Görüş Bildir
Haberler
United'da Moyes Dönemi Kapandı

United'da Moyes Dönemi Kapandı

Batuhan
22.04.2014 - 10:37

United'da Moyes Dönemi Kapandı

Manchester United, sezon başında göreve getirdiği teknik direktör David Moyes ile yollarını ayırdı.

United'ın internet sitesinden yapılan açıklamada İskoç teknik adama bugüne kadar yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür edildi.

Alex Ferguson'un 26 yıllık Manchester United kariyerinin ardından bu sezon başında göreve getirilen David Moyes, beklenilen başarılara ulaşamadı.

20 lig şampiyonluğu bulunan takım, sezonun bitimine üç hafta kala lider Liverpool'un 23 puan gerisinde ve yedinci sırada.

Hafta sonunda Moyes'un eski takımı Everton'a da 2-0 yenilen Manchester ekibi, Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını da elde edemedi. Bu, Manchester United'ın 1995-96 sezonunun ardından ilk kez Devler Ligi'ne katılamaması anlamına geliyor.

50 yaşındaki İskoç teknik adam, emekliye ayrılan Alex Ferguson'un kişisel görüşüyle bu göreve atanmıştı.

İngiliz medyasına göre David Moyes'un yerine takımın başına gelebilecek isimler arasında Borussia Dortmund Teknik Direktörü Jurgen Klopp ve Hollanda Milli Takımı'ndan Dünya Kupası sonrası ayrılacak olan Louis van Gaal'ın ismi ön plana çıkıyor.

Moyes, Everton ile 11 yıl geçirdi fakat herhangi önemli bir başarı elde edemedi. Ferguson'un vedasının ardından Manchester United'da Moyes ile altı yıllık sözleşme imzaladı.

Manchester United taraftarı bu sezon birçok kez çeşitli yollarla İskoç teknik adamı istifaya davet etmişti. RYAN GIGGS’E EMANET

David Moyes ile yollarını ayıran Manchester United yönetimi, yeni bir menajer ile anlaşana kadar göreve Ryan Giggs’i getirme kararı aldı.

Hafta sonu oynanacak olan Norwich City maçında Ryan Giggs, oyuncu menajer olarak takımın başında olacak.

Kaynak: Reuters

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/unitedd...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0