarda kurulu işletim sistemlerine göz attığımızda kullanım oranları şu şekilde sıralanıyor:

  • Windows 7: Yüzde 50'den fazla

  • Windows XP: Yüzde 23

  • Windows 8 ve 8.1: Toplam yüzde 16

Bu oranların hala Microsoft'a soğuk terler attırdığı ortada ancak yavaş yavaş Windows 8 ve 8.1'e olan ön yargının kırılmaya başladığı da bir gerçek. Windows 10'un gelmesiyle birlikte klasik başlat menüsüne erişebilecek olan kullanıcılar direkt olarak bu işletim sistemine geçiş yapmayı da düşüneceklerdir.

Tamindir

Kaynak: http://www.tamindir.com/windows-7-pc-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0