Görüş Bildir
Haberler
Ucuza Seyahat Etmenin 9 Altın Kuralı!

Ucuza Seyahat Etmenin 9 Altın Kuralı!

LinkOtel
27.06.2014 - 12:33 Son Güncelleme: 27.06.2014 - 13:17
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ah ah! Bu harika gezegende gitmek istediğimiz ne çok yer var!

Siz de ayın başında bir sonraki seyahatte gitmeyi istediğiniz ülkenin hayallerini kurup ay sonunda bütçe darlığından hayallerinize gözü yaşlı bir şekilde elveda demekten yoruldunuz mu?

O zaman işin profesyonellerine kulak verin ;) Seyahatinizi ucuza getirmeniz için altın değerinde 9 önerimiz var!

1. Özgürlük, zenginliktir!

Seyahatinizi ucuza getirmenin ilk ve en önemli adımı, kendi başınıza seyahat etmektir!  Bu, size hem kendi zevklerinize göre bir seyahat imkanı sunar, hem de altından kalkamayacağınız tur bütçeleri ve bu bütçeye dahil olduğunu sandığınız, sonrasında ateş pahasına satın almak zorunda kaldığınız ekstra turlarla sarsılmazsınız. Her şey kontrolünüz altında ve bütçenizin sınırları dahilindedir. Üstelik başkalarının belirlediği saatlerde uyanma zorunluluğu, kalabalıklarda rehberinizi kaybetmenin stresi, yanlış tur otobüsüne binip kendinizinkini kaçırma korkusu falan yaşamazsınız. 

2. Önceden plan yapın

Erken kalkan yol alır demiş atalarımız. Boşuna dememiş! Seyahatinizi  önceden planlamanız çoğu zaman yüzlerce dolar kazançlı çıkmanızı sağlar. Çünkü oteller de, havayolu şirketleri de dünyanın her yerinde çok cazip 'erken rezervasyon fırsatları' sunar. Tüm bu fırsatları reddetmek mi? Haaaayır... Aklı başında bir seyahatseverin bu fırsatlara duyarsız kalması düşünülemez.

3. Uçak bileti promosyonları & Alışveriş milleri

Ucuza seyahatin püf noktalarından biri de uçağınızı mümkünse millerle bedavaya getirmek, değilse bedavaya yakın promosyonlu bir fiyata bulmaktır! Pek çok bankanın alışveriş yaptığınızda size mil kazandıran kredi kartları bulunuyor. Eğer, kredi kartınız mil kazandırmıyorsa, hemen kazandıran bir karta başvurun. Mille bilet alırken, biletin vergilerini ödeyeceğinizi unutmayın. O yüzden millerinizi Avrupa gibi yakın destinasyonlar için değil, Uzakdoğu, Amerika, Avustralya gibi yerler için kullanın.

Uçak bileti promosyonlarını takip etmenin en kolay yolu ise havayolu şirketlerinin kampanya duyurularını yaptıkları bültenlere üye olmaktır. Böylece bir promosyon çıktığında, ilk haberdar olanlardan biri siz olursunuz. Haber geldiğinde elinizi çabuk tutun. Hızlı karar vermek, en promosyonlu fiyattan yerinizi ayırtabilmek demektir.

Eğer önceden plan yapamıyorsanız 'Skyscanner' gibi siteler tüm dünya üzerindeki en ucuz uçuşları size anında listeler.

Size son bir sır verelim. Havayolu şirketleri yeni kampanya duyurularını genelde Pazartesi günleri yapar. Salı günü öğlene kadar rakip havayolu şirketleri de bu kampanyalı fiyatlara ayak uydurmak için fiyatlarını düzenler. Yani uçak biletini ucuza getirmek için en iyi fırsatları Salı günü yakalarsınız!

4. Otelinizi ucuza getirin

İşte işin en önemli etabına geldik! Konaklama bütçesi çoğu zaman seyahatinizin en önemli kısmını oluşturur.  İnternette yorum sitelerini iyice okuyun, puanı mümkünse 10 üzerinden 8'in üzerindeki otelleri tercih edin.

Altın değerindeki önerilerimiz arasında pırlanta değerindeki önerimize geldi sıra!

Otelinize karar verdikten sonra oteliniz için internette bulduğunuz en düşük fiyatı LinkOtel'e getirin. Fiyatı bulduğunuz sayfanın linkini forma kopyalayın, formu doldurup bize gönderin. Ta taaa! Otelinizi bulduğunuz fiyattan ucuza getirdiniz.

Burada unutmamanız gereken şey; LinkOtel'in bu akıl almaz hizmeti yalnızca 3 yıldız ve üzeri yurt dışı otellerde geçerli.

5. Yerel yemekleri tadın

Hayaldi, gerçek oldu; gitmek istediğiniz ülkeye vardınız. E bunca yoldan sonra karnınız da zil çalıyor. Hemen önünüze çıkan ilk restorana girmeyin. Mutlaka menü isteyin, fiyatlara bakın. Sorun değil, siz turistsiniz :)

Turistik yerlerde bulunan restoranları tercih etmeyin! Hem fiyat hem kalite açısından çoğu zaman istemediğniz bir tecrübeyle sonuçlanabilir. Tercihinizi yerlilerin gittiği mütevazi restoranlardan yana kullanın. Hem daha uygun fiyata hem daha lezzetli yemekler yiyeceğinizin garantisini veriyoruz.

6. Ücretsiz müze günlerini ve etkinlikleri araştırın

Pek çok ülkede, özellikle de Avrupa'da müzelerin ücretsiz olduğu belirli günler var. Seyahatinizi planlarken, müze, konser, festival gibi, şehirdeki ücretsiz etkinlikleri önceden araştırırsanız bütçenize epey bir katkı sağlayacağınızdan emin olabilirsiniz.

7. Egzersiz iyi gelir!

Bütçenin en büyük dostu ve bir şehri tanımanın en iyi yolu yürümektir. O zaman 7 numaralı tavsiyemiz şehri adım adım gezmek! Ne kadar yürürseniz o kadar çok şey görür, ne kadar yürürseniz o kadar tasarruf yaparsınız. Üstelik ofis hayatından bıkan bedeninize yaptığınız en büyük iyilik bilmediğiniz bir şehirde yürümektir!

8. Yoruldunuz mu? Toplu taşıma kullanın!

Tamam peki, buraya kadarmış. Yoruldunuz. Üstelik tanımadığınız bir ülkedesiniz, yolları bilmiyorsunuz, belki kaybolmaktan korkuyorsunuz. N'apıyorsunuz? Hemen bir taksi çevirip otelin kartını şoföre uzatıyorsunuz. Yo yo, işte bunu yapmayın! Çünkü bu seyahatinizde harcamadığınız her kuruş bir sonraki seyahatinize yatırım olacak.

Bakın, en iyisi bir harita edinin.

Şehrin metro ve otobüs hatları turistik haritalarda ayrıntılı bir şekilde gösterilir. Günlük, haftalık ve aylık olarak satılan toplu taşıma kartlarından da edinirseniz hem şehri turist gibi değil orada yaşayan biri gibi deneyimlersiniz hem de paranız cebinizde kalır.

9. Market alışverişi candır

Son tavsiyemiz: Marketleri seviniz! Yerel marketlerden alabileceğiniz taze peynirler ve ekmeklerle kendinize sırt çantanıza atmak üzere harika sandviçler hazırlayabilir, suya ve meşrubatlara restoranlarda cep yakan paralar ödemekten kurtulabilirsiniz.

Kaynak: http://www.linkotel.co/#!Ucuza-seyaha...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0