Görüş Bildir
Haberler
Ukrayna'da Faili Meçhul: ‘Kirli Savaş’ Alametleri Artıyor

Ukrayna'da Faili Meçhul: ‘Kirli Savaş’ Alametleri Artıyor

adem kara
24.04.2014 - 14:23

Ukrayna’nın doğusunda Kiev yönetimine karşı ayaklanan 10 kentten biri olan Slavyansk’ta ‘kirli savaş’ alametleri artıyor. Ukrayna’nın Sağ Sektör milislerince düzenlendiği ileri sürülen saldırıda kentteki üç Rusya yanlısının öldürülmesinin ardından, bu kez “Ukrayna yanlısı iki kişi vahşice işkence edilerek öldürülmüş halde” bulundu. Kurbanlardan biri, Kiev yönetiminin başını çeken Vatan partisinin yerel yetkilisi.

Ukrayna Geçici Devlet Başkanı Aleksandır Turçinov, kendi partisinden Horlivka belediye meclis üyesi Vladimir Rybak’ın öldürülmesinden Rusya’yı sorumlu tuttu.

“Tüm Donetsk bölgesini rehin alan teröristler, Ukraynalı vatanseverlere işkence edip öldürmeye başlayarak, bu sefer çok ileri gitti” diyen Turçinov, “Bu suçlar Rusya’nın tam desteği ve göz yummasıyla işlenmiştir” diye ekledi. Ve Paskalya vesilesiyle ara verilen operasyonları yeniden başlatacaklarını açıkladı.

Dün gorlovka.ua sitesinin yayımladığı videoda, Horlivka belediye meclisi önünde bir grubun hakaretine uğrayan Rybak, biri üniformalı ve maskeli olan bir kaç adam tarafından itilip kakılırken görüldü. Rybak’ın ‘Donetsk Halk Cumhuriyeti’ bayrağını indirmek istemesiyle çıkan kavgada, adamlardan biri “İndirmen için önce cesedimi çiğnemen lazım” diye bağırdı. Polis seyirci kalırken, bir kaç dakika sonra Rybak yürüyerek uzaklaştı. Ancak Ukrayna İçişleri Bakanlığı, ilerleyen saatlerde Rybak’ın maskeli ve üniformalı adamlarca kzorla arabaya bindirildiğini iddia etti. Cesedi cumartesi Slavyansk’ta bulundu. Polise göre, Rybak ve kimliği meçhul bir adam daha “işkenceden geçirildikten sonra boğulmaları için nehre atıldı”.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’u, “Ukrayna’da tansiyon düşmezse, yeni yaptırımlar uygulayacağız” diye uyardı. 

REUTERS

Kaynak: http://www.taraf.com.tr/haber-ukrayna...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0