Ülkemizdeki Çoğu Kız Çocuğunun Annesi ile Sorunları Olduğunu İddia Eden Tartışma Sosyal Medya Gündeminde
Ülkemizdeki Çoğu Kız Çocuğunun Annesi ile Sorunları Olduğunu İddia Eden Tartışma Sosyal Medya Gündeminde
Evlilik ve aile dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi bizim ülkemizde ve kültürümüzde de 'kutsal' sayılıyor. Ancak klasik Türk aile yapısında kız çocuklarının babalarından çok anneleriyle sorunları olduğunu ve 'annelerin kendilerine köle aradığını' söyleyen Twitter kullancısının paylaşımı gündem oldu. Bakalım siz ne düşüneceksiniz... 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Dünyanın neresine giderseniz gidin birçok farklı coğrafyada ve kültürde aile olmaya büyük önem verilir, ülkemizde de bildiğiniz gibi aile ve evlilik 'kutsal' kurumlar olarak kabul ediliyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Ancak ailenin kutsallaştırılması zamanla "anne/baba her zaman haklıdır" inancına evriliyor, küçük yaştan itibaren sırtımızda bir yük gibi taşıdığımız baskı ve kurallarla büyüyoruz, Türk aile yapısı sürekli övülürken insanlarımız ebeveynlerinden ayrı tek başlarına birer birey olmakta zorlanıyorlar.
Aile ile yakın olmak, her zaman arkanızda olacaklarını bilmek tabii ki hayatın çok önemli bir parçası. Fakat özellikle ailelerinden farklı bir yol çizmek isteyen genç neslin bu süreçte zorlandığı, toplumsal baskı yaşadığı ve hatta ayıplandığı bir gerçek.
Bunun bir de cinsiyete göre farklılık gösterdiği gerçeği var elimizde..
Kız çocuğu iseniz küçüklükten itibaren bilirsiniz sorumluluk almayı. Özellikle ablaysanız, sizden küçük bir de erkek kardeşiniz varsa şunu getir, bunu götür diye başlayan bu yolculukta "misafirlere çay doldur kızım" söylemini duyarken bulursunuz kendinizi.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Babalar ise eğer şanslıysanız sırtınızı yaslayacağınız bir dayanak olur size, şanslı değilseniz karşılıklı oturup konuşamadığınız ancak saygı duymanız gereken bir özne. Ancak konu anneler olduğunda iş değişiyor!
Sıradan bir Türk ailesinde evi anne çekip çeviriyor, önümüzdeki yemeği annemiz hazırlıyor, kulağımızı anne çekiyor, bize bildiklerimizi annemiz öğretiyor. "Anneye laf söylenmez", "anneye küsülmez" ve "anneye kızılmaz" diye de öğreniyoruz işte.
Çoğumuz büyüdükçe, kendi ayaklarımızın üzerinde durmak istedikçe, bazen de üniversite gibi farklı bir ortama girip diğer insanların hayatlarına ve ailelerine tanık oldukça fark ediyoruz altında kaldığımız baskıyı.
Twitter'da geçtiğimiz günlerde bir kullanıcı annelerimiz ile olan sıkıntılı ilişkilerimizin yeterince konuşulmadığından bahsetti.
👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Öncelikle "daddy issues" kavramını duymayanlar için; evlatların (daha doğrusu özellikle kadınların) babaları ile yaşadıkları sıkıntılı ilişkileri ve bu sorunlar nedeniyle hayatlarının geri kalanında babaları yerine koyabilecekleri erkeklere yönelmeleri anlamına geliyor.
Bakalım diğer kullanıcılar bu konu hakkında ne demişler;
"Büyüyünce anneme benzemeyeceğim" diye düşünen pek çok kız çocuğu var.
Maalesef ülkemizin büyük bir kısmının aile ilişkileri böyle...
Kadınlar ve anneleri arasında kimsenin anlayamayacağı türden bir yakınlık bağı, aynı zamanda bir o kadar da ilişkiyi zorlaştıran görünmez duvarlar olabiliyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
👇
Bazı kullanıcılar kendi anılarını paylaştı konu hakkında;
👇
Ablalar bilir...
Aslında özet bu;
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
Şu gelini kıskanma muhabbeti aşırı doğru. Artık annesinden bağımsız yaşamayı öğrenememiş oğulları geçtim, bazı anneler de acayip saçmalıyor. Evlendikten sonr... Devamını Gör
Kızını kıskanan anne ve ilgisiz baba en fenası. Yıllarca süren narsist anne esaretinden sonra yerini psikopat koca devralır. Bitti gitti bir ömür. Onlar yaşa... Devamını Gör
En fazla zorbalığı ben bu hayatta anne denilen kadından gördüm. Babamın verdiği paraları harçlıkları götürüp kendi ailesine, beş kuruş etmeyen kardeşine yedi... Devamını Gör
Bizimkide yıllarca emeğimizi sömürdü, bizi 5 kardeşi yıllarca konfeksiyon köşelerinde süründürdü. Okumak isterken üstelik. Sözde bizim için biriktirdiğimiz p... Devamını Gör