Ucunda Ölüm Var! Tüm Zamanların En Tehlikeli 22 Dövüş Sanatı
Dövüş sanatları, bir dizi kendini savunma veya saldırı olarak ortaya çıkan çeşitli spor veya becerilerdir. İnsanlar dövüş sanatlarını kendini savunma ya da saldırı için değil, kendilerini disipline etmek ve aynı zamanda da bir egzersiz biçimi olarak kullanıyorlar. Fakat sizler için derlediğimiz 23 tane dövüş sanatı daha çok saldırı ve ölümcül sonuçlar içeriyor.
Daha fazlasına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
1. Bokator
2. Combato
Kanada Silahlı Kuvvetleri tarafından II. Dünya Savaşı'nda kullanılan bu ölümcül savaş sanatı artık uygulanmamaktadır. Uygulama ilk olarak 1910'da Bill Underwood tarafından geliştirildi; burada birkaç kolluk kuvvetleri subaylarına öğretilmesi istenildi. Bill Combato'yu öğretmeye çok hevesli değildi, bu yüzden onun yerine daha sivil dostu Defendo'yu geliştirdi.
3. Jeet Kun Do
Savaş sanatının bu popüler melez tarzı sadece Bruce Lee tarafından geliştirildi. Bruce, gayet iyi bilinen diğer stillerin çok alışılmamış olduğunu ve bu tarzın kitlelere daha çok hitap ettiğini düşünüyor.
4. Shippalgi (Sib Pal Gi)
Bu savaş sanatı, yüzlerce yıldır Kore ordusu tarafından uygulanmaktadır. Teknik 3 kategoriye ayrılıyor; itme, vuruş ve kesme vuruşu. Çoğu Kore dövüş stilinin aksine, bu savaş sanatı pratik dövüş tekniklerine daha fazla benziyor.
5. Capoeira
Çoğu kişi Capoeira'yı incelik ve beceri olarak görüyor ama bu savaş sanatı aslında Brezilyalı kölelerin yaşadığı mahallelerde doğdu. Yüzlerce yıl önce köleler tarafından geliştirildi, böylece kendilerini özgürleştirip, saldırganlardan koruyabiliyorlardı. Dansa benzeyen hareketler ve güçlü vuruşlar, kölelere dövüş sanatını somut olarak uygulama fırsatı verdi. Şaşırtıcı bir şekilde, bugün bazı Brezilya sosyal gruplarında hoş görülmüyor ama yine de tüm dünyada uygulanıyor.
6. Kajukenbo
Hawaii'de bir yerleşim bölgesinde geliştirilen stil, ilk olarak kavgaya başlama eğilimi olan sarhoş donanma denizcileriyle savaşmak için kullanılıyor. Çok sayıda etkiyi bir araya getiriyor ve yerel halk için oldukça uygun, son derece etkili bir stil.
7. Keysi Fighting Method
Justo Deigues tarafından İspanya'da yıllardır süren sokak dövüşü ile icat edilen bu program, sokak düzeyindeki şiddetli çatışmalarda kendini savunma amaçlı kullanılıyor. Stil, Batman'in en son filmlerinde kullanılan stile benziyor.
8. Sambo
Kızıl Ordu için 1920'lerin başlarında geliştirilmiş olan bu stil, kavga ve güreşin ölümcül birleşimidir. Başlangıçta Sovyet özel gücünü savaş yetenekleriyle geliştirebilmesi için oluşturulan bu stil, bölgedeki ani bir suç artışına yol açtı, daha sonra hükümet güvenlik görevlilerine ve kolluk kuvvetlerine de öğretilmesini zorunlu tutuyor.
9. Dim Mak
Basınçlı savaş olarak bilinen bu eski dövüş sanatı, çeşitli akupunktur noktalarıyla rakiplerin vücuduna karşı hassas olana saldırmaya odaklanır. Bazılarının bu dövüş sanatını kullanarak düşmanları nakavt ettikleri hatta öldürdükleri biliniyor.
10. Kyokushin
Bu tarz, Karate'ye çok benziyor, çünkü tam temaslı bir dövüş tarzı. Kendini geliştirmenin, disiplinin ve saygının derin fiziksel köklerine sahip. Zor stillerden biri olmasına rağmen, çok az koruyucu donanım kullanılıyor.
''Ruhlarından biri olarak, Karate'mizin kalbi gerçek bir kavgadır. Gerçek bir savaş olmadan kanıt olamaz. Kanıt yok, güven yok. Güven olmadan saygı yoktur.'' Bu, dövüş sanatları dünyasında bir tanımdır.
11. Bojuka
Bu spor dışı dövüş sanatı, en az miktarda güç kullanarak sayısız savunma tekniklerini öğretebilmek adına geliştirildi. 90'lı yıllarda Tom Schrenk tarafından yaratılmış, doğru forma sahip olmaktan ziyade, zor bir durumda kontrolü ele geçirmek üzerine odaklanılmıştır.
12. Silat
Malezya'dan gelen bu mücadele tarzı sadece şiddete odaklanıyor. Savaş sanatı, rakiplerinizin zayıflıklarını sömürmek ve onları olabildiğince oyun dışı etmek amaçlanmıştır.
13. Systema
Krav Mage'ye benzeyen bu dövüş sanatı, Rus kuvvetleri tarafından kullanıyor. Tek amacı, rakibe mümkün olduğunca hızlı ve verimli bir şekilde zarar vermektir.
14. Brazilian Jiu Jitsu
Bu dövüş stili, UFC'de yaygın olarak kullanılmasından dolayı popüler olmuştur. Bu tarzın en etkili yanı yerde, yumruklarla dövüşerek savaşılması ve küçük ebatlardaki dövüşçülerin vücutlarıyla baskı uygulama şansları oluyor.
15. Muay Thai
Muay Thai terimini biliyorsanız, muhtemelen UFC'nin hayranı olursunuz. Stil, dirsek ve diz hareketlerinin yoğun kullanılması nedeniyle “Sekiz Uzuvların Sanatı” olarak bilinir.
16. Kapu Ku’ialua
Lua olarak da bilinen Hawaii tabanlı dövüş sanatı, çoğundan daha şiddetli olabilir. Kemik kırılması, eklem manipülasyonuna yol açmasından dolayı yıkıcı etkileri olabiliyor. Sert darbeleri önlemek için savunucuların, üzerilerine hindistan cevizi yağı kullandıkları biliniyor.
17. Bacom
Bu Peru stili dövüş sanatı, Lima sokaklarında geliştirildi. Azami acıyı bir rakibe çabucak ulaştırmak için tasarlanmış. Bu tarz, gizli silahlara ve aldatmaya açık yanıyla da bilinir, bu yüzden bu çatışmaların ölümle sonuçlanması olağan dışı değildir.
18. Arnis
Filipin tabanlı savaş sanatının disiplin ve ahlaki değerler temel bileşenleridir. Bu tarzın kayda değer bir özelliği bir bastonun kullanılmasıdır, ancak tarihsel olarak, çeşitli bıçaklar da tercih edilmiştir.
19. Pugilism
Dünya çapında boks olarak bilinen bu savaş tarzı, kafa travmalarına yol açtığı için çok tehlikeli. 19. yüzyılda çeşitli ülkelerde yasa dışı ilan edildi, ancak eldiven gibi ekipmanların kullanımıyla bu spor tekrar popüler hale geldi.
20. Vale Tudo
Portekizce'de “herhangi bir şey” gibi gevşek bir şekilde tercüme edilen tam temaslı bir dövüş spordur. Brezilya'da oldukça popüler. Diğer dövüş sanatları disiplinlerinden gelen teknikleri kendi içinde birleştiren bir spor. Fakat çok az kuralı var. Bu sebeple spor çok kanlı ve oldukça tehlikeli.
21. Ninjutsu
Bu stil öncelikle Japonya'da ninja veya shinobi (paralı askerler) tarafından kullanılır. Bu savaş sanatı geleneksel olmayan, casusluk ve suikast üzerine odaklanmaktadır. Japonya merkezli filmlerde popüler olan bu dövüş stili, birçok gizli silahı kullanımını da içerdiği söyleniyor.
22. Krav Maga
IDF ya da İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından kullanılmaya başlanan Krav Maga, bir dövüş sanatıdır ve rakibinin nasıl biri olduğu hakkında bir kaygısı yoktur. Bu tarzın tek amacı, mümkün olduğunca çabuk acı vermek ve sıklıkla kasıtlı olarak bir yaşamı sonlandırmak. Bugün, sanat formu uygulanırken, kardiyo için de bir çalışma aracı olarak kullanılıyor.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Muay thai en popüler ve en etkili hatta tehlikeli olanlarından çünkü tekme ve yumruğun yanında diz ve dirsek doğru bir teknik ile %100 kadar hasar verir.
'Brazilian Jiu Jitsu - yumruklarla dövüşerek savaşılması ' :):):)
Yanlış olmuş, Kendi dilim döndüğünce açıklayayım. Jui Jutsu bildiğimiz anlamıyla sadece "Jui Jutsu Do "JUDO' dur ve Japon Usta Jigoro KANO tarafından bugünk... Devamını Gör