Görüş Bildir
Haberler
Ukrayna'da 30'dan Fazla Milis Öldürüldü

Ukrayna'da 30'dan Fazla Milis Öldürüldü

adem kara
06.05.2014 - 14:20
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, Rusya yanlısı ayrılıkçıların işgal ettiği Slavyansk'ta pazartesi günü yaşanan çatışmada en az 30 silahlı milisin öldürüldüğünü açıkladı.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından açıklama yapan Avakov, 'en az 30 milisi öldürdük' dediği operasyonda dört Ukrayna askerinin hayatını kaybettiğini, 20 askerin yaralandığını belirtti.

Rusya yanlısı ayrılıkçılar ise kayıplarının sadece dört kişi öldüğünü öne sürüyor.

Ülkenin doğusunda yer alan Slavyansk'ta bir süredir operasyon yürüten Ukrayna güçleri pazartesi günü pusuya düşürülmüştü. Bunun üzerine sert çatışmalar yaşanmış, kent merkezini kontrol eden milisler geri çekilmek zorunda kalmıştı.

Kenti tamamen kuşatan Ukrayna güçlerine karşı milisler ellerinde tuttukları noktalarda barikatlarını güçlendiriyor. Kente giden yollar arabalar, kesilmiş ağaçlar, kum torbaları ve araç lastikleriyle kapatılmış durumda.

Çatışma ortamı nedeniyle kentte toplu taşıma araçları çalışmıyor, işyerlerinin ve bankaların büyük bir kısmı kapalı, okullar tatil.

Ukrayna'nın yeni korkusu: Moldova'daki Ruslar

Ukrayna'nın batıdaki komşusu Moldova ise sınır birliklerini alarm durumuna geçirdi.

Karar, Ukrayna'nın seçkin bir birliğini Odessa Limanı'na konuşlandırması üzerine üçlü toplantı düzenleyen Cumhurbaşkanı Nicolae Timofti, Başbakan Lurie Leanca ve Moldova Meclis Başkanı İgor Coreman tarafından hazırlanan ortak bir bildiriyle duyuruldu.

Coreman bildiride, güvenlik güçlerine 'ülke içinde kamu düzenini sağlamak için gerekli her türkü tedbiri alma emri verildiğini' belirtti, buna karşılık belirli bir tehdide göndermede bulunmadı.

Ukrayna, Moldova'da bulunan Rus nüfusun ülkedeki Rusya yanlısı ayrılıkçı harekete destek vermesinden çekiniyor.

Kaynak: Reuters, Anadolu Ajansı

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/ukr...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0