Görüş Bildir
Haberler
Üniversitede Ders Dışında da Hayat Var!

Üniversitede Ders Dışında da Hayat Var!

Üniversitede Ders Dışında da Hayat Var!

Üniversite seçimini yaparken üniversitenin yalnızca akademik değil sosyal hayatına dair birçok unsuru göz önüne alarak yapmak çok önemli. Unutma, üniversitede derslerin dışında kalan zamanının çoğunu kampüste geçireceksin. Birçok deneyimi burada kazanacaksın ve hem hayata hem de kendine dair yeni şeyler öğreneceksin. 

Üniversiteye yeni başlayan çoğu öğrenci için nasıl yeni arkadaşlar edineceği ve sosyal bir çevre kazanacağı kaygılandırıcı ve aynı zamanda heyecan verici bir durum. Üniversite hayatına adım atmadan önce bu konularda sana yardımcı olacak birkaç ip ucu sağladık:

Kulüpler

Her üniversitede birçok konuyu ve alanı içeren kulüpler vardır. İlgi alanların, denemek istediğin yeni aktiviteler doğrultusunda birçok kulübe katılabilirsin.

Katıldığın kulüplerde seninle yakın yönelimlere sahip, benzer geçmişi olan birçok arkadaş edinebileceğin gibi ilk defa deneyeceğin her aktivite ve katıldığın her kulüp bambaşka kişiliklere ve bakış açılarına sahip insanlar tanımana yardımcı olur.

Üniversitelerde seçtiğin akademik alanla ya da kariyerle ilgili kulüpler bulabilirsin. Bu kulüpler eğer ne tür bir kariyer seçeceğine henüz karar vermediysen seçim yapmanda; eğer kararını verdiysen mesleğini öğrenmende ve kendini geliştirmende yol gösterici olabilirler.

İlk kez deneyeceğin bir spor dalı ya da kültürel aktivite kulübü, yeni yeteneklerini ve ilgi alanlarını keşfetmende sana yol açabilirler.

Kültürel kulüpler hem sana benzeyen geçmişlere sahip insanlara ulaşmana yardımcı olur hem de farklı kültürlere sahip birçok insanı, kültürü, dili ve yaşam şeklini tanımanı sağlar.

Spor branşlarına ilişkin kulüpler hem sağlıklı ve formda kalman için hem de okul içindeki liglere, yarışmalara katılman konusularında teşvik edici olabilir.

Bunların yanı sıra her üniversitede farklı alanlarda kulüpler var. Satranç, capoeira, fotoğrafçılık ve yoga gibi birçok farklı alana yönelebilirsin. Bu hem kendini daha iyi tanımanı hem de birçok yeni arkadaş edinmeni kolaylaştıracaktır.

Tiyatro ve Müzik Toplulukları

Senaryo yazımı veya oyunculuk ile ilgileniyorsan; entrüman çalıyor veya şarkı söylüyorsan ya da bunlardan hiçbirini daha önce yapmadıysan fakat denemek istiyorsan kendine uygun birçok tiyatro ekibiyle ve müzik grubuyla üniversitede tanışabilir; onlarla iletişim kurabilirsin. Bunların yanı sıra dans grupları, organizasyon ekipleri, jonglörlük kursları gibi birçok sanat dalını deneyebilirsin.

Üniversite Yayınları 

Üniversite gazeteleri, dergileri, radyoları ve televizyonları yalnızca sinema, televizyon ve iletişim okuyan öğrencilere değil; tüm üniversite öğrencilerine açıktır. Makalelerini, hikayelerini paylaşabilir, editör olabilirsin; djlik ya da spikerlik yapabilir, bu yayınların diğer öğrencilere ulaşması aşamasında görev alabilirsin.

Tüm bunların dışında seninle aynı ilgi alanını paylaşan öğrencilerle yeni bir kulüp ya da topluluk kurma şansına da sahipsin.

Kaynak: http://www.parlakbirgelecek.com/tr/fa...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0